WRC

Η υβριδική εποχή του ξεκινά

ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟ 90ό ΡΑΛΙ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2022 20:15

Η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι 2022, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη μετάβαση σε υβριδικά κινητήρια σύνολα για την κορυφαία κατηγορία Rally 1, ανοίγει με το 90ό Ράλι Μόντε Κάρλο στις 20-23 Ιανουαρίου.

Το ενδιαφέρον για τη νέα εποχή του θεσμού είναι αυξημένο και οι πρωταγωνιστές βρίσκονται ήδη στο Πριγκιπάτο του Μονακό, που αποτελεί το επίκεντρο του αγώνα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η αναζήτηση-αναγνώριση της κατάλληλης πρόσφυσης αποτελεί σπαζοκεφαλιά για τα πληρώματα. Διόλου τυχαία, οδηγοί που διακρίνονται πέραν του ταλέντου για την αίσθησή τους πίσω από το τιμόνι, δηλαδή οι Sebastien Ogier και Sebastien Loeb, έχουν σημειώσει τις περισσότερες νίκες στο Μόντε. Οι δύο Γάλλοι έχουν ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου 8 και 7 φορές, αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν οι Walter Rorhl, Tommi Makinen και Sandro Munari -ο οποίος σε ηλικία 81 ετών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Ιταλίας- με 4 νίκες. Αυτό το στοιχείο ενδυναμώνεται φέτος, αφού το Μονακό θα αποτελεί την έδρα του Ράλι Μόντε Κάρλο, παίρνοντας τη σκυτάλη από την ορεινή Gap. Το εκπληκτικό θέαμα στις εντυπωσιακές ειδικές διαδρομές των γαλλικών Άλπεων, οι ενθουσιώδεις θεατές, αλλά κυρίως ο απρόβλεπτος χαρακτήρας έχουν καταστήσει το Ράλι Μόντε Κάρλο σε αγώνα-θρύλο που ξεφεύγει από τα όρια του WRC. Όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, το 2022 αποτελεί σημαδιακή χρονιά για το WRC, που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα, καθώς θα διεξαχθεί για 50ή φορά. Ο κυριότερος λόγος, όμως, είναι η στροφή στην «πράσινη» τεχνολογία, μέσω της υιοθέτησης υβριδικών κινητήριων συνόλων στην κορυφαία κατηγορία Rally 1, καθώς και της χρήσης βιώσιμων καυσίμων. Σήμερα η τελευταία και συναρπαστική ειδική SS17 (PowerStage) 14.26 χλμ., 13:18. Ο επίλογος του πρώτου αγώνα της υβριδικής εποχής του WRC, θα γραφτεί σήμερα και η στήλη την επόμενη Κυριακή θα έχει αναλυτικό ρεπορτάζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass