ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ:

Νομοθετική παρέμβαση για δραστικές αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης της ΕΠΟ

*ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2022 19:00

Στο ζήτημα της οπαδικής βίας και στα όσα αποφασίστηκαν στη χθεσινή πρωινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών, αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεκίνησε συγχαίροντας τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 9 από τους 11 υπόπτους της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, που συγκλόνισε όλη την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Αυγενάκης συνέδεσε τα φαινόμενα οπαδικής βίας με «την κουλτούρα και το πνεύμα διοίκησης στην ΕΠΟ» και προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση στο προσεχές αθλητικό νομοσχέδιο, με στόχο «την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία όλων των φορέων και των δομών του ποδοσφαίρου μας», όπως προβλέπεται στην Ολιστική Μελέτη των FIFA/UEFA, αλλά και την καθιέρωση της επαγγελματικής διαιτησίας.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε:
* Την επέκταση των τοπικών και χρονικών ορίων εφαρμογής των ποινικών διατάξεων για πράξεις αθλητικής βίας που έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο μη συνδεόμενους με κάποια αθλητική εκδήλωση (π.χ. «ραντεβού» οπαδών, επιθέσεις σε συνδέσμους κ.λπ.).
* Τη δυνατότητα στην ΕΛ.ΑΣ. να διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στους κατόχους εισιτηρίων κατά την έλευσή τους προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
* Την επαναφορά του "ιδιώνυμου", δηλαδή την απαγόρευση αναστολής και μετατροπής των στερητικών της ελευθερίας ποινών που επιβάλλονται από τα ποινικά δικαστήρια για εγκλήματα που αφορούν σε εκδηλώσεις αθλητικής βίας. Κι όταν, πριν από 15 χρόνια, είχε πρωτοεφαρμοσθεί το "ιδιώνυμο" στον αθλητισμό, προτού δυστυχώς ανασταλεί, τα κρούσματα βίας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα είχαν μειωθεί κατά 80%, ενώ είχαν αυξηθεί σημαντικά οι πωλήσεις των εισιτηρίων.
* Τη δυνατότητα δημιουργίας μίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λεσχών Φιλάθλων, με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην καλλιέργεια μίας κουλτούρας συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ φιλάθλων διαφορετικών ομάδων, να δώσει δικαίωμα λόγου στην υγιή μερίδα του "οπαδικού κινήματος" και να εκπροσωπεί κεντρικά τους φιλάθλους στην επικοινωνία τους με θεσμικούς φορείς.
Παράλληλα, θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, διότι η οπαδική βία έχει άμεση σχέση με την κουλτούρα και το πνεύμα διοίκησης στην ΕΠΟ. Η Ολιστική Μελέτη των FIFA/UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκάθαρα αναφέρει την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία όλων των φορέων και των δομών του ποδοσφαίρου μας και αυτό πρέπει να γίνει πράξη. Επιπλέον, θα θεσπίσουμε την Επαγγελματική Διαιτησία και θα ενισχύσουμε τον ρόλο και τις προοπτικές του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.
*Τα 2,5 τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα. Η Κυβέρνηση, με μπροστάρη τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτήν και περιμένουμε από όλους να συνδράμουν την ελληνική Πολιτεία στην προσπάθεια εξάλειψης της βίας. Πρόκειται άλλωστε για ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass