Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2022 20:00

Τέσσερις μεταγραφές στον Δωτιέα Αγιάς

Στην απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών προχώρησε ο Δωτιέας Αγιάς.

Πρόκειται για τους Γιάννη Κολοβό επιθετικό από τον Αετό Μακρυχωρίου, Νίκο Κουλουκτσή αμυντικό από την ομάδα της Γλυφάδας, Παναγιώτη Πατέτσιο τερματοφύλακα από τον Αετό Μακρυχωρίου και Γιώργο Κίτσιο κεντρικό από τις υποδομές της ΑΕΛ.

 

Μεταγραφών συνέχεια στην Α.Ε. Κιλελέρ

Τρεις μεταγραφές ολοκλήρωσε η Α.Ε. Κιλελέρ με τον ερχομό του 2022. Η αρχή έγινε με τους Νίκο Μπαρούτα αμυντικό 27 ετών που αγωνιζόταν στον Τηλυκράτη Λευκάδας (με θητεία σε ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής, όπως Παναχαϊκή, Αλμυρός) και τον Γιώργο Χατζηλιάδη αμυντικό 29 ετών από τον Αχιλλέα Φαρσάλων, ενώ η συνέχεια δόθηκε με τον 19χρονο μεσοεπιθετικό Δημήτρη Αναδολού από τον Ηρακλή Λάρισας που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού.

 

Ενισχύεται η Δόξα Βλαχογιαννίου

Σε τρεις προσθήκες παικτών ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας προχώρησε η Δόξα Βλαχογιαννίου. Πρόκειται για τους Σπύρο Ιωαννίδη και Βαγγέλη Καρακίτσιο από τον Φαλανιακό και τον Χρήστο Τσιάμη από τον Αετό Μακρυχωρίου.

 

Στο 60% το ποσοστό φιλάθλων στη χωρητικότητα των γηπέδων

Το ποσοστό παρουσίας φιλάθλων, στη χωρητικότητα των σταδίων που θα διεξαχθούν αγώνες για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στο Καμερούν (9/1-6/2) θα μειωθεί στο 60% κατά τη διάρκεια του τουρνουά και στο 80% για τους αγώνες της διοργανώτριας χώρας, όπως ανακοίνωσε η αφρικανική ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.
Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις με την Κυβέρνηση του Καμερούν, δεδομένης της εξέλιξης της υγειονομικής κρίσης και των προκλήσεων που επιβάλλει η πανδημία Covid-19, η CAF και η τοπική οργανωτική επιτροπή συμφώνησαν να περιορίσουν μεταξύ 60% και 80%, τo ποσοστό στη χωρητικότητα των γηπέδων κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η CAF.
Πενήντα δύο αγώνες έχουν προγραμματιστεί μεταξύ 9 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου, μεταξύ του εναρκτήριου αγώνα Καμερούν-Μπουρκίνα Φάσο και του τελικού, δύο αγώνες προγραμματισμένοι στο νέο στάδιο «Olembé» στη Γιαουντέ, χωρητικότητας 60.000 πλατό.
Να σημειωθεί ότι αυστηρό πρωτόκολλο υγείας έχει καθιερωθεί στο Καμερούν. Οι φίλαθλοι πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR εντός 72 ωρών ή αρνητικό αντιγόνο εντός 24 ωρών, για να παρακολουθήσουν αγώνες.
Όντας προγραμματισμένο για το 2021, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής είχε αναβληθεί για έναν χρόνο λόγω της πανδημίας Covid-19.

 

Αναστολή απόφασης για την ομάδα του Ηρακλή

ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Την αναστολή στην έκδοση οριστικής απόφασης για τον Ηρακλή αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, ο λόγος που ο αθλητικός δικαστής, Φωτεινός Καλαφάτης, έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση αφορά την ανάγκη να προσκομιστεί σχετική απόφαση του ΑΣΕΑΔ περί της νομιμότητας ή μη της αφαίρεσης του ποσού των 19.000 ευρώ από τον πίνακα εξόδων που υπέβαλε η ελεγχόμενη ΚΑΕ. Υπενθυμίζεται πως η ΚΑΕ Ηρακλής κινδυνεύει με αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και με ανάκληση πιστοποιητικού συμμετοχής, καθώς υπάρχει καταγγελία δικηγόρου αθλητή για πλαστογραφία.
Παράλληλα, ο ΕΣΑΚΕ δημοσιοποίησε και την απόφαση για την ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία όμως ήταν ήδη γνωστή και αφορά στην απαλλαγή των «κιτρινόμαυρων» από την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών λόγω οφειλών προς τον πρώην προπονητή της Βαγγέλη Αγγέλου και τους αθλητές Ματ Λοτζέσκι, Γιόνας Ματσιούλις. Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, Φωτεινός Καλαφάτης, δεν τιμώρησε την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ, καθώς προέκυψε πως η Ένωση είχε έρθει σε συνεννόηση ως προς την εξόφληση με τους Βαγγέλη Αγγέλου, Ματ Λοτζέσκι και Γιόνας Ματσιούλις.

 

Βήμα τελικού η Τσέλσι

Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του αγγλικού Λιγκ Καπ πήρε η Τσέλσι, που επιβλήθηκε με 2-0 της Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο πρώτο από τα δύο ντέρμπι του Λονδίνου, με τη ρεβάνς να έχει προγραμματιστεί σε μία εβδομάδα, στην έδρα των «Πετεινών».
Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, με τον Κάι Χάβερτς να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό και τον Μπεν Ντέιβις να «εκτελεί» τον Ούγκο Λιορίς στο 34’ και να διαμορφώνει με αυτογκόλ το τελικό 2-0, που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στους «Μπλε» του Τόμας Τούχελ.
Ο έτερος ημιτελικός, Λίβερπουλ-Άρσεναλ, αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων Covid-19 στις τάξεις των «κόκκινων» και μεταφέρθηκε στις 13 Ιανουαρίου. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο «Άνφιλντ» και η ρεβάνς θα παιχθεί στο «Εμιρέιτς» στις 20/1.
Τα αποτελέσματα:
Τσέλσι-Τότεναμ    2-0
Λίβερπουλ-Άρσεναλ    13/01


Αυστραλία: «Μπλόκο» σε Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στην Αυστραλία, αλλά υπάρχουν προβλήματα με τη βίζα του, σε σημείο που το νούμερο 1 στον κόσμο έχει μπλοκαριστεί και περιμένει να καταλάβει τι θα συμβεί.
Ο Σέρβος θρύλος του τένις έφτασε στη Μελβούρνη για το Australian Open, ωστόσο ένα λάθος στη συμπλήρωση των ταξιδιωτικών του εγγράφων έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα που τον συνοδεύει.
Ο Τζόκοβιτς δεν έχει την απαραίτητη βίζα από τη στιγμή που έφτασε στην Αυστραλία με ιατρική εξαίρεση (δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε μη εμβολιασμένους), με αποτέλεσμα να βρίσκεται τις τελευταίες ώρες υπό κράτηση, σε απομόνωση, με δύο αστυνομικούς ακριβώς έξω από την αίθουσα.
Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε ο πατέρας του, ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς στον σταθμό B92 που τον προσέγγισε για να μάθει τι γίνεται στη Μελβούρνη. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είχε προαναγγείλει την αυστηρή εξέταση των εγγράφων του Νόλε, με τις πιθανότητες να μπει στο επόμενο αεροπλάνο για να γυρίσει στην πατρίδα του να είναι πλέον πολλές.
Η υπόθεση δείχνει να παίρνει πολιτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Σερβίας να προχωρά σε δήλωση μέσω του λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετά απ’ όσα έγιναν και στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον πρέσβη της Αυστραλίας.
“Μόλις μίλησα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο τηλέφωνο. Του είπα ότι όλη η Σερβία είναι μαζί του, τον ενημέρωσα πως οι αρχές της χώρας κάνουν ό,τι χρειάζεται για να σταματήσει η παρενόχλησή του το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, η Σερβία θα παλέψει για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Παρεμπιπτόντως, ο Νόβακ είναι καλά, δυνατός, ακριβώς όπως τον γνωρίζουμε” ήταν η δήλωση του Αλεκσάνταρ Βούτσιτς.

 

Οι σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις

Το πρόγραμμα των σημερινών και αυριανών αθλητικών τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως ακολούθως:
ΣΗΜΕΡΑ
05:00     COSMOTE SPORT 7 HD     Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Μαϊάμι Χιτ NBA 2021-22
08:30     Novasports 6HD     Γαλλία - Αυστραλία     ATP Cup
08:30     Novasports Start     Γερμανία - Καναδάς     ATP Cup
13:30     COSMOTE SPORT 8 HD     Σαμπντόρια - Κάλιαρι     Serie A 2021-22
13:30     COSMOTE SPORT 2 HD     Μπολόνια - Ίντερ     Serie A 2021-22
15:30     COSMOTE SPORT 7 HD     Σπέτσια - Ελλάς Βερόνα     Serie A 2021-22
15:30     COSMOTE SPORT 3 HD     Λάτσιο - Έμπολι     Serie A 2021-22
17:30     COSMOTE SPORT 1 HD     Αταλάντα - Τορίνο     Serie A 2021-22
17:30     COSMOTE SPORT 2 HD     Σασουόλο - Τζένοα     Serie A 2021-22
19:30     COSMOTE SPORT 7 HD     Σαλερνιτάνα - Βενέτσια     Serie A 2021-22
19:30     COSMOTE SPORT 3 HD     Μίλαν - Ρόμα     Serie A 2021-22
21:45     COSMOTE SPORT 1 HD     Γιουβέντους - Νάπολι     Serie A 2021-22
21:45     COSMOTE SPORT 2 HD     Φιορεντίνα - Ουντινέζε     Serie A 2021-22
21:45     Novasports 1HD     Αρσεναλ - Λίβερπουλ     Λιγκ Καπ Αγγλίας
ΑΥΡΙΟ
20:30     COSMOTE SPORT 8 HD     Σάντα Κλάρα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας     Liga Portugal 2021-22
21:30     Novasports 4HD     Αρμάνι Μιλάνο - Ζενίτ     EuroLeague
22:00     COSMOTE SPORT 3 HD     Σουίντον Τάουν - Μάντσεστερ Σίτι     Emirates FA Cup 2021-22

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass