Η ΑΕΛ δεν ξεχνάει τους σεισμοπαθείς

*ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ *ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ, Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΖΗΣΗΣ ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2021 21:12

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλ. Παπαγεωργίου
«Τα Χριστούγεννα είναι ιδανική στιγμή να μοιράσεις αγάπη, στοργή, δώρα και χαρά σε όλους όσοι τα χρειάζονται. Το σημαντικό όμως είναι να μη σταματήσεις εκεί. Οι άνθρωποι γύρω μας, σε χρειάζονται όλο τον χρόνο. Δεν έχει σημασία αν θα είσαι δίπλα τους

μοιράζοντας υλικά αγαθά ή αν απλά θα τους χαμογελάσεις σε μια δύσκολη ώρα. Αρκεί να μη δείξεις την αγάπη σου, μόνο επειδή το απαιτεί η εποχή». Αυτά ήταν τα λόγια του παλαίμαχου διεθνή Λαρισαίου ποδοσφαιριστή, τεχνικού διευθυντή της ομάδας νέων, Βασίλη Καραπιάλη κατά τη χθεσινή επίσκεψη των ομάδων νέων της ΠΑΕ ΑΕΛ στο εξαθέσιο Δημοτικού Σχολείο Δαμασίου και το διθέσιο Νηπιαγωγείο όπου μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδιά (κυρίως φόρμες, μπάλες, παζλ και σετ ζωγραφικής) δίνοντας χαρά στα παιδιά των σεισμπόπληκτων οικογενειών της 3ης Μαρτίου. Και δεν έκρυψε και τη συγκίνησή του που βρέθηκε στον τόπο που γεννήθηκε ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Μουσιάρης τον οποίο θαύμαζε ως παίκτη και τον παρακολουθούσε ως θεατής στα παιδικά του χρόνια στο ξερό του Αλκαζάρ.
Η αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΑΕΛ είχε επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Ζήση Ντελόπουλο και τη συνόδευαν ακόμα, το προπονητικό τιμ Βασίλης Καραπιάλης, Θόδωρος Κυριακούλης, Αποστόλης Ευαγγέλου, η ψυχολόγος της ομάδας νέων Δώρα Τζατζάκη, η σύμβουλος των επιχειρήσεων αδελφοί Ντελόπουλοι κ. Αμαλία Αγορογιάννη και ο υπεύθυνος Τύπου Γιάννης Καλογιάννης.
Πρώτος σταθμός ήταν το ολοκαίνουργιο σχολείο του χωριού Δαμάσι που είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά στον σεισμό της 3η Μαρτίου και τους υποδέχθηκε ο διευθυντής Γρηγόρης Λέτσιος.
Μιλώντας ο Ζήσης Ντελόπουλος είπε: «Ο Οργανισμός της ΠΑΕ ΑΕΛ, αποφάσισε για λόγους υψηλού συμβολισμού, να ξεκινήσει σήμερα από εδώ τις κοινωνικές του παρεμβάσεις ενόψει των γιορταστικών ημερών. Αφετηρία μας το Δαμάσι των υπέροχων ανθρώπων, ο τόπος των αέναων αγώνων, το Δαμάσι της περηφάνιας, που δεν έσκυψε το κεφάλι, ούτε το χέρι άπλωσε ποτέ.
Ήρθαμε εδώ σήμερα για να πάρουμε λάμψη από τη λάμψη σας και να αντλήσουμε δύναμη από τα αστείρευτα ψυχικά σας αποθέματα. Η ΑΕΛ, η αγαπημένη όλων μας ομάδα, η ποδοσφαιρική κορωνίδα του νομού μας και ολόκληρης της Θεσσαλίας, δεν ξεχνά ποτέ τις ξεχωριστές σχέσεις με το Δαμάσι και ο σημερινός συμβολισμός της επίσκεψής μας εδώ, εμπεριέχει και το στοιχείο αυτής της ιστορικής ιδιαιτερότητας.
Μεταφέροντας την αγάπη και τους χαιρετισμούς του προέδρου μας κ. Αλέξη Κούγια, της διοίκησης, των προπονητών, των ποδοσφαιριστών και των στελεχών της ΑΕΛ, θα πρέπει να σας πω ότι πήραμε μαθήματα από την ψυχική δύναμη και την εκπαιδευτική αρτιότητα του κ. Διευθυντή σας. Ο οποίος ουσιαστικά υποχρέωσε τα αντανακλαστικά της Πολιτείας να λειτουργήσουν άμεσα, με αποτέλεσμα να μη στερηθείτε για πολύ καιρό τη σχολική σας στέγη.
Σας σκεφτόμαστε, νοιαζόμαστε για σας και εκτός από τις ευχές μας για μία επιτυχημένη επιστημονική και κυρίως κοινωνική σας διαδρομή, προσδοκούμε κάποια παιδιά από εσάς, κάποια παιδιά από τούτο εδώ το σχολείο, να φορέσουν κάποτε την τιμημένη φανέλα της ΑΕΛ, για να συνεχίσουν την υπέρλαμπρη ποδοσφαιρική διαδρομή που άφησαν στη μέση ο Δημήτρης Μουσιάρης και ο Ανδρέας Ζέρμας.
Σας αγαπάμε πολύ και να ξέρετε ότι αυτά τα μικρά δώρα που σας φέραμε σήμερα, αποτελούν μέρος μιας μεγάλης «βυσσινί» αγκαλιάς για όλους σας. Καλά Χριστούγεννα, χαρούμενη Πρωτοχρονιά και πάνω απ’ όλα υγεία και ευτυχία σε κάθε Δαμασιώτικη οικογένεια».
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ:
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Μιλήσαμε στη συνέχεια με τον διευθυντή του σχολείου τον «ήρωα» της 3η Μαρτίου Γρηγόρη Λέτσιο, που έβγαλε σώα και αβλαβή τα παιδιά ενεργώντας με αυταπάρνηση. Το πρώτο που τον ρωτήσαμε είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μαθητές και μας είπε: «Τα παιδιά είναι σχετικά σε καλή κατάσταση μετά τον καταστροφικό σεισμό, αλλά η κατάσταση στο χωριό είναι αρκετά δύσκολη γιατί αρκετοί μαθητές ζουν ακόμη στα κοντέινερ μαζί με τις οικογένειές τους. Έχουν γκρεμιστεί τα σπίτια που είχαν σημανθεί με κόκκινο και οι οικογένειες ζουν σε κοντέινερ. Περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις για την ανοικοδόμηση των σπιτιών τους».
Τα Χριστούγεννα πώς θα είναι στο Δαμάσι;
«Τα παιδιά θα κάνουν Χριστούγεννα όπως όλος ο κόσμος, κάποια χειρότερα και κάποια καλύτερα όσων τα σπίτια τους είναι ακόμη όρθια».
Σχετικά με τη χθεσινή δράση της ΠΑΕ ΑΕΛ μας είπε: «Έχουμε σήμερα τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε την ΠΑΕ ΑΕΛ και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας σκέφτηκαν μετά τον σεισμό να προσφέρουν στα παιδιά αυτά τα συμβολικά δωράκια που θα τους δώσουν πραγματικά μεγάλη χαρά. Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα τον Βασίλη Καραπιάλη, έναν από τους μεγαλύτερους σε αξία παίκτες που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για το αν συνεχίζεται το φιλανθρωπικό έργο στο «πληγωμένο» Δάμασι είπε: «Φιλανθρωπικό έργο δόξα τω Θεώ υπάρχει. Όλους αυτούς του μήνες είχαμε φροντίσει για τον εξοπλισμό του σχολείου και η ανταπόκριση απ΄ όλη την Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλη. Εξοπλίσαμε το σχολείο με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει. Μας έστειλαν γραφική ύλη άλλα σχολεία, ενώ ανώνυμες εταιρείες απ’ όλη την Ελλάδα έστειλαν εξοπλισμό. Έχουμε εξοπλίσει το σχολείο με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε υπολογιστές, εκτυπωτές και άλλα...».
Και ενώ στο Δημοτικό Σχολείο τα παιδιά βρίσκουν τους ρυθμούς τους, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου που δυσκολεύονται αφού η διευθύντρια Αικατερίνη Κατσογκόλη μας είπε: «Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι η ψυχολογία τους αφού με κάθε δυνατό χτύπημα ακόμα και αν προέρχεται από τον αέρα φοβούνται και πάνε κάτω από τα θρανία εφαρμόζοντας τις ασκήσεις σεισμού. Κάνουμε προσπάθεια να το ξεπεράσουν ώστε να μην υπάρχουν φοβίες...».
Η επίσκεψη της ΑΕΛ έκλεισε με παιχνίδι ποδοσφαίρου στην αυλή του Δημοτικού με τους παίκτες της Κ20 να παίζουν με τα παιδιά του Δημοτικού τα οποία ενθουσιάστηκαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass