Αποφασισμένη η ΑΕΛ για το «διπλό» στον Βόλο

ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ Π. ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ - ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΝΙΚΟΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2022 13:48

Αποφασισμένη να επιστρέψει από τον Βόλο με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της παρουσιάζεται η ΑΕΛ, η οποία αύριο αντιμετωπίζει στη γειτονική πόλη (14:45, γήπ. Νεάπολης) τον τοπικό Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2.


Η προετοιμασία που διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε πολύ καλό κλίμα θα ολοκληρωθεί σήμερα με τον τεχνικό Παναγιώτη Γκουτσίδη να βλέπει σιγά - σιγά τα προβλήματα να ελαχιστοποιούνται. Κι αυτό γιατί αφενός ο Αλέξανδρος Νικολιάς που τραυματίστηκε στο ματς με τον Θεσπρωτό θα είναι ετοιμοπόλεμος, αφού ξεπέρασε το πρόβλημά του, ενώ παράλληλα επιστρέφουν οι νοσήσαντες τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι, πλην του τιμωρημένου Χάρη Ηλιάδη, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του Παναγιώτη Γκουτσίδη.
Μπορεί ο αυριανός αντίπαλος να είναι στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα. Αυτό, μεταξύ άλλων, επισήμανε στους παίκτες του ο τεχνικός της ΑΕΛ, λέγοντάς τους πως όλα τα παιχνίδια παίζονται επί ίσοις όροις και πως όλες οι ομάδες ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση και τους στόχους τους θέλουν να κερδίσουν την ΑΕΛ που είναι η πιο ιστορική ομάδα της κατηγορίας. Για τους λόγους αυτούς ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να επιδείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία για να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης. Άλλωστε τηρουμένων των αναλογιών η ΑΕΛ είναι το φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση και το μόνο που θέλει είναι να το επιβεβαιώσει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου και σε συνάρτηση με ευνοϊκό γι’ αυτήν αποτέλεσμα στο σημερινό ντέρμπι της Ξάνθης με τη Βέροια, η ΑΕΛ θα περάσει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κάνοντας ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και της επιστροφής στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

 

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
Εν τω μεταξύ την έντονη δυσαρέσκειά της για τον διαιτητή του αυριανού αγώνα στον Βόλο, Αλέξανδρο Τσαμούρη, που όρισε η ΚΕΔ εξέφρασε η ΠΑΕ ΑΕΛ. Ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε αφήσει έντονα παράπονα στους «βυσσινί» στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς επέτρεψε τα αντιαθλητικά φάουλ σε Νικολιά και Ακούνια, αλλά και για την εν γένει στάση του. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Μόλις η ΑΕΛ κέρδισε και τη δεύτερη δίκη στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την παράνομη απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ που παράνομα και αφού κατήργησε την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων και τους κανονισμούς Αδειοδοτήσεων, επέτρεψε σε 11 ΠΑΕ να συμμετάσχουν επί ίσοις όροις στο πρωτάθλημα ενώ θα έπρεπε να είχαν περιορισμό μεταγραφών και τους επέτρεψε να κάνουν και εκπρόθεσμες μεταγραφές καταργώντας κάθε αρχή υγιούς ανταγωνισμού στη Super League 2, η ΚΕΔ όρισε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου ως διαιτητή τον υπάλληλο επιχειρήσεων Μελισσανίδη, διαιτητή της ΕΠΣ Πειραιώς του Σπάθα, Τσαμούρη Αλέξανδρο».

 

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2.500 ΕΥΡΩ
Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε σχετικά με την ΑΕΛ την παρακάτω απόφαση:
Απαλλάσσει την ΠΑΕ Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση, της μη δήλωσης προπονητή. Δέχεται ότι ο Κούγιας Αλέξιος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση, ήτοι δηλώθηκε στη λίστα αξιωματούχων της ομάδας ως «διερμηνέας ομάδας» και συνεπώς παρευρισκόταν στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Α.Ε. Λάρισα τη χρηματική ποινή των 1.000€. Επιβάλλει στον Κούγια Αλέξιο τη χρηματική ποινή των 1.500€ (αγώνας 29.12.2022 με ΠΑΕ Α.Ο. Ξάνθη).
Επίσης το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου A2 Εθνικής Κατηγορίας κάλεσε σε απολογία την Τετάρτη 26.1.2022 και ώρα 13:00 την ΠΑΕ Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 15, 16 παρ. 2α του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ Θεσπρωτός, 19.1.2022).

 

ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ20
Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Πρωταθλήματος Νέων Κ-20 Super League 2. Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τη διοργανώτρια αρχή.

 

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΟΚ Β’-ΤΡΙΚΑΛΑ
Η αναμέτρηση της πρωτοπόρου Βέροιας με την τρίτη της βαθμολογίας, Ξάνθη, που θα διεξαχθεί σήμερα στο Ξάνθη Arena, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2.
Οι Ακρίτες δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έχουν να αγωνιστούν από τις 29 Δεκεμβρίου, όταν και είχαν γνωρίσει ταπεινωτική ήττα με 4-0 από την ΑΕΛ - την πρώτη στη φετινή σεζόν. Η «Βασίλισσα του Βορρά», από την άλλη, ανέκαμψε, καθώς μετά την ήττα της από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, επικράτησε εύκολα με 4-1 του Πιερικού ανεβαίνοντας στην κορυφή, έχοντας όμως και δύο παιχνίδια περισσότερα σε σχέση με την Ξάνθη.
Την ίδια ημέρα, ο Ολυμπιακός Β’ ευελπιστεί να «ντουμπλάρει» τις εκτός έδρας επιτυχίες του, αφού μετά τον Πιερικό επισκέπτεται τον Αλμωπό Αριδαίας.
Αύριο Κυριακή ο αήττητος στην Ηγουμενίτσα, Θεσπρωτός, φιλοξενεί τον… μετρ των ισοπαλιών, Ηρακλή, ενώ ο Απόλλων Πόντου φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στο σερί θετικών αποτελεσμάτων, καθώς κοντράρεται με τον Πιερικό στην Κατερίνη. Η ουραγός, αλλά ανανεωμένη, Καβάλα, τέλος, περιμένει τον Πανσερραϊκό με την ελπίδα να πάρει την πρώτη φετινή της νίκη.
Τέλος, ακόμα ένας αγώνας της Super League 2 αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού. Πρόκειται για την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Β’ και τα Τρίκαλα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο, αλλά δεν θα διεξαχθεί, λόγω πληθώρας κρουσμάτων στη θεσσαλική ομάδα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Super League 2:
ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΟΚ Β’ - ΑΟ Τρίκαλα (αναβλ.)
14:45, Αλμωπός Αριδαίας - Ολυμπιακός Β’
14:45, Νίκη Βόλου - Απόλλων Λάρισας
17:00, Α.Ο. Ξάνθη - ΝΠΣ Βέροια (ΕΡΤ3)
ΑΥΡΙΟ
14:45, Πιερικός - Απόλλων Πόντου
14:45, Θεσπρωτός - ΠΟΤ Ηρακλής
14:45, Α.Ο. Καβάλα - Πανσερραϊκός
14:45, Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ
Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2021/22
1. Βέροια (11 αγ.)    23-8    24
2. ΑΕΛ (12 αγ.)    15-4    23
3. Α.Ο. Ξάνθη (9 αγ.)    19-5    22
4. Αν αγ. Καρδίτσας (9 αγ.)    16-5    19
5. Θεσπρωτός (12 αγ.)    17-9    18
6. Ολυμπιακός Β’ (12 αγ.)    14-11    18
7. Νίκη Βόλου (11 αγ.)    16-6    16
8. Αλμωπός (11 αγ.)    14-11    15
9. Τρίκαλα (11 αγ.)    11-18    13
10. ΠΟΤ Ηρακλής (10 αγ.)    5-5    13
11. Απόλλων Π. (11 αγ.)    17-16    12
12. Πανσερραϊκός (10 αγ.)    12-17    10
13. Πιερικός (12 αγ.)    12-15    10
14. ΠΑΟΚ Β’ (9 αγ.)    9-9    10
15. Ολυμπιακός Β. (10 αγ.)    12-17    9
16. Απόλλων Λάρ. (11 αγ.)    7-18    5
17. Καβάλα (9 αγ.)    2-47    2

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass