Super League:

«Συνεχίζεται κανονικά το πρωτάθλημα»

ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ «ΔΙΚΕΦΑΛΩΝ» ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2022 14:00

Τη συνέχιση του πρωταθλήματος αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του μέσω τηλεδιάσκεψης. Παρά την πρόταση για αναστολή του πρωταθλήματος από τους Απόλλωνα Σμύρνης, Παναιτωλικό και Ατρόμητο, ελήφθη η απόφαση να συνεχιστεί η δράση, λόγω φορτομένου προγράμματος, αρχής γενομένης με τη διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής (8-10/1).


Η αναθεώρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου υπήρξε επίσης βασικό θέμα, με τις ΠΑΕ-Μέλη να προβαίνουν σε εισηγήσεις ως προς την τροποποίησή του, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων. Μέχρι να τεθούν οι εισηγήσεις υπόψη των αρμόδιων φορέων και την επικαιροποίησή του, ισχύει το υγειονομικό πρωτόκολλο από 19 Νοεμβρίου 2021. Για την αναβολή δηλαδή μίας αναμέτρησης θα πρέπει μία ομάδα να μετρά επτά κρούσματα κορονοϊού.
Παράλληλα, στο Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκε να μην υπάρξει δράση στα πρωταθλήματα υποδομών (Κ19, Κ17, Κ15) έως και τις 21 Ιανουαρίου.
Στη σχετική ανακοίνωση της Super League αναφέρεται:
«Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να ανασταλούν μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2022 τα Πρωταθλήματα Υποδομών της Super League K15, K17 και K19. Το Πρωτάθλημα Super League Interwetten συνεχίζεται κανονικά. Συζητήθηκαν στο Δ.Σ. εισηγήσεις από τις ΠΑΕ-Μέλη της Super League για προτεινόμενες τροποποιήσεις του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ, οι οποίες θα τεθούν υπόψη των αρμοδίων φορέων για την επικαιροποίησή του από τη ΓΓΑ, με πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων. Σημειώνεται ότι μέχρι να εγκριθεί το επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο από τη ΓΓΑ, ισχύει το από 19/11/2021 Πρωτόκολλο».
ΝΤΕΡΜΠΙ ΔΙΚΕΦΑΛΩΝ
Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, τα «φώτα» της 17ης αγωνιστικής στρέφονται απολύτως λογικά στο ντέρμπι «Δικεφάλων» του ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ θα υποδεχθεί αύριο το βράδυ (19:30) τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που θα «δείξει» πολλά για τη μάχη της 2ης θέσης και θα αποτελέσει ένα δυνατό «ορεκτικό» πριν από τις δύο επόμενες συναντήσεις τους μέσα στον Ιανουάριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης την ίδια ημέρα και ώρα (19:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης», αναζητώντας την επιστροφή στις νίκες μετά την (απρόσμενη για τους περισσότερους) απώλεια βαθμών στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη την περασμένη Τετάρτη (05/01).
Λίγο νωρίτερα (17:15), ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει για δεύτερη φορά σε διάστημα 18 ημερών στον Βόλο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, θέλοντας να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί των τελευταίων αγώνων του, προκειμένου να αρχίσει να κοιτάει και πιο... ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.
Πολύ σημαντικό παιχνίδι θα διεξαχθεί σήμερα (17:15) και στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς πολύ καθοριστικό για τις θέσεις στη «ζώνη» των play offs, ενώ αύριο το μεσημέρι ( 15:00) ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Σμύρνης σε ακόμη ένα ματς μεγάλης σημασίας για την «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Super League:
ΣΗΜΕΡΑ 08/01
ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 17:15 Γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης»
ΑΥΡΙΟ 09/01
Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης 15:00 Γήπεδο Νεάπολης
ΝΠΣ Βόλος-Παναθηναϊκός 17:15 Πανθεσσαλικό Στάδιο
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 19:30 Ολυμπιακό Στάδιο
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 19:30 «Γ. Καραϊσκάκης»
Παναιτωλικός-Λαμία Αναβλήθηκε
Άρης-Ατρόμητος Αναβλήθηκε
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 42
2. ΑΕΚ 33
3. ΠΑΟΚ 28 -15 αγ.
4. Παναθηναϊκός 26 -15 αγ.
5. ΠΑΣ Γιάννινα 25
6. ΟΦΗ 22 -15 αγ.
7. Άρης 21
8. Αστέρας Τρ. 20
9. Παναιτωλικός 15 -15 αγ.
. ΝΠΣ Βόλος 15 -14 αγ.
11. Ιωνικός 14
12. Λαμία 11
13. Ατρόμητος 9 -15 αγ.
14. Απόλλων Σμ. 8 -13 αγ.
*Ο Άρης έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι (6) βαθμών.
ΟΡΙΣΜΟΣ
Η Super League προχώρησε στον ορισμό δύο εκ των αναβληθέντων αγώνων ορίζοντας για την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου το ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου το Βόλος - Απόλλων Σμύρνης.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
"Ανακοινώνεται ότι οι κάτωθι αγώνες, οι οποίοι έχουν αναβληθεί κατ’ εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ορίζονται ως ακολούθως:
Ο αγώνας Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (16η αγωνιστική) θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 17:15.
Ο αγώνας ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (15η αγωνιστική) θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 15:00".

Ο ΘΑΝ. ΤΖΗΛΟΣ ΣΤΟ ΟΦΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Εν αναμονή των εξελίξεων ως προς το πόσα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής της Super League θα διεξαχθούν τελικά, η ΚΕΔ ανακοίνωσε μόνο τους διαιτητές του αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για σήμερα (17:15) στην Κρήτη. Ο Λαρισαίος Θανάσης Τζήλος θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης με βοηθούς τους Μεϊντάνα και Βασιλόπουλο. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γκορτσίλας, ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο Κουτσιαύτης μαζί με τον Χριστάκογλου.

 

ΠΑΟΚ: Αλλα τρία κρούσματα και προς αναβολή
το παιχνίδι με την ΑΕΚΆλλα τρία θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στους χθεσινούς ελέγχους των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Τα καινούργια χθεσινά κρούσματα, προστιθέμενα με τα ενεργά που υπήρχαν στην ομάδα από τους προηγούμενους ελέγχους, φτάνουν στον συνολικό αριθμό 8, κάτι που σημαίνει ευθέως ότι αναβάλλεται και το αυριανό παιχνίδι των Δικεφάλων στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass