Σεσημασμένος χούλιγκαν ο 23χρονος βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Άλκη

Στυλιάρια, σουγιάδες, ρόπαλα, σφυριά βρέθηκαν στον Σύνδεσμο που ανήκε ο –φερόμενος ως- δολοφόνος - Να δράσουμε σήμερα κιόλας, χωρίς καθυστέρηση, αναφέρει μήνυμα της ΠτΔ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2022 20:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σκληρός χούλιγκαν, που και στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε οπαδικά μαχαιρώματα, είναι ο 23χρονος Α.Τ. που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.


Ο 23χρονος Αλβανός, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ανήκει στον σύνδεσμο φίλων του ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού στη Θεσσαλονίκη, όπου χθες το πρωί έκανε ντου η αστυνομία.
Ο 23χρονος είναι ένας από τους τρεις προσαχθέντες, ήδη από προχθές, ως ύποπτοι για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού και χθες οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του.
Είναι σεσημασμένος, καθώς το 2019 είχε συλληφθεί για οπαδική βία και μάλιστα για την υπόθεση εκκρεμεί δίκη. Συγκεκριμένα, είχε μαχαιρώσει ξανά φίλαθλο, με μαχαίρι, πολύ κοντά στο σημείο που δολοφόνησε τον Άλκη Καμπανό. Θεωρείται από τις Αρχές σκληρός χούλιγκαν του ΠΑΟΚ.
Τον 23χρονο βασικό ύποπτο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού αναγνώρισε φίλος του 19χρονου, ο οποίος ήταν παρέα με τον νεαρό που δολοφονήθηκε, και χτυπήθηκε και ο ίδιος από τους δράστες, αλλά ελαφρύτερα.
Ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού εντοπίζεται και σε κάμερες μέσα σε ένα από τα δύο αυτοκίνητα από τα οποία κατέβηκαν οι χούλιγκαν που επιτέθηκαν στον Άλκη. Ο 23χρονος είναι ιδιοκτήτης τού ενός εκ των δύο αυτοκινήτων.
Σε βίντεο φαίνεται ο 23χρονος και όσοι βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο να το παρατούν τρομαγμένοι, ακανόνιστα, χωρίς καν να βάλουν χειρόφρενο, προφανώς μετά την άγρια δολοφονία.
Ο 23χρονος δολοφόνος του Άλκη, σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτεί στο ΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης, ως βοηθός ιατρικών εργαστηρίων.

 

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ
Η σύλληψη του δολοφόνου του Άλκη Καμπανού έγινε την ώρα που φίλοι και συγγενείς, σε κλίμα απέραντης οδύνης, έλεγαν το τελευταίο «αντίο» στον 19χρονο. Στο παιδί που προχθές το βράδυ απολάμβανε τη βόλτα του στη Θεσσαλονίκη μαζί με δύο φίλους του, όταν τους επιτέθηκαν απρόκλητα οι χούλιγκαν, ρώτησαν τον Αλκη τι ομάδα είναι και στη συνέχεια, αφού τον χτύπησαν αλύπητα, τον μαχαίρωσαν κοντά στη βουβωνική χώρα, δολοφονώντας τον εν ψυχρώ.
«Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο» φώναζε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 19χρονος Αλκης. Μια μαρτυρία πραγματικά ανατριχιαστική. Ο Αλκης Καμπανός ετάφη στη Βέροια.
Συγκίνηση, εν τω μεταξύ, προκαλούν τα μηνύματα και τα εκατοντάδες λουλούδια που έχουν αφήσει περαστικοί στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Αλκης.

 

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Ανακοίνωση για τη σύλληψη του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έβγαλε η Ελληνική Αστυνομία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα-προανάκριση συνεχίζεται.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η σύλληψη του 23χρονου ήταν άμεση, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επισταμένες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Μάλιστα, στην έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων του ΠΑΟΚ, στον οποίο ανήκε ο 23χρονος, στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, εργαλεία, όπως φτυάρια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.αναφέρει:
«Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
Αναδιπλούμενοι σουγιάδες, Κράνη, Βεγγαλικά χειρός, Κροτίδες, Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.), Μεταλλικοί σωλήνες, Ξύλινα ρόπαλα».

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠτΔ
Στη σοκαριστική δολοφονία αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής της στο Facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρεται στο συμβάν που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο μόλις 19 ετών και υπογραμμίζει ότι «επαναφέρει, με τον πιο τραγικό τρόπο, τα ανησυχητικά ερωτήματα ενός, δυστυχώς, διαχρονικού φαινομένου: πώς επιτρέψαμε να μετατραπεί ο χώρος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα σε πεδίο εκδήλωσης του πιο ακραίου μίσους, των πιο βάναυσων, πρωτόγονων ενστίκτων;».
Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέτει ένα ακόμη ερώτημα: «Πώς ανεχόμαστε να γίνονται οι δρόμοι, τα πάρκα, οι πλατείες μας σκηνικό βιαιοτήτων ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών; Και, το πιο σημαντικό όλων: μέσα από ποιες διαδικασίες κατέληξε να γίνει η βία ο μόνος τρόπος έκφρασης μιας μερίδας νέων με προβλήματα κοινωνικής ένταξης, αισθήματα περιθωριοποίησης, αντιλήψεις ακραίου αρνητισμού, φόβους για ένα ακυρωμένο μέλλον;».
Τέλος, η Κ. Σακελλαροπούλου υπογραμμίζει ότι «οφείλουμε όλοι να σκεφτούμε και να δράσουμε σήμερα κιόλας, χωρίς καθυστέρηση. Ας μη γίνει η κτηνωδία που εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη, και που στοίχισε τη ζωή ενός νέου και τον τραυματισμό άλλων δύο, ένα ακόμη επεισόδιο στην προϊούσα μετατροπή της κοινωνικής ζωής σε αρένα αντιπαλοτήτων, μισαλλοδοξίας, εχθροπάθειας, και, εν τέλει, φονικής απανθρωπιάς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass