Ηθελε αλλά δεν... μπορούσε

Ούτε χθες ο Απόλλων Λάρισας κατάφερε να φτάσει σε μια εντός έδρας νίκη και αρκέστηκε σε μία ακόμα ισοπαλία, αυτήν τη φορά με τον Ολυμπιακό Βόλου (1-1)

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2022 21:12

Στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί μόνο να θέλεις. Θα πρέπει και να μπορείς να φτάσεις στη νίκη. Και δυστυχώς στο χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στο γήπεδο Φιλιππούπολης, ο Απόλλων Λάρισας, αν και ήθελε το τρίποντο, δεν μπορούσε να το πάρει.

Κατά συνέπεια αρκέστηκε σε μία ακόμα εντός έδρας ισοπαλία, χάνοντας την ευκαιρία να προσθέσει πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό του και συνεχίζει να βρίσκεται σε δυσμενή θέση.
Το χθεσινό παιχνίδι, που διεξαγόταν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Super League 2, είχε ιδιαίτερη βαθμολογική βαρύτητα. Μ’ άλλα λόγια ήταν από εκείνα τα παιχνίδια που η νίκη θα έδινε στον Απόλλωνα (αλλά και στον αντίπαλο) έξι βαθμούς -όπως συνηθίζεται να λέγεται στην ποδοσφαιρική διάλεκτο- αφού οι «κυανόλευκοι» θα ανέβαιναν μία θέση παραπάνω στον βαθμολογικό πίνακα (θα έβαζαν τον Ολυμπιακό Βόλου από κάτω). Αντ’ αυτού παρέμειναν στην ισοβαθμία με την ομάδα του Βόλου και παράλληλα στην προτελευταία θέση της κατάταξης.
Σε γενικές γραμμές πάντως, η χθεσινή εικόνα του Απόλλωνα Λάρισας δεν ήταν ικανοποιητική, καθώς οι πολλές λάθος μεταβιβάσεις (ειδικά στο β’ ημίχρονο) και η έλλειψη καθαρού μυαλού στην επίθεση, σε συνάρτηση με μία στιγμή ολιγωρίας στην άμυνα, δεν του επέτρεψαν να φτάσει στον στόχο του. Και φυσικά όσο χάνονται βαθμοί στα εντός έδρας παιχνίδια απέναντι σε αντιπάλους που βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, τα πράγματα θα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα στη συνέχεια.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός Θωμάς Γράφας (που είχε να αντιμετωπίσει δύο σημαντικές απουσίες των Σκούπρα και Βίγια) ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Αστρά κάτω από τα δοκάρια, τους Γιαννίτση, Καλούση, Τιμπουέ και Λουκά στην άμυνα, τους Χατζή και Κοζού ως ανασταλτικούς μέσους, τους Λεμάνγκρ και Μπαλογιάννη στα άκρα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), τον Λίταινα ως επιτελικό μέσο και τον Νούσιο στην κορυφή της επίθεσης.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Απόλλωνα που κινήθηκε επιθετικά, πίεσε τον αντίπαλο και κατάφερε να βρει νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Ήταν το 8ο λεπτό όταν ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Νούσιος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).
Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη για τους «κυανόλευκους» που έδειχναν να χάνουν τον επιθετικό τους οίστρο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που από το 30’ και μετά άρχισαν να γίνονται πιεστικοί. Έτσι στο 34’ ο Ντος Σάντος δέχτηκε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, ελίχθηκε ωραία και έκανε το σουτ για να επέμβει σωτήρια ο Αστράς, ενώ στο 44’ ο Ντος Σάντος εκτέλεσε κόρνερ και ο Φιλίποβιτς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Ολυμπιακός Βόλου κινήθηκε επιθετικά και κατάφερε στο 49’ να «πιάσει στον ύπνο» την άμυνα του Απόλλωνα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Συγκεκριμένα μετά από κόρνερ του Ντος Σάντος από τα δεξιά, η άμυνα του Απόλλωνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Κότος που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).
Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 59’, όταν μετά από σέντρα του Τιμπουέ, ο Χατζής πετάχτηκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και από το ύψος του πέναλτι με πλασέ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο -σ’ αυτό συνετέλεσαν οι πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις των «κυανολεύκων»- και στο 63’ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από σέντρα του Μανάφοβ, ο Κοζού στην προσπάθειά του να απομακρύνει τον κίνδυνο έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών, για να μπλοκάρει στη συνέχεια ο Αστράς, ενώ στο 85’ μετά από λάθος του Κοζού, ο Κουντουριώτης έγινε κάτοχος την μπάλας, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Αστράς με εξαιρετική επέμβαση εξουδετέρωσε το πλασέ που επιχείρησε. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε να πιέζει χάνοντας δύο ακόμα ευκαιρίες και συγκεκριμένα στο 88’ με τον Κουντουριώτη και στο 89’ με την κοντινή κεφαλιά του Στάμου που αποκρούστηκε την τελευταία στιγμή με το κεφάλι σε κόρνερ.
Παρ’ όλα αυτά όμως η τελευταία ευκαιρία ανήκε στον Απόλλωνα Λάρισας ο οποίος στις καθυστερήσεις (90’+3’) θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, όταν μετά τον ωραίο συνδυασμό των Μπαλογιάννη-Τιμπουέ, ο τελευταίος με παράλληλη σέντρα βρήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Νούσιο, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Έτσι το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τους δύο αντιπάλους να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας, κάτι που δεν ικανοποίησε καμία από τις δύο ομάδες.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Ψυχούλας (ΕΠΣ Βοιωτίας) που προσπάθησε να «μοιράσει την πίτα», ωστόσο υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες εκατέρωθεν. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Σκοπελίτης (24’), Φιλίποβιτς (33’), Λίταινας (45’+2’), Κοζού (76’), Μπαλογιάννης (83’). Βοηθοί του κ. Ψυχούλα ήταν οι κ. Δελής και Φίλος της ίδιας Ένωσης και 4ος διαιτητής ο κ. Πουλόπουλος (ΕΠΣ Πειραιώς).

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Γράφας): Αστράς, Λίταινας (60’ λ.τ. Σούλτσε), Τιμπουέ, Γιαννίτσης, Νούσιος, Κοζού, Καλούσης, Χατζής, Μπαλογιάννης, Λουκάς, Λεμάνγκρ (53’ λ.τ. Ζιάκας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Β. Βούζας): Βούγιοβιτς, Σκοπελίτης, Μανάφοβ, Φιλίποβιτς, Στάμου, Ντος Σάντος, Κόλα (39’ Κότος), Χατζής (42’ λ.τ. Κατσούκης), Κουντουριώτης, Νάνι (46’ Ντιαμπί), Βερνάρδος.

 

Στη Φιλιππούπολη ο Ραφίκ Τζιμπούρ

Στο γήπεδο Φιλιππούπολης βρέθηκε χθες ο γνωστός πρώην διεθνής Αλγερινός άσος με σημαντική παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο (Εθνικός Αστέρας, Ατρόμητος Αθηνών, Πανιώνιος, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Άρης) Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος ως μάνατζερ πλέον συνεργάζεται και με τον Απόλλωνα Λάρισας (για τους Τιμπουέ, Λεμάνγκρ, Βίγια).

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass