FORMULA 1

Μεγάλες αλλαγές στο αγωνιστικό

ΤΡΙΗΜΕΡΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - 90 ΛΕΠΤΑ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2022 20:35

Μεγάλες αλλαγές έρχονται από φέτος στο αγωνιστικό κομμάτι της F1, καθώς όλοι οι αγώνες θα γίνονται επί τριήμερο, ενώ την Πέμπτη τίποτε. Το πρωί της Παρασκευής, οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάζουν τα μονοθέσιά τους στους δημοσιογράφους και θα επεξηγούν τις αναβαθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να παρουσιάσουν αναβαθμίσεις στις ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής (τις οποίες θα πρέπει να έχουν δηλώσει στη FIA από πριν), ακόμη και αν δεν τις χρησιμοποιήσουν το Σαββατοκύριακο. Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, η F1 θα επιλέγει 5 μονοθέσια, τα οποία θα επιδεικνύει στην τελική τους διαμόρφωση. Σε αυτήν την επίδειξη υπάρχει η πιθανότητα να αποκαλύπτονται και οι μονάδες ισχύος(!), από τις οποίες υπάρχουν ελάχιστες φωτογραφίες μέχρι στιγμής. Οι δύο περίοδοι ελεύθερων δοκιμών θα έχουν και πάλι διάρκεια 90 λεπτών, αντί για 60 που ήταν το 2021 και θα είναι προγραμματισμένες να διεξάγονται αργότερα μέσα στην ημέρα. Μεταξύ τους θα παρεμβάλλεται χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ωρών.
Στα περισσότερα GrandPrix, το FP1 θα ξεκινάει στις 13:00 τοπική ώρα (δυόμισι ώρες αργότερα από φέτος δηλαδή) και το FP2 στις 17:00. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες δεν θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την Παρασκευή τα μονοθέσια σε συνθήκες αντίστοιχες αυτών που θα επικρατούν κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών και του αγώνα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι επίσης διαθέσιμοι για 15 λεπτά (εντός πλαισίου μίας ώρας) για δραστηριότητες οπαδών (αυτόγραφα κ.λπ.) πριν το FP3 του Σαββάτου. Το νέο πρόγραμμα τριημέρου έχει υιοθετηθεί για να υπάρχει λιγότερη χρονική πίεση για τους εργαζόμενους των ομάδων στη μετάβαση από προορισμό σε προορισμό, ιδίως σε αγώνες που λαμβάνουν χώρα σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι κάποια μέλη του προσωπικού των ομάδων θα έχουν περισσότερες υποχρεώσεις την Παρασκευή. Δεδομένου ότι στη σεζόν του 2022 υπάρχουν δύο τριάδες αγώνων σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα, μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα μερικοί από τους εργαζόμενους των ομάδων ενδέχεται να κάνουν έως και έναν μήνα να δουν τις οικογένειές τους. Η επιλογή σετ ελαστικών για το τριήμερο θα είναι και φέτος στα χέρια της Pirelli, ενώ θα φέρνει προκαθορισμένο αριθμό σετ ελαστικών (2 σετ σκληρής γόμας, 3 σετ μέσης και 8 σετ μαλακής) για κάθε οδηγό. Επίσης σε 6 από τα 23 φετινά GrandPrix, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σπριντ το Σάββατο. Φέτος, η Formula 1 θα κάνει υποχρεωτική την απαίτηση να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στα paddock.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass