ΑγΧωμένη η ΑΕΛ

ΗΡΘΕ ΙΣΟΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Β’ (0-0) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ - ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» - ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑΔΗ ΣΤΟ 89’ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 50’

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2022 21:00

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε υπερβολικά αγχωμένη χθες στο Αλκαζάρ και αναδείχθηκε ισόπαλη με τον ΠΑΟΚ Β’ με 0-0 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2. Έτσι, παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχει περισσότερα παιχνίδια από βασικούς αντιπάλους της, κάτι που πιθανόν σημαίνει ότι αν διεξαχθούν τα αναβληθέντα παιχνίδια θα τη φέρει στην 3η ή 4η θέση.
Στο χθεσινό παιχνίδι η λαρισινή ομάδα ήταν καλύτερη του αντιπάλου της στο πρώτο μέρος, όπου θα μπορούσε να είχε προηγηθεί. Δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ακούνια μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Παναγιώτου στο 30’. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν τυχερή που δεν δέχτηκε τέρμα, αφού στο 50’ ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε το σουτ του Κουλιεράκη όταν βρέθηκαν τετ-α-τετ, στάθηκε όμως άτυχη στο 89’ όταν ο Ηλιάδης μπορούσε να σκοράρει με τη βοήθεια του Παναγιώτου, αλλά τελευταία στιγμή απομάκρυνε ο Ταλιχμανίδης.


Το αποτέλεσμα μάλλον είναι δίκαιο, αφού η ΑΕΛ είχε να αντιμετωπίσει έναν παθιασμένο ΠΑΟΚ Β’ (που είχε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα παιχνίδια που έδωσε με τους βασικούς αντιπάλους της λαρισινής ομάδας Βέροια, Ξάνθη) έχοντας έναν προπονητή που χαρακτηρίζεται για το οπαδιλίκι (Γκαρσία), ενώ υπήρξε και άσχημη διαιτησία. Ως γνωστόν η ΑΕΛ επί εποχής Κούγια δεν απολαμβάνει και τις δικαιότερες διαιτησίες, λόγω των θέσεων του μεγαλομετόχου της...
Το θετικό είναι ότι η ΑΕΛ παρέμεινε αήττητη για ένα ακόμα παιχνίδι, δεν δέχτηκε τέρμα έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, αλλά για να ανέβει κατηγορία χρειάζεται και καλή επίθεση. Ο Όγκμποε από μόνος του δεν φτάνει αν δεν βοηθηθεί και από τους υπόλοιπους. Δυστυχώς ο Ακούνια δεν βρίσκεται στα καλύτερά του, ενώ Μαυριάς και Γλυνός δεν βρίσκουν εύκολα δίχτυα. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, αφού υπάρχει ένας ακόμα ολόκληρος γύρος στο πρωτάθλημα και πολλά μπορούν να συμβούν...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης είχε μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα, καθώς ξεκίνησε με τον Αργεντινό Ραμίρες στο 4-3-3 με το οποίο παρέταξε την ομάδα. Αναλυτικά, κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Θεοδωρόπουλος, στην άμυνα οι: Μπέρτο (δεξιά), Ηλιάδης, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ), Ομάρ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Αθ. Παπαγεωργίου, Γιάκος, Ραμίρες και στην επίθεση: Ακούνια, Ογκμποε, Μαυριάς.
Η λαρισινή ομάδα από την αρχή του παιχνιδιού είχε την υπεροχή, αλλά εκνευρίστηκε με τα σφυρίγματα του διαιτητή Τσιάρα.
Καλύτερη φάση για την ΑΕΛ ήταν ένα σουτ του Όγκμποε στο 22’ ενώ η μόνη φάση που κινδύνεψε η ΑΕΛ ήταν σε ένα σουτ του Κούτσια στο 31’.
Στο δεύτερο μέρος ο Γκουτσίδης πέρασε τον Θεολόγου (δεν ξεκίνησε λόγω ίωσης) στη θέση του Μαξιμένκο, αλλά στο πρώτο πεντάλεπτο οι παίκτες της λαρισινής ομάδας ήταν... «τρικυμία» και ευτυχώς ο Θεοδωρόπουλος στο 50’ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Κουλιεράκη.
Από κει και πέρα, ισορρόπησε η ΑΕΛ το παιχνίδι χωρίς όμως να γίνει η μεγάλη φάση μέχρι το 89’ όπου ο Ηλιάδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Να σταθούμε στην αλλαγή του συστήματος του Γκουτσίδη στο τελευταίο τέταρτο, όταν πήγε σε 4-4-2 βάζοντας δύο αμυντικά χαφ τους Κ. Παπαγεωργίου και Αθ. Παπαγεωργίου, περνώντας στα πλάγια τον Νικολιά και τον Γλυνό, ενώ στην επίθεση ήταν ο Όγκμποε με τον Ακούνια. Άλλαξε στο τελευταίο δεκάλεπτο τον Ακούνια με τον Τσουμάνη.
Ο Τσουμάνης πήγε καλά και ίσως αυτός, αλλά και οι Νίνο, Μιλτιάδης να χρειαστεί να πάρουν κάποιες ευκαιρίες όπως έγινε με τον Γκοτζαμανίδη που καθιερώθηκε.
ΦΑΣΕΙΣ...
6’: Σουτ του Ραμίρες έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
19’: Κόρνερ από δεξιά εκτελεί ο Γιάκος προς τον Μαυριά που σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
22’: Ο Μαυριάς εκτελεί φάουλ και η μπάλα φτάνει στον Όγκμποε που σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ταχάτος αποκρούει σε κόρνερ.
30’: Σέντρα του Ομάρ από αριστερά ο Παναγιώτου ανατρέπει τον Ακούνια, αλλά ο διαιτητής δεν δίνει τίποτα...
31’: Σουτ του Κούτσια μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
34’: Σουτ του Πανίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
47’: Ο Πανίδης σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
50’: Ο Κουλιεράκης βγαίνει τετ-α-τετ με τον Θεοδωρόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει.
53’: Σουτ του Μαυριά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
64’: Ο Κούτσιας σουτάρει ύστερα από ωραία προσπάθεια του Χατζηστραβού, αλλά το σουτ που κάνει από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
75’: Εκτέλεση φάουλ από τον Γιάκο, ο Ηλιάδης από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.
90’: Ο Κ. Παπαγεωργίου εκτελεί φάουλ, ο Ηλιάδης μέσα από τη μικρή περιοχή σουτάρει, η μπάλα βρίσκει τον Παναγιώτου, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αποκρούει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτερος από την ΑΕΛ ο Θεοδωρόπουλος για την απόκρουση στο 50’. Ο Ηλιάδης, με εξαίρεση ένα λάθος στην αρχή του δευτέρου μέρους, ήταν πολύ καλός, όπως επίσης και οι: Μπέρτος, Ομάρ. Ο πρώτος πήγε καλά σε όλο το παιχνίδι, ενώ ο δεύτερος στο τέλος έκανε λάθη στην επίθεση. Ο Θεολόγου σαφώς καλύτερος από τον Μαξιμένκο. Οι δύο Παπαγεωργίου απλά έκοβαν... αλλά στο δημιουργικό παιχνίδι ο Γιάκος ήταν πολύ καλός μόνο στο πρώτος μέρος, ενώ ο Ραμίρες ήταν ανύπαρκτος.
Ακούνια, Μαυριάς και Γλυνός δεν βοήθησαν, ενώ ο ντελικάτος Νικολιάς δείχνει ότι του λείπουν παιχνίδια.
Ο Όγκμποε είναι απελπιστικά μόνος του ενώ ο Τσουμάνης που μπήκε αλλαγή δεν ήταν άσχημος.
Από τον ΠΑΟΚ καλύτεροι οι: Ταλιχμανίδης, Χατζηστραβός, ενώ ο πολυδιαφημισμένος 18χρονος Κούτσιας χρειάζεται δουλειά. Καλός και ο Ταχάτος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Καρδιτσιώτης διαιτητής Τσιάρας της Ένωσης Καβάλας αδίκησε την ΑΕΛ στο πρώτο ημίωρο με τις αποφάσεις του. Ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του ΠΑΟΚ Β’ και δεν έδωσε πέναλτι σε βάρος του Ακούνια. Όταν πήγε καλύτερα δεν είχε νόημα. Από την ΑΕΛ ο μόνος παίκτης που δέχτηκε κίτρινη κάρτα ήταν ο Μαξιμένκο. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Φώτιος Καμπερίδης και Αντώνιος Κουκούμης από την Ένωση Καβάλας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο (46′ Θεολόγου), Όγκμποε, Ραμίρες (46′ Νικολιάς), Θ. Παπαγεωργίου, Μπέρτος, Ακούνια (81′ Τσουμάνης), Μαυριάς (67′ Γλυνός), Αμπούντ Ομάρ και Γιάκος (77′ Κ. Παπαγεωργίου).
ΠΑΟΚ Β’ (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Αποστολόπουλος, Τάχατος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Γιαξής, Σαλαμούρας (80′ Μελετίδης), Χατζηστραβός (90′+1′ Τσοπούρογλου), Τσαούσης, Κούτσιας (80′ Γκορντεζιάνι) και Πανίδης (67′ Τζίμας).
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (14.45)
Ολυμπιακός Β’ - Νίκη Βόλου
Απόλλων Λάρ. - Ολυμπιακός Βόλου
Πανσερραϊκός - Αλμωπός Αριδαίας
Ηρακλής - Καβάλα
Βέροια - Θεσπρωτός
Απόλλων Πόντου - Ξάνθη
Αναγέννηση Καρδίτσας - Πιερικός
ΡΕΠΟ: Τρίκαλα
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    ΑΓΩΝΕΣ    ΒΑΒΜΟΙ
1. Βέροια    13    30
2. ΑΕΛ    14    27
3. Α.Ο. Ξάνθη    11    23
4. Νίκη Βόλου    13    19
5. Αναγ. Καρδίτσας    9    19
6. Αλμωπός Αριδαίας    13    18
7. Θεσπρωτός    13    18
8. Ολυμπιακός Β’    13    18
9. ΠΟΤ Ηρακλής    11    16
10. ΠΑΟΚ Β’    11    14
11. Πιερικός    14    14
12. Τρίκαλα    12    13
13. Απόλλων Πόντου    13    12
14. Πανσερραϊκός    12    12
15. Ολυμπιακός Βόλου    12    9
16. Απόλλων Λάρισας    13    9
17. Καβάλα    11    6
ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
Στην τέταρτη θέση του Β’ ομίλου της Super League 2 ανέβηκε, προσωρινά τουλάχιστον, το Αιγάλεω. Χάρη σε γκολ του Τσιλιγκίρη στο 29’, το «Σίτι» επικράτησε 1-0 του Αστέρα Βλαχιώτη στο γήπεδο «Στ. Μαυροθαλασσίτης», στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής, και έφτασε τους 24 β., όσους έχει και η -τρίτη της κατάταξης- Καλλιθέα.
Η αναμέτρησης της Κηφισιάς με την ΑΕΚ Β΄ αναβλήθηκε, λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισαριανής. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, το ματς θα γίνει σήμερα, στις 14:45.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
Αιγάλεω - Αστέρας Βλαχιώτη        1-0
ΣΗΜΕΡΑ (14.45)
Επισκοπή - Καλαμάτα (14.00)
Κηφισιά - ΑΕΚ Β’
Ο.Φ. Ιεράπετρας - Χανιά
Ηρόδοτος - Εργοτέλης
Λεβαδειακός - Καραϊσκάκης Αρτας
Ρόδος - Παναθηναϊκός B’
Καλλιθέα - Διαγόρας (17.00)
ΡΕΠΟ: Ζάκυνθος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    ΑΓΩΝΕΣ    ΒΑΒΜΟΙ
1. Λεβαδειακός    13    28
2. ΑΕΚ Β’    13    28
3. Καλλιθέα    10    24
4. Αιγάλεω    13    24
5. Καλαμάτα    11    23
6. Χανιά    12    18
7. Παναθηναϊκός Β’    13    17
8. Εργοτέλης    12    17
9. Ο.Φ. Ιεράπετρας    13    16
10. Κηφισιά    11    16
11. Ρόδος    9    15
12. Διαγόρας Ρόδου    13    14
13. Καραϊσκάκης    12    12
14. Επισκοπή    12    12
15. Αστέρας Βλαχιώτη    12    7
16. Ηρόδοτος    12    6
17. Ζάκυνθος    13    4

 

AEL_31.jpg

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Οι αντίπαλοι δεν θα έχαναν τίποτα...

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στην «Ε» είπε ότι ο αντίπαλοι παίκτες που έπαιξαν με πάθος δεν είχαν να χάσουν τίποτα, ενώ με την καλή απόδοση του νεαρού Τσουμάνη υπάρχει περιθώριο να χρησιμοποιηθούν και άλλοι νέοι παίκτες.
Στο τηλεοπτικό κανάλι που μετέδιδε τον αγώνα τόνισε: «Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που πάντα κυνηγάει τους τρεις βαθμούς. Ειδικά μέσα στην έδρα της, ό,τι χάσεις είναι πραγματικά πολύτιμο! Δεν ξέρω, υπήρχε ένας εκνευρισμός, γενικά σε όλη την ομάδα, είχαμε μια νευρικότητα και λάθος επιλογές γενικά και ήρθε μια αναστάτωση στην ομάδα που δεν μας βγήκε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε με κάποιες αλλαγές να αλλάξουμε κάποια πράγματα, δεν το καταφέραμε στον βαθμό που θέλαμε, δεν είχαμε τις ευκαιρίες τις κλασικές να σκοράρουμε και γενικά ήταν ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα, με πολλές μονομαχίες και πιστεύω ήταν δίκαιο το Χ».
Για τη δύσκολη συνέχεια και την κάλυψη του χαμένου εδάφους:
«Έτσι ακριβώς, κοιτάξτε έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολο γενικά το πρόγραμμά μας. Συνεχίζουμε, βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι της Τετάρτης, ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια όπως είπα και παλιότερα είναι το ίδιο δύσκολα. Πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος έτοιμος, για να παλέψεις μέσα στο γήπεδο, να είσαι πάνω από όλα ήρεμος, με φαντασία μέσα στο παιχνίδι σου και από εκεί και πέρα ο καλύτερος ας κερδίσει».
***
Ο συνεργάτης του Πάμπλο Γκαρσία, βοηθός προπονητή του ΠΑΟΚ Β’, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΛ, είπε: «Μας έλειπαν τα παιχνίδια, δεν παίζαμε για 1,5 μήνα. Βρήκαμε τον ρυθμό. Σήμερα ήταν ένα σκληρό παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Τα παιδιά μας ήταν πειθαρχημένα. Εμείς είχαμε την καλύτερη φάση για γκολ με τον Κουλιεράκη. Δείξαμε χαρακτήρα σήμερα. Ο διαιτητής τούς βοήθησε αρκετά δίνοντάς τους πολλά στημένα. Γενικά, τους έδωσε όλα τα σπόρια, αλλά εμείς είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθειά μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass