Οργή για τη δολοφονία 19χρονου φιλάθλου του Αρη

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ  ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2022 20:05

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποτροπιασμό, θλίψη και οργή προκαλεί η στυγερή δολοφονία 19χρονου φιλάθλου του Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Η ελληνική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την αγριότητα του εγκλήματος, ενώ σοκάρουν και οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ζήτησε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.
Η αστυνομία έχει στα χέρια της καταθέσεις από μάρτυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον 10 άτομα. Μεταξύ άλλων εξετάζεται και το όπλο του εγκλήματος, ένα δρεπάνι, που εντοπίστηκε από περίοικους λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας.
Η κηδεία του άτυχου Άλκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 12:00 στην πόλη της Βέροιας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου (κοιμητήριο) στις 11:30.
Tο τραγικό συμβάν σημειώθηκε 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην οδό Θ. Γαζή, λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, τους είπε: «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…» και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι.
Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στη βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα, ενώ το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.
Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι και έχασε τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία. Τα άλλα δύο άτομα φέρουν τραύματα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, καθώς ο πατέρας του είναι αξιωματικός του στρατού. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη, καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.
Όπως αναφέρει το πόρισμα της ιατροδικαστή, ο θάνατός του δεν προήλθε μόνο από τη μαχαιριά στη μηριαία αρτηρία και την ακατάσχετη αιμορραγία, αλλά ήρθε από συνδυασμό τραυμάτων. Τονίζεται μάλιστα πως οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν βαρύτατες.
Η ιατροδικαστής αναφέρει πως ακόμα και εάν δεν υπήρχε το τραύμα στον μηρό, το οποίο επέφερε την ακατάσχετη αιμορραγία, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να κρατηθεί στη ζωή, από τη βαρβαρότητα των χτυπημάτων που εντόπισε στο κεφάλι του 19χρονου.
Δικηγόρος της οικογένειας ανέλαβε αφιλοκερδώς ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

 

«ΜΗ ΜΕ ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΛΛΟ»
Μία γυναίκα άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 χθες το βράδυ, καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Πρόκειται για μία κάτοικο της περιοχής στην οποία σημειώθηκε η επίθεση στους τρεις νεαρούς οπαδούς.
Επιπλέον, ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στη Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, και προσθέτει πως «όλα έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».
Παράλληλα, μία ακόμη γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, είπε: «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “πού είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου». Το τραγικό αυτό συμβάν δεν μπορούσε να μην αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στη Θεσσαλονίκη, με ομάδες της πόλης που έχουν τους περισσότερους υποστηρικτές να ενώνονται.

 

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΑΣ ΠΑΟΚ (Ερασιτέχνης), εκπροσωπώντας τόσο την ΠΑΕ (ποδόσφαιρο) όσο και την ΚΑΕ (μπάσκετ), εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζεται η οδύνη τους για την απώλεια του οπαδού του Άρη και τονίζεται ότι άπαντες στον Δικέφαλο του Βορρά πάγια αποστρέφονται κάθε μορφή βίας.
Από την πλευρά του, ο Ηρακλής έβαψε με κιτρινόμαυρα χρώματα το σήμα του, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη θλίψη του συλλόγου για τον χαμό του 19χρονου.
Ανακοινώσεις καταδίκης του συμβάντος εξέδωσαν η ΠΑΕ ΑΕΛ, η Ερασιτεχνική ΑΕΛ και η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass