Στο +3 ο Δωτιέας Αγιάς

*Νίκησε εύκολα τον Σμόλικα πετυχαίνοντας το σκορ της ημέρας (5-0) και αξιοποίησε το «στραβοπάτημα» του Οικονόμου στη Νίκαια (1-1) *Στην 3η θέση ο Φαλανιακός που πέρασε άνετα από το «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» (0-4) *Κλείδωσε θέση στα πλέι-οφ ο Αχιλλέας Φαρσάλων

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2022 21:15

«Αέρα» τριών βαθμών στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ απέκτησε ο Δωτιέας Αγιάς μετά τη διεξαγωγή της χθεσινής 15ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά νίκησε εύκολα στην Ανάβρα τον Σμόλικα Φαλάνης πετυχαίνοντας το σκορ της ημέρας (5-0) και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το «στραβοπάτημα» του 2ου της κατάταξης Οικονόμου Τσαριτσάνης στη Νίκαια (1-1). Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι και έκαναν φανερές τις προθέσεις τους ανοίγοντας το σκορ στο 10ο λεπτό με τον φυσικό τους ηγέτη Τσατσαλίδη, ενώ στο 36’ ο Δημολιός διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Στην επανάληψη με τρία εύστοχα πέναλτι, δύο του Λεσάι (50’, 58’) και ένα του Μακρή (64’), ο Δωτιέας Αγιάς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τ. Μπεριτζάς-Κ. Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Κουμπούρας, Τσακάλι, Παππάς (35’ λ.τ. Μάνικος), Γκατζούλης (46’ Ντακούλας), Δημολιός, Σούλης, Μπλατσέρης (60’ Φουκαλάς), Τσατσαλίδης (60’ Μακρής), Κολοβός (60’ Χατζής), Λεσάι.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ (Γ. Μάτος); Σβάρνας, Πρίφτης, Μανακούσιος Θ., Τάφα (46’ Χριστακέας), Λιάκος, Περδίκης, Λάλλος (70’ Ροκάς), Παπαγεωργίου (75’ Χαζίζι), Μανακούσιος Δ., Πρισακάρου, Καρυώτης (46’ Χασιώτης).
***
Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Οικονόμου Τσαριτσάνης που απέτυχε δύο φορές να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από τη «βούλα» των 11 μέτρων και «κόλλησε» στο 1-1 στη Νίκαια με τον Παναγροτικό, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της κορυφής.
Χαρακτηριστικό στοιχείο του αγώνα ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς τους δύο πρώτους σκόρερς τους, Δραχαλίβα και Βλαχάκη, ωστόσο ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Πούτας εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα, αφού πέρασε πάνω από τα κεφάλια αμυνομένων και επιτιθεμένων, «έσκασε» στο έδαφος και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Τζουβάρα (0-1).
Δέκα λεπτά αργότερα, οι Τσαριτσανιώτες έχασαν μοναδική ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμά τους, όταν καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Πούτα, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναγροτικού πέφτοντας στη δεξιά του γωνία, απέκρουσε την εκτέλεση του Ντούφα και κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του.
Στο 20’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με θεαματική κεφαλιά του Ηλία Χριστοδούλου που αξιοποίησε το καλοχτυπημένο φάουλ του Γκανάβα από αριστερά, ενώ στο 27’ υπήρξαν διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων για μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Σεμερτζίδη.
Ο Οικονόμος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 στο 85’, όταν καταλογίστηκε νέο πέναλτι σε ανατροπή του προωθημένου Σουγλή από τον Τζουβάρα, αλλά ο εκτελεστής Αθανασούλης είδε το σουτ του να αποκρούεται από το οριζόντιο δοκάρι.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Χρ. Καπελιάνης): Tζουβάρας, Περήφανος, Ψαρούλης (29’ λ.τ. Γεωργόπουλος), Ακρίβος, Σώκος, Τσούρα (51’ λ.τ. Τσιάρας), Χισενάι, Φάσσας (68’ Αλατάς), Χριστοδούλου, Γκανάβας, Γκουντίκας (68’ Πετράκης).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Ν. Φώλλας-Ν. Καραμήτσιος): Νούσιας, Ντούφας (75’ Γκαντούνας), Μπουμπουνάρας, Σουγλής, Αυλογιάρης, Πάτσης, Ντάλλας, Αθανασούλης, Σεμερτζίδης, Πούτας, Πίπιλας (46’ Μιφτάρι).
***
 Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα πέρασε ο Φαλανιακός, ο οποίος συνεχίζοντας τις νίκες με μεγάλα σκορ επιβλήθηκε αυτήν τη φορά με 4-0 του Α.Σ. Βορειοηπειρωτών στο «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης». Οι φιλοξενούμενοι του Κώστα Νεμπεγλέρα άνοιξαν το σκορ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους με τον Λάιο και «κλείδωσαν» τη νίκη τους στην επανάληψη χάρη σε δύο γκολ του Γκιουρσάνη (76’, 85’) και ένα του Καραμπούζη (89’) με τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό 0-4.
Α.Σ. ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ «Ο ΠΥΡΡΟΣ» (Ι. Τσαλάγγας): Κιλιργιώτης (85’ λ.τ. Ζύμα), Μάρης, Τζιόγκας, Βίλλης, Φιλίππου (46’ Σάρρα), Σκαφιδάς, Τσιρογιάννης, Αλιάι (70’ Λάτα), Σινάν (65’ Τσιαμούρας), Γιώργης, Νικούλης (85’ Καμαγιάννης).
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Κ. Νεμπεγλέρας): Αναστασίου, Καραμπούζης, Γιαννακόπουλος, Λάιος, Σιάτρας, Λυγούρας (5’ λ.τ. Πανταζής Γ.), Νάστας (75’ Αντωνόπουλος), Σέσι, Μούτσα, Τσιάκος (65’ Λόλας), Γκιουρσάνης.
***
Χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι των Φαρσάλων ανάμεσα στον Αχιλλέα και την Α.Ε. Κιλελέρ. Η ουσία είναι ότι οι γηπεδούχοι με τον έναν βαθμό που πήραν εξασφάλισαν και μαθηματικά τη θέση τους στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της α’ φάσης (ο β’ γύρος δεν θα διεξαχθεί).
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης τα δύο γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι με τους Καρακάνο (30’) και Κουβελά (84’), τα οποία ωστόσο δεν μέτρησαν αφού υπήρξαν ισάριθμες περιπτώσεις οφσάιντ.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Β. Μπακογιάννης): Κουσιάς, Ντελής Δ., Παπαδόπουλος, Τσούλης Θ., Παπακωνσταντίνου, Γανός, Χατζόπουλος, Λαβαντστιώτης (65’ Αετόπουλος), Κερμελίδης (75’ Μπαϊράμι), Φουρίκης, Γκαραλιάκος.
Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ (Φερ. Γιαννακός): Παναγιωτόπουλος, Χατζηλιάδης, Τσακίρης, Γαρουφαλιάς, Ζιόμπουρας, Κορδαλής, Καρακάνος, Ζάχος (75’ Ντιντής), Κουβελάς, Αναδολού, Τζέκα.
***
Το δεύτερο χθεσινό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα ήταν αυτό στη Γιάννουλη ανάμεσα στην τοπική Δήμητρα και τον Δαμασιακό. Η ουσία είναι ότι με τον βαθμό που πήραν οι γηπεδούχοι πέρασαν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα εξασφάλισαν θέση στην πρώτη εξάδα των πλέι άουτ που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας.
Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, αφού οι δύο ομάδες ήθελαν εξίσου τη νίκη και δημιούργησαν τις δικές τους καλές στιγμές η κάθε μία, οι οποίες ωστόσο πέρασαν ανεκμετάλλευτες για να παραμείνει έτσι μέχρι το τέλος το 0-0. Οι δύο αντίπαλοι είχαν από ένα δοκάρι και συγκεκριμένα στο 43’ με τον Μπάκο οι γηπεδούχοι και στο 66’ με τον Σκούπρα οι φιλοξενούμενοι.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Αχ. Μανάκας-Θ. Δουζένης): Κοτλής, Αμπατζίδης, Σαπάκος, Ντούφας, Ντόκος, Τάφα, Ραμάι, Μπαμπάλης, Μπάκος (84’ Χατζηγρηγορίου), Καρβούνης, Σπανός (66’ Κατσαμπέλας).
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Β. Νάρης): Νικολακούλης, Μπακαΐμης Σ., Σκούπρας, Οικονόμου, Ιωαννίδης, Δούκας, Λέτσιος Σ., Μουσιάρης Δ., Τσούτσας, Λούτσος, Βίδρας (52’ Τσιάλτας).
***
Σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να μπει στην πρώτη εξάδα των πλέι άουτ πέτυχε ο Όλυμπος Γόννων με 2-0 επί του Ολυμπιακού Αμπελιάς. Σ’ ένα βαθμολογικό ντέρμπι οι γηπεδούχοι είχαν τις λύσεις στην επίθεση και κατάφεραν με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο να πετύχουν τον στόχο τους. Το σκορ άνοιξε λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Μπούμπουλης, ενώ στο 88’ ο Κολτσίδας σφράγισε τη νίκη του Ολύμπου διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 16’ με τον Χατζή.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Παπαγιάννης, Τσιντζιλώνης, Γκουγκουλιάς Ν., Μπούμπουλης Αθ., Συγκούνας, Γκαμπέτας, Μπούμπουλης Ε., Σερίφης, Γαγάρας, Ζαϊρές Γ. (70’ Κολτσίδας), Κόκρας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΜΠΕΛΙΑΣ (Δ. Βλάχος): Παπαγούλας, Αντωνίου, Κοτρώτσιος Χρ. (70’ Χριστοδούλου), Καρατζούκος, Ακρίβος (20’ λ.τ. Πλίτσης), Γαλάνης (70’ Δεμίσης), Χάμος, Νταμπαλέτσιος (60’ Χύσα), Χατζής, Νικολακούλης, Πετράκης (60’ Μπλάντας).
***
Στην επανάληψη κρίθηκε το ματς στο Βλαχογιάννι με την τοπική Δόξα να κερδίζει ένα πολύτιμο τρίποντο απέναντι στην ουραγό, αλλά μαχητική Αστραπή Ν. Πολιτείας. Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 69’ με τον Γελαλή για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι δύο λεπτά αργότερα με τον Φίλη. Τελικά στο 85’ ο Τσιάμης ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στη Δόξα πετυχαίνοντας το 2-1.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Γκουρομπίνος Μ., Φράτζας, Παληγιάννης, Κολοβός, Κυπαρίσσης, Τσιάρας, Ιωαννίδης (46’ Φακίτσας), Πέτρου (70’ Τσιάμης), Λάκης (75’ Φουρκιώτης), Γελαλής, Καρακίτσιος (70’ Αλεξίου).
ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Ι. Σιάρκος): Φαρμάκας, Κυρίτσης, Μητάκος, Κατσιάνος, Κολλάτος, Πέτρου (78’ Αλεξίου), Φασούλας, Μπόνιας (35’ λ.τ. Ζαρκαδής), Καλτσάς (12’ λ.τ. Σκόμπας), Φίλης (78’ Βρούβας), Κωνσταντίνου.
***
Βαθμολογική ανάσα για τον Αμπελωνιακό που νίκησε στη Ροδιά τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ με 3-1 μετά από ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 28’ με το εύστοχο πέναλτι του Σπαρτή, αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι απάντησαν λίγο πριν τη λήξη του α’ ημιχρόνου με τον Αλατά που ισοφάρισε σε 1-1. Στο 56’ ο Κυρίτσης έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Αμπελωνιακό που σφράγισε τη νίκη του στις καθυστερήσεις με τον Τζάνσενς (3-1).
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Δ. Αλεξανδρής): Βραζιτίκος, Ντανίκας, Γωγάκος Γ. (90’ Τζάνσενς Λ.), Αλατάς, Κολιός, Αλεξόπουλος Αχ., Μπαρούτζας Σπ., Χατζηλιόντας, Κυρίτσης, Βούκιας (80’ Γκιόζι), Λέκα (90’ Τζάνσενς Μ.).
ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ (Φ. Πλίτσης): Τζήκας, Βαρσάμης (70’ Σπανός), Μπαντέλας (70’ Τάχος), Σπαρτής, Στεργίου (77’ Γκιόσα), Γκουγκουλιάς, Παπαναστασούλης, Κανιούρας, Γκουτζαηλίας, Μπέης (77’ Κουτσογιάννης), Ζήκος (77’ Σδράλης).
***
Τέλος, το προγραμματισμένο στο Αργυροπούλι παιχνίδι ανάμεσα στην τοπική Δόξα και το Μαυροβούνι αναβλήθηκε, καθώς ανιχνεύτηκαν κρούσματα κορονοϊού στους φιλοξενούμενους και ως εκ τούτου θα οριστεί σε νέα ημερομηνία από τη διοργανώτρια αρχή.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Βλαχογιάννι-Αστραπή Ν.Π.    2-1
Παναγροτικός-Οικονόμος    1-1
Αμπελωνιακός-Αβέρωφ    3-1
Αργυροπούλι-Μαυροβούνι (αναβλ.)
Α.Σ. Βορειοηπειρωτών-Φαλανιακός    0-4
Δωτιέας Αγιάς-Σμόλικας    5-0
Γόννοι-Αμπελιά    2-0
Δήμητρα Γιάνν.-Δαμασιακός    0-0
Αχιλλέας Φ.-Κιλελέρ    0-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Δωτιέας Αγιάς    42-9    39
2. Οικονόμος    33-10    36
3. Φαλανιακός    47-11    34
4. Κιλελέρ    30-9    32
5. Παναγροτικός    32-20    31
6. Αχιλλέας Φ.    22-8    29
——————————————
7. Δήμητρα Γιάνν.    11-14    21
8. Σμόλικας    20-29    20
9. Μαυροβούνι    15-14    20
10. Δαμασιακός    15-24    19
11. Αργυροπούλι    15-20    17
12. Αμπελιά    17-26    16
13. Γόννοι    11-23    15
14. Βλαχογιάννι    12-23    12
15. Αμπελωνιακός    12-25    12
16. Α.Σ. Βορειοηπειρωτών    11-29    10
17. Αβέρωφ    9-36    6
18. Αστραπή Ν.Π.    6-30    2
* Αργυροπούλι και Μαυροβούνι έχουν έναν αγώνα λιγότερο.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(12/2, 15:00)
Αχιλλέας Φ.-Αργυροπούλι
Μαυροβούνι-Δωτιέας Αγιάς
Α.Ε. Κιλελέρ-Παναγροτικός
Σμόλικας-Δήμητρα Γιάνν.
Οικονόμος-Α.Σ. Βορειοηπειρωτών
Δαμασιακός-Βλαχογιάννι
Φαλανιακός-Γόννοι
Αστραπή Ν.Π.-Αμπελωνιακός
Αβέρωφ-Αμπελιά

Ο πίνακας των σκόρερ
Τσιάκος και Γκουντίκας συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ με 12 τέρματα έκαστος παρά το γεγονός ότι δεν σκόραραν χθες. Στη 2η θέση με ένα γκολ λιγότερο ανέβηκε ο Λεσάι (εκεί βρίσκεται και ο Κουβελάς). Συνοπτικά οι πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ μετά και τη 15η αγωνιστική της διοργάνωσης:
12 γκολ: Τσιάκος (Φαλανιακός), Γκουντίκας (Παναγροτικός)
11 γκολ: Λεσάι (Δωτιέας Αγιάς), Κουβελάς (Κιλελέρ)
10 γκολ: Δραχαλίβας (Οικονόμος)
9 γκολ: Γαρυφαλλόπουλος (Φαλανιακός)
7 γκολ: Τζέκας Χ. (Κιλελέρ), Παπακωνσταντίνου, Κερμελίδης (Αχιλλέας Φ.).

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass