Κέρδισε ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν ικανοποίησε

*ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ 2-0

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2022 20:23

Πρεμιέρα με νίκη έκανε τον νέο χρόνο ο ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε με 2-0 του ελλιπούς Παναιτωλικού, αλλά δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του στο πρώτο αυτό παιχνίδι και μετά από τρείς εβδομάδες απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο Δικέφαλος με τη

νίκη του αυτή πλησίασε την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα και συνέχισε το σερί των 6 παιχνιδιών χωρίς ήττα.
Από νωρίς ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν την αξιοποίησε. Στο 9’ ο Μελίσσας ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι, το πέναλτι ήταν αναμφισβήτητο, αλλά την εκτέλεσή του τη «σπατάλησε» ο Κούρτιτς που έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και τα πόδια του Μελίσσα.
Ο Παναιτωλικός δεν οπισθοχώρησε και στο 17’ χρειάστηκε η επέμβαση του Πασχαλάκη για να απομακρυνθεί ένας κίνδυνος στην εστία του από σέντρα σουτ του Μπαρμπόσα.
Στο 29’ με την υπόδειξη του VAR o ΠΑΟΚ κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε απόκρουση της μπάλας με το χέρι του Ντουάρτε εντός περιοχής, αλλά αυτήν τη φορά ο Κούρτιτς που εκτέλεσε και πάλι, ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ.
Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων οι καλύτεροι δύο παίκτες των ομάδων στο πρώτο μέρος, πρωταγωνίστησαν σε μια ωραία στιγμή της αναμέτρησης με τον Σφιντέρσκι να στέλνει κεφαλιά στην εστία του Παναιτωλικού και τον Μελίσσα με έγκαιρη επέμβαση να απομακρύνει σε κόρνερ.
Στην επανάληψη με παρόμοιο σκηνικό η πρώτη φάση έγινε στο 50’ όταν το σουτ του Σφιντέρσκι μπλόκαρε και πάλι ο Μελίσσας.
Οι Αγρινιώτες πλησίασαν στην ισοφάριση πολύ κοντά στο 52’ όταν κεφαλιά του Βέργου βρήκε το δοκάρι του Πασχαλάκη και στην συνέχεια απομακρύνθηκε. Στο 75’ έγινε μια συναρπαστική φάση μπροστά στην εστία του Μελίσσα. Σε φάουλ του Αουγκούστο, ο Κούρτιτς πήρε την κεφαλιά και ο Φλόρες έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή όμως καταλογίστηκε φάουλ του Σφιντέρσκι και έτσι τέλειωσε η φάση. Στο 82’ η σειρά του Παναιτωλικού για χαμένη και καλή ευκαιρία. Ο Μιχαηλίδης έκανε το λάθος, με τον Καρέλη να πατάει περιοχή και να κάνει παράλληλη μπαλιά, για να σώσει τον ΠΑΟΚ ο Λύρατζης. Την οριστική λύση στο επιθετικό αδιέξοδο για τον ΠΑΟΚ έδωσε ο Λέο Ζαμπά με γκολ στο 91’ με μακρινό γωνιακό σουτ, στη δική του δεύτερη πρεμιέρα στον ΠΑΟΚ μετά από ενός χρόνου απουσία στην πατρίδα του και την επιστροφή του από τον δανεισμό του στην Βάσκο Ντα Γκάμα. Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε και με τους τρεις βαθμούς βλέπει τη συνέχεια. Ο Παναιτωλικός με αρκετές απουσίες, αφού είχε μόλις πέντε ποδοσφαιριστές στον πάγκο του ο Γιάννης Αναστασίου αποδύθηκε σε μια άνιση προσπάθεια από την οποία δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι.
Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
Κίτρινες: Ροντρίγκο, Μελίσσας, Φλόρες, Κορνέλιους,
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (62’ Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσιγγάρας (70’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μιτρίτσα (77’ Σίντκλεϊ), Μουργκ (70’ Ζαμπά) και Σφιντέρσκι (77’ Τσόλακ).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους, Φλόρες, Τσιγγάρας (86’ Μπελεβώνης), Μπαρμπόσα (86’ Μορισέι), Ντουάρτε (74’ Καρέλης), Μεντόσα (74’ Μάρτενσον) και Βέργος.
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ
Με πρωταγωνιστή τον Λάμπρου, ο ΟΦΗ θριάμβευσε στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0 σε εξ αναβολής συνάντηση της 13ης αγωνιστικής και έφτασε στην τέταρτη Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, με τους «πράσινους» να έχουν παιχνίδι λιγότερο.
Αντίθετα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα στο ντεμπούτο του Μάρκο Γκρότε στον πάγκο της, παραμένει ουραγός στην κατάταξη και βάσει εικόνας είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Πάντως, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αποβολή του Γιακιμόσφσκι μόλις 19ο λεπτό, με το σκορ στο 0-0.
Σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό και χαμένες ευκαιρίες από το ξεκίνημα, ο Απόλλωνας ατύχησε να μείνει με 10 παίκτες νωρίς, καθώς στο 19’ ο Γιακιμόφσκι αγκάλιασε τον Τοράλ στην περιοχή για να μην πλασάρει και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον Μανούχο.
Το πέναλτι εκτέλεσε στο 21’ ο Νέιρα κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά λίγο αργότερα μίλησε η κλάση του Λάμπρου, που «καθάρισε» το παιχνίδι σκοράροντας δις μέσα σε τρία λεπτά: στο 24’ ο Γκαγιέγος βρήκε τον επιθετικό του ΟΦΗ που με απίθανο πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ, ενώ στο 26’ ο Βέρχουλστ δεν πρόλαβε τον Τοράλ, ο οποίος γύρισε στον Λάμπρου για το 0-2.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου να βρουν ένα γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, δεν τα κατάφεραν και στο 65’ ο Γκαγιέγος με έξοχη εκτέλεση φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βέρχουλστ για το 0-3 του ΟΦΗ, που τελείωσε εκεί το παιχνίδι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανούχος
ΚΟΚΚΙΝΗ: 19’ Γιακιμόφσκι
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Μπρούνο Άλβες, Λισγάρας (77’ Μαρτίνες), Γιακιμόφσκι, Φατιόν (64’ Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Λα Πάρα (64’ Παμλίδης), Γιαννιώτας (77’ Ρόνγκε), Σίγκνιεβιτς (28’ Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης.
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (73’ Κοροβέσης), Γκαγιέγος (78’ Σελίμοβιτς), Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (65’ Ναμπί), Τοράλ (73’ Καμάου), Νέιρα (65’ Ντουρμισάι), Λάμπρου.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός     16     28-9     42
2. ΑΕΚ     16     29-16     33
3. ΠΑΟΚ     16     33-20     31
4. ΠΑΣ Γιάννινα     17     21-17     26
5. Παναθηναϊκός     16     27-14     26
6. ΟΦΗ     17     21-16     26
7. Άρης     16     17-15     21
8. Αστέρας Τρίπολης     16     16-15     20
9. Βόλος     15     30-31     18
10. Παναιτωλικός     16     16-29     15
11. Ιωνικός     16     13-21     14
12. Λαμία     16     13-23     11
13. Ατρόμητος     15     14-32     9
14. Απόλλων Σμύρνης     14     7-26     8
***Ο Άρης έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι (6) βαθμών
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
10 ΓΚΟΛ: Φαν Φέερτ (ΒΟΛΟΣ), Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)
9 ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Καρλίτος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
6 ΓΚΟΛ: Αραούχο (ΑΕΚ)
5 ΓΚΟΛ: Τσούμπερ (ΑΕΚ), Σονί (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Κουλούρης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Άοσμαν (ΙΩΝΙΚΟΣ), Εραμούσπε, Περέα (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ).
4 ΓΚΟΛ: Ορόζ (ΒΟΛΟΣ), Αραμπούλι (ΛΑΜΙΑ), Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Λάμπρου, Νέιρα (ΟΦΗ), Μαουρίσιο, Παλάσιος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Βέργος (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Ακπομ (ΠΑΟΚ).
3 ΓΚΟΛ: Άμραμπατ, Βράνιες, Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ), Ν. Ιωαννίδης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.), Καμαρά, Γκαρσία, Γκάμα (ΑΡΗΣ), Ριέρα, Κρεσπί (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μπαρτόλο (ΒΟΛΟΣ), Αραμπούλι (ΛΑΜΙΑ), Μασούρας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Καρέλης (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Αουγκούστο, Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass