Αποχαιρετά το Κύπελλο με ψηλά το κεφάλι η ΑΕΛ

*ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ 3-1 *ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΤΥΧΟΙ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟ 68’ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2021 21:00

Η φετινή πορεία της ΑΕΛ στο Κύπελλο Ελλάδας ολοκληρώθηκε χθες στην Τούμπα όπου οι «βυσσινί» ηττήθηκαν με 3-1 από τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της 6ης φάσης του θεσμού (στη ρεβάνς του 1-1- στο Αλκαζάρ). Η λαρισινή ομάδα αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι καθώς η εν γένει παρουσία της ήταν άκρως τιμητική. Ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι σε έναν από τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο ΠΑΟΚ και παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε, η «βασίλισσα του κάμπου» έδειξε χαρακτήρα, είχε ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό και κυρίως έδειξε ότι ήξερε πώς να διεκδικήσει αυτό που ήθελε. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο δεν μετρά μόνο η αγωνιστική αξία, αλλά βαρύνουσα σημασία παίζει και ο παράγοντας τύχη, που χθες ήταν στην πλευρά των γηπεδούχων. Μπορεί μεν ο ΠΑΟΚ να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την εδαφική υπεροχή (αυτό αφορά την τακτική στην αγωνιστική σκακιέρα), ωστόσο η ΑΕΛ στάθηκε δύο φορές άτυχη, η πρώτη στο αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη στο 23’ με το οποίο δόθηκε η ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πάρει προβάδισμα στο σκορ και η δεύτερη στο 68’ όταν η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Όγκμποε, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ, στερώντας τη δυνατότητα στους «βυσσινί» να κάνουν την ανατροπή και να δώσουν άλλη εξέλιξη στο παιχνίδι.


Εν κατακλείδι η χθεσινή αγωνιστική εικόνα της ΑΕΛ ήταν ικανοποιητική και σίγουρα καταδεικνύει τις δυνατότητες αυτής της ομάδας, που εάν τις αξιοποιήσει στο πρωτάθλημα της Super League 2 είναι βέβαιο ότι τα ποσοστά ανόδου στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία θα ανέβουν κατακόρυφα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η ΑΕΛ όπως προαναφέρθηκε είχε ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό και αυτό μεταφράζεται με το ότι προσπάθησε να διαφυλάξει τα νώτα της (πρωταρχικός στόχος ήταν να μην δεχτεί γκολ και γι' αυτό έδωσε χώρο στους γηπεδούχους) και παράλληλα να χτυπήσει στην κόντρα και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα τις δίνονταν.
Στο α’ ημίχρονο ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης παρέταξε την ομάδα με τακτική 4-3-3, με τον Σουλούκο κάτω από τα δοκάρια (ο Θεοδωρόπουλος αισθάνθηκε ενόχληση στο ισχίο κατά την προθέρμανση και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί), τους Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδη, Θεολόγου και Ομάρ στην άμυνα, τους Κολομπίνο, Ηλιάδη και Γαρουφαλιά στη μεσαία γραμμή και τους Μπαντιμπανγκά, Γλυνό και Όγκμποε στην επίθεση (με τον τελευταίο σε ρόλο φουνταριστού).
Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ (6’ Βιεϊρίνια, 11’ Αουγκούστο) χωρίς ωστόσο να το πετύχει αφού η αμυντική αντίδραση της ΑΕΛ ήταν επιτυχής. Δυστυχώς στο 23’ μετά από σέντρα του Α. Ζίβκοβιτς με αποδέκτη τον Σβιντέρσκι, ο Γκοτζαμανίδης με το κεφάλι, στην προσπάθειά του να διώξει σε κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (αφού πρώτα χτύπησε στο κάτω μέρος της οριζόντιας δοκού) για να γίνει έτσι το 1-0.
Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε (24’ Σβαμπ, 35’ Ζίβκοβιτς), αλλά η άμυνα των «βυσσινί» δεν έδειχνε να πτοείται και μάλιστα στο 41’ ο Γλυνός με δυνατό σουτ και αφού η μπάλα κόντραρε στον Ίνγκασον παραλίγο να ξεγελάσει τον Ζ. Ζίβκοβιτς, υπενθυμίζοντας ότι η ΑΕΛ είναι μέσα στην πρόκριση όσο έμενε το «εύθραυστο» 1-0.
Στην επανάληψη ο Ηλίας Φυντάνης ανακάτεψε την τράπουλα και βάζοντας στο παιχνίδι τον Ακούνια γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 (με επιθετικούς τους Ακούνια και Όγκμποε).
Ο ΠΑΟΚ αναζητούσε το δεύτερο γκολ για να σιγουρέψει το αποτέλεσμα (48’ Ίνγκασον, 52’ Μουργκ), αλλά ο Σουλούκος όποτε χρειάστηκε επενέβη σωτήρια, για να φτάσουμε στο 56’ όταν ο Όγκμποε βγήκε στην κόντρα και υπό την πίεση του Ίνγκασον επιχείρησε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να διώξει με δυσκολία ο Ζ. Ζίβκοβιτς.
Τελικά στο 60’ ο Κολομπίνο έκανε μια λόμπα στη μεγάλη περιοχή, ο Όγμποε κέρδισε στον αέρα τον Ζ. Ζίβκοβιτς και ισοφάρισε σε 1-1 (το γκολ εξετάστηκε και από το VAR για την εγκυρότητά του και αποκλείστηκε η περίπτωση του οφσάιντ που είχε υποδείξει ο α’ βοηθός).
Κι ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να έχει τον πρώτο λόγο και να πιέζει (64’ Α. Ζίβκοβιτς, 66’ Βιεϊρίνια), στο 68’ η τύχη γύρισε την πλάτη στην ΑΕΛ, όταν ο Όγκμποε μετά από έξυπνη μπαλιά του Γλυνού βγήκε μόνος απέναντι στον Ζ. Ζίβκοβιτς, επιχείρησε ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Από κει και πέρα η συνέχεια ανήκει στον παίκτη κλειδί του ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι Άκπομ ο οποίος προερχόμενος από τον πάγκο (αντικατέστησε τον Τσιγγάρα στο 77') πέτυχε δύο γκολ μέσα σε εννέα λεπτά και «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση για τους γηπεδούχους.
Αρχικά στο 82’ με κεφαλιά ψαράκι γράφοντας το 2-1 και στο 90’+1’ με εντυπωσιακό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 90’+3’ με το σουτ του Κούστα που πέρασε ελάχιστα άουτ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Ευαγγέλου (Αθηνών) που είχε βοηθούς τους κ. Μωυσιάδη (Ηπείρου) -ελέγχεται για τη φάση του 60’- και Σακκά (Θεσσαλίας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν Γαρουφαλιάς (34’), Ηλιάδης (87’) και Άκπομ (89’). Ο τελευταίος αποβλήθηκε στο 90’+1’ καθώς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα γιατί έβγαλε τη φανέλα του πανηγυρίζοντας το δεύτερο προσωπικό γκολ που πέτυχε.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (85' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (77' Άκπομ), Σβαμπ (67' Κούρτιτς), Μουργκ (67' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι.
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86' Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς (46' Ακούνια), Μπαντιμπανγκά (89' Κούστα), Όγκμποε, Γλυνός (86' Μαυρίας).

 

Ηλ. Φυντάνης: Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της ΑΕΛ

Σχολιάζοντας το χθεσινό παιχνίδι στην Τούμπα ο τεχνικός της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης, δήλωσε τα εξής:
«Πηγαίναμε καλά το παιχνίδι στο α’ ημίχρονο. Σκοπός μας ήταν να μη δεχτούμε γκολ και να πετύχουμε ένα. Έτσι όπως παίζαμε στο α’ ημίχρονο ήταν δύσκολο να δεχτούμε γκολ και όπως είδατε το γκολ το βάλαμε μόνοι μας σε μία ατυχή στιγμή την οποία θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.
Στο β’ ημίχρονο αλλάξαμε τρόπο παιχνιδιού. Είπαμε να κερδίσουμε περισσότερα μέτρα και ανεβάσαμε τις γραμμές μας. Παίξαμε με δύο επιθετικούς με 4-4-2. Νομίζω ότι μετά την ισοφάριση ήμασταν άτυχοι γιατί στη φάση του Όγκμποε με το δοκάρι αν έμπαινε, τότε το σκορ θα ήταν 1-2 και θα ήμασταν πιο κοντά στην πρόκριση γιατί ο ΠΑΟΚ θα ήθελε δύο γκολ για την πρόκριση. Όμως η ποιότητα του ΠΑΟΚ και του Άκπομ μέτρησε στο τέλος και έγινε το 2-1. Στη συνέχεια ρισκάραμε, η ομάδα ανοίχτηκε πολύ με στόχο την ισοφάριση, αλλά δεχτήκαμε το τρίτο γκολ.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της ομάδας αν και μπορούμε και περισσότερα. Αυτό είπα στους παίκτες. Να έχουμε την ίδια εικόνα και στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με την Ξάνθη».

 

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η ΠΑΕ ΑΕΛ στην οποία επισημαίνει πως έγινε κλοπή της πρόκρισης, αναφερόμενη στη διαιτησία του πρώτου αγώνα στο Αλκαζάρ. «Η φανέλα της ΑΕΛ είναι πολύ βαριά και η ιστορία της πολύ μεγάλη και κάθε φορά που μας δίνεται ευκαιρία το αποδεικνύουμε. Δυστυχώς μας κλέψανε την πρόκριση με το μαϊμού φάουλ, που έγινε από αμυντικό αντί για επιθετικό υπέρ μας, με την αλλοπρόσαλλη απόφαση του Μανούχου στο 96ο λεπτό του πρώτου αγώνα».
Παράλληλα επισημαίνεται η φετινή πορεία της ομάδας στο Κύπελλο «αποκλείσαμε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τον ΠΑΣ Γιάννινα, είμαστε ισάξιοι με την δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, τον ΠΑΟΚ», ενώ γίνεται αναφορά και για το VAR «σήμερα αν δεν υπήρχε VAR, ο ανεκδιήγητος βοηθός διαιτητού Μωυσιάδης που σήκωνε την σημαία για οφσάιντ, δεν θα ισοφαρίζαμε. Ευτυχώς υπήρχε σήμερα το VAR, που δεν υπήρχε όμως αδικαιολόγητα στον πρώτο αγώνα, γιατί τότε σε καμία περίπτωση δεν θα μας ισοφάριζαν».
Επίσης γίνεται λόγος για τον πόλεμο που δέχεται η ομάδα στην προσπάθειά της να επιστρέψει στη Super League, αλλά και στο νεαρό της ηλικίας των παικτών στους οποίους όπως αναφέρεται ανήκει τόσο το παρόν όσο και το μέλλον. «Τώρα το μυαλό μας είναι μόνο στο παιχνίδι με την Ξάνθη» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass