Στις 5 ημέρες η επιστροφή των νοσήσαντων αθλητών

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2022 20:05

Μείωση στις πέντε ημέρες καραντίνας για επιστροφή στις προπονήσεις των ασυμπτωματικών αθλητών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό προβλέπεται στις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων Covid-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η επιστροφή των νοσήσαντων αθλητών στις προπονήσεις μετά από πέντε ημέρες επιτρέπεται εφόσον αυτοί δεν παρουσιάζουν πλέον συμπτώματα και λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR. Ενώ μετά από έντεκα μέρες θα μπορούν να επιστρέφουν άπαντες χωρίς τεστ.


Η εξέλιξη αυτή μειώνει τον χρόνο που μένουν εκτός αγωνιστικής δράσης οι αθλητές και αναμένεται να βοηθήσει στη διεξαγωγή των αγώνων σε όλα τα σπορ και των πρωταθλημάτων.
Η Super League μάλιστα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων κορονοϊού τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Η επιτυχημένη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ από όλες τις ομάδες της Super League καταδεικνύεται και από το γεγονός πως μόλις 3 αγώνες έχουν αναβληθεί, επί συνόλου 105 αγώνων των 15 αγωνιστικών μέχρι σήμερα (την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο), ήτοι ποσοστό μόλις 2,8%.
Επιγραμματικά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι "αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα (αθροιστικά), τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Ειδικά για το ποδόσφαιρο, λόγω του αυξημένου αριθμού αθλητών, ο αριθμός αυτός είναι 7." (σελ. 6, παρ. 5)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass