Ακυρώθηκε η βίζα του Τζόκοβιτς

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2022 20:19

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ακύρωσε χθες τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, εξηγώντας ότι ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις είναι ανεμβολίαστος κατά της Covid-19 και μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την κοινότητα.


Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Αλεξ Χοκ, χρησιμοποίησε την εξουσία που του παρέχει η κείμενη νομοθεσία για να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Τζόκοβιτς, αφού δικαστήριο ακύρωσε προηγούμενη ανάκληση και τον «απελευθέρωσε» από τη μεταναστευτική κράτηση την προηγούμενη Δευτέρα.
Κατά συνέπεια, ο «Νόλε» δεν θα λάβει μέρος στο Australian Open, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη και θα χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, σημειώνοντας σχετικό ρεκόρ, δεδομένου ότι μετρούν από 20 κατακτήσεις κορυφαίων τουρνουά, μαζί με τον Ισπανό, Ράφα Ναδάλ και τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ.
Σύμφωνα με το τμήμα του νόμου περί μετανάστευσης, που χρησιμοποίησε ο Υπουργός για να ασκήσει την εξουσία του και να ακυρώσει τη βίζα, ο Τζόκοβιτς δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει βίζα για να εισέλθει στην Αυστραλία για τρία χρόνια, εκτός από επιτακτικές περιστάσεις που επηρεάζουν το συμφέρον της Αυστραλίας.
Η ακύρωση της βίζας του αστέρα του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς αποσκοπεί στην προστασία των αποτελεσμάτων των θυσιών που έκαναν οι Αυστραλοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.
Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΔΑΛ
Εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν... ανατρέψει επιτυχώς την απόφαση της Κυβέρνησης για δεύτερη φορά μέσω των δικαστηρίων και δεν αγωνιστεί στο Australian Open, ενδεχομένως να σημάνει και την «αποκαθήλωσή» του από την κορυφή. Κι αυτό θα συμβεί, εάν κατακτήσει το τρόπαιο, είτε ο Ρώσος, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, είτε ο Γερμανός, Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Σε κάθε περίπτωση, ο πιο... χαρούμενος είναι ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα, τόσο τον Τζόκοβιτς, όσο και τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ.
«ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ»
Η Επιτροπή Κρίσεων που διαχειρίζεται την πανδημία στη Σερβία καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Νόβακ Τζόκοβιτς ότι δεν γνώριζε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου το βράδυ. Στη συνέντευξη Τύπου του υγειονομικού τμήματος της Επιτροπής, ο ιατρός Ζόραν Γκόικοβιτς ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στέλνονται στο email τη στιγμή που εκδίδονται και καταχωρούνται. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου να σχολιάσει τη δήλωση του Τζόκοβιτς ότι ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα για το αποτέλεσμα του τεστ, ο κ. Γκόικοβιτς απάντησε: «Σ’ αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Τζόκοβιτς, δεν μπορώ εγώ να ξέρω πότε άνοιξε το email του. Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν θετικός στο ιό Sars Cov-2 είναι αυθεντικό και του στάλθηκε την ώρα που αναγράφεται, δηλαδή την ίδια μέρα τις βραδινές ώρες».
Σημειώνεται ότι ο Τζόκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι την επόμενη ημέρα, 17 Δεκεμβρίου, όταν απένειμε έπαθλα σε έφηβους τενίστες και φωτογραφίζονταν μαζί τους, δεν γνώριζε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass