Ποδαρικό με το δεξί θέλει να κάνει η ΚΑΕ Λάρισα

*ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (17:00, ΚΛ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ) ΤΟΝ ΑΡΗ *ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΕΤΟΝΟΣ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ ΓΙΑΝΙΣ ΜΠΕΡΖΙΝΣ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2022 21:16

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Μετά από σχεδόν έναν μήνα αγωνιστικής απραξίας η Basket League επιστρέφει στην ενεργό δράση με τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής, η οποία θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις (σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα). Η ΚΑΕ Λάρισα υποδέχεται σήμερα Σάββατο στις

17:00 στο κλειστό της Νεάπολης τον Άρη σ’ ένα ακόμα παιχνίδι που έχει διαστάσεις ντέρμπι και δηλώνει αισιόδοξη και αποφασισμένη για το θετικό αποτέλεσμα.
Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από την πολύ μεγάλη νίκη στην Πάτρα επί του Απόλλωνα, ωστόσο μέσα στην έδρα τους μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Κολοσσού έχουν υποχρεωθεί σε τέσσερις διαδοχικές ήττες από Λαύριο, Ηρακλή, Περιστέρι και Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά ο Άρης προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ και σε ό,τι αφορά την αγωνιστική του συμπεριφορά μακριά από το «σπίτι» του μετράει μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια αφού επιβλήθηκε του Προμηθέα και έχασε από Ιωνικό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές κατά το παρελθόν με τους «κιτρινόμαυρους» να μετρούν τρεις νίκες. Στα παιχνίδια επί λαρισινού εδάφους οι νίκες είναι μοιρασμένες. Η ΚΑΕ Λάρισα νίκησε με 92-78 στο ματς της περιόδου 2019-20 που είχε ένα σπάνιο στατιστικό γεγονός. Τέσσερις παίκτες, δύο από κάθε ομάδα, έφτασαν σε double-double. Για τους γηπεδούχους ήταν οι Σκότι Ρέινολντς (17 π., 13 ασ.) και Τερέλ Παρκς (16 π., 15 ρ.) και για τους φιλοξενούμενους ο Μίλαν Μιλόσεβιτς (23 π., 10 ρ.) και ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (16 π., 11 ρ.). Ο Άρης νίκησε στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι με 88-84.
ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΕΤΟΝΟΣ
ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ ΓΙΑΝΙΣ ΜΠΕΡΖΙΝΣ
Στην απόκτηση του 22χρονου ύψους 2.02 μ. Λετονού φόργουορντ Γιάνις Μπέρζινς προχώρησε η ΚΑΕ Λάρισα. Ο παίκτης αναμένεται μεθαύριο Δευτέρα στη Λάρισα, ενώ την Τρίτη θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του τεχνικού Φώτη Τακιανού.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Η ΚΑΕ Λάρισα ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με τον δύο φορές πρωταθλητή Λετονίας, Γιάνις Μπέρζινς (28 χρ., 2,02) μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.
Ο Γιάννης Μπέρζινς αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι της Δευτέρας (17/01) στην Αθήνα απ’ όπου και θα ταξιδέψει για Λάρισα για να γνωρίσει από κοντά τους νέους τους συμπαίκτες, αλλά και το τεχνικό τιμ της ομάδας.
Την Τρίτη (18/01) αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα και άμεσα θα τεθεί στη διάθεση του κόουτς, Φώτη Τακιανού, ενόψει της έναρξης του δευτέρου γύρου της Basket League.
ΤΟ «WHO IS WHO»
Ο Γιάννης Μπέρζινς γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1993 στο Limbazi της Λετονίας και έχει ύψος 2,02. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε στην BK Valmiera το 2009, όπου και αγωνίστηκε δύο σεζόν πριν τον αποκτήσει η VEF Rīga το καλοκαίρι του 2011, με την οποία αγωνίστηκε μια σεζόν κατακτώντας το λετονικό πρωτάθλημα, για να συνεχίσει για έναν χρόνο δανεικός στην ομάδα που τον ανέδειξε, την BK Valmiera, στην οποία είχε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση της 3ης θέσης στη λετονική λίγκα.
Μάλιστα εκείνη η χρονιά ήταν το εισιτήριο για τον Γιάνις Μπέρζινς για την συμμετοχή του στο Adidas Eurocamp στο Τρεβίζο της Ιταλίας, τουρνουά στο οποίο συμμετείχε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Το καλοκαίρι 2013 έκανε καλό τουρνουά με την Εθνική ομάδα της Λετονίας στο U20 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο έφερε στο προσκήνιο πρόταση από την Μπαρτσελόνα, με τον ίδιο τελικά να επιλέγει την επέκταση της συνεργασίας του με τη Ρίγα, ως καλύτερη επιλογή για την εξέλιξή του.
Το 2016 θα κάνει την πρώτη του μεταγραφή εκτός συνόρων. Θα μεταγραφεί στην Ιταλική Orlandina Basket, όπου εκείνη τη χρονιά αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.
Μετά από έναν χρόνο παρουσίας στα ιταλικά παρκέ επιστρέφει στη χώρα του, αυτήν τη φορά για λογαριασμό της BK Ventspils, με την οποία το 2018 κατακτά το λετονικό πρωτάθλημα, πριν πάρει μεταγραφή για την πολωνική Zielona Gora το καλοκαίρι του 2020, με την οποία κατέκτησε το πολωνικό Κύπελλο της ίδιας χρονιάς, έχοντας 10,4 π., 5,5 ριμπ., 1,4 ασίστ και 38% στα τρίποντα.
Ο «γάμος» τελικά με ισπανικό σύλλογο έγινε το περασμένο καλοκαίρι, όπου και μεταγράφηκε στη Μανρέσα με την οποία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είχε 3,5 π. με 1,3 ασ. σε 11:05 λεπτά συμμετοχή ανά μέσο όρο. Τελευταίος του αγώνας ήταν στο 11/12/21 στη νίκη της Μανρέσα στα Κανάρια επί της Γκραν Κανάρια με 80-82».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Basket League:
ΣΗΜΕΡΑ
17.00, ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρ.
17.00, Λάρισα-Άρης
20.00, Ολυμπιακός-Ιωνικός Ν.
ΑΥΡΙΟ
17.00, Ηρακλής-Προμηθέας Π.
20.00, Περιστέρι-ΑΕΚ
ΔΕΥΤΕΡΑ
19.00, Απόλλων Π.-Παναθηναϊκός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Προμηθέας Π.    18 β.    11 αγ.
Παναθηναϊκός    17    9
Ολυμπιακός    17    9
Κολοσσός Ρ.    16    10
Λαύριο    16    11
ΑΕΚ    15    10
Περιστέρι    14    10
Άρης    13    9
Απόλλων Π.    13    10
ΠΑΟΚ    12    9
Ιωνικός Ν.    12    9
Λάρισα    11    9
Ηρακλής    10    10
*Από τον Ηρακλή έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί και από τους Κολοσσό Ρ. και Απόλλωνα Π. ένας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass