EXασε και άλλο έδαφος η ΑΕΛ…

Ισοπαλία στην Κατερίνη με τον Πιερικό (0-0) - Αισθητή παρουσία οπαδών της λαρισινής ομάδας

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2021 21:06

Η ΠΑΕ ΑΕΛ στη μάχη της ανόδου έχασε και άλλο έδαφος μετά την εκτός έδρας ισοπαλία στην Κατερίνη με τον Πιερικό (0-0) και πλέον οι ελπίδες της για γρήγορη επάνοδο στη Super League έχουν μειωθεί αισθητά και ίσως τις τελευταίες να τις εξαντλήσει στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη.


Η λαρισινή ομάδα, που στο δεύτερο μέρος είχε και τη βοήθεια δεκάδων(!) Λαρισαίων φιλάθλων που ταξίδεψαν μέχρι την Κατερίνη, μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά δυστυχώς δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε αφού για μία ακόμα αγωνιστική της έλειπε το γκολ. Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που μένει στο μηδέν…
Αυτήν τη στιγμή η ΑΕΛ πληρώνει την επιθετική αφλογιστία, αφού όταν οι συνδιεκδικητές ανόδου Ξάνθη και Βέροια έχουν πετύχει 19 γκολ και η λαρισινή ομάδα μόλις εννέα, αντιλαμβάνεται κάποιος πού υπάρχει διαφορά…
Στα αξιοσημείωτα ότι η Ξάνθη που έχει τον ίδιο στόχο έχει και την καλύτερη άμυνα έχοντας δεχθεί ένα τέρμα, ενώ η ΑΕΛ έχει τη δεύτερη αμυντική γραμμή στην κατηγορία.
Γενικά το πρόβλημα στην επιθετική γραμμή υπάρχει τα τελευταία χρόνια στους «βυσσινί» που δεν μπόρεσαν να βρουν έναν καλό επιθετικό.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Θ. Παπαγεωργίου (δεξιά), Ηλιάδη, Θεολόγου, Ομάρ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Ταχάρ, Γαρουφαλιά, Γλυνό, Μπαντιμπανγκά και στην επίθεση Ακουνια και Όγκμποε.
Η ΑΕΛ στο πρώτο ημίωρο μπήκε δυνατά, αλλά στην πολύ καλή φάση που έκανε στο 13’ ο Γλυνός δεν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Γαλάνη που απέκρουσε με το πόδι, ενώ θα μπορούσε να δώσει πάσα και στον εντελώς αμαρκάριστο Όγκμποε.
Λίγα λεπτά αργότερα (17’) ο Γαρουφαλιάς, μετά από κόρνερ του Μπαντιμπανγκά, πάλι αστόχησε με τακουνάκι.
Από κει και πέρα ο Πιερικός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 45’ σουτ του Ζαφειράκη μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Κατερίνης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να χάνει ευκαιρίες με πρώτη μια κεφαλιά του Ίτσιου (47’) που μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.
Στο 51’ από φάουλ του Ίτσιου ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε και η μπάλα έφτασε στον Χαρτσιά που σούταρε άουτ..
Τη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο Πιερικός στο 56’ όταν από πλάγιο του Παντελιάδη ο Εμπουσί πιάνει κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει στο δοκάρι της ΑΕΛ.
Ακολούθησε μια σειρά φάσεων πάλι από τους γηπεδούχους. Αναλυτικά:
57’: Κεφαλιά του Εμπουσί, μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
59’: Γυριστό σουτ του Σουντάρ, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
60’: Σουτ του Ζαφειράκη, αποκρούει σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος.
61’: Κεφαλιά του Παντελιάδη, η μπάλα καταλήγει άουτ.
67’: Εκτέλεση φάουλ του Ζαφειράκη, μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
72’: Σουτ του Μπουολί, αποκρούει εντυπωσιακά ο Θεοδωρόπουλος.
75’: Σουτ του Σουντάρ, η μπάλα καταλήγει άουτ.
Η ΑΕΛ ενδιάμεσα είχε μόνο μια φάση στο διάστημα αυτό στο 68’ όταν από σέντρα από δεξιά του Θανάση Παπαγεωργίου ο Ακούνια πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.
Και φθάνουμε στο 81’ όπου η λαρισινή ομάδα χάνει μια δεύτερη κλασική ευκαιρία όταν κεφαλιά του Κούστα ύστερα από φάουλ του Μαυριά απέκρουσε ο Γαλάνης.
Οι γηπεδούχοι πάλι έφθασαν κοντά στο γκολ στο 83’ όταν σουτ του Καρανάτσιου απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος.
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Κώστας Θεοδωρόπουλος μαζί με τους Ηλιάδη, Θεολόγου.
Ο διαιτητής Στυλιανός Λεωνίδας, από τον Σύνδεσμο Τρικάλων, διαιτήτευσε τη χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Πιερικό. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ζούρκος, Μπουολί, Θεολόγου, Ομάρ, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι βοηθοί Αθανάσιος Μπολατζίδης και Νικόλαος Τυριακίδης (Μακεδονίας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Γαλάνης, Μηλιώτης (93’ Μουρατίδης), Ζούρκος, Παντελιάδης, Μπουολί, Εμπουσί, Σουντάρ, Κριμιτζάς (72’ Καρανάτσιος), Χαρτσιάς, Ζαφειράκης (72’ Χαντζάρας), Ίτσιος.
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Ομάρ, Ηλιάδης, Θεολόγου, Ταχάρ (77’ Γκοτζαμανίδης), Γαρουφαλιάς, Γλυνός (62’ Μαυριάς), Ακούνια, Μπαντιμπανγκά (77’ Κούστα), Όγκμποε.

 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:
Φταίω εγώ και κανένας άλλος

*Οι παίκτες γεμίζουν τα μπαρ της πόλης…

Μετά τον αγώνα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας που είδε τον αγώνα μαζί με τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Κουκοδήμο Κώστα και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Πιερικός Νατσιάβα Σταύρο δήλωσε: «Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι για αυτή την κακή εικόνα της ΑΕΛ με τους ακριβοπληρωμένους παίκτες των 60.000, 70.000, 80.000, 90.000, 100.000 και 120.000€ υπεύθυνος είμαι μόνο εγώ και κανένας άλλος. Εγώ διάλεξα τους προπονητές και εγώ συμφώνησα να διατηρήσω παίκτες με πανάκριβα συμβόλαια που δεν προσφέρουν τίποτα και είναι εντελώς αδιάφοροι, αλλά και να αποκτήσω και άλλους Έλληνες και ξένους που το μόνο που τους ενδιαφέρει ακόμη και με αυτά τα άσχημα αποτελέσματα είναι να μην καθυστερούμε ούτε μία ημέρα την καταβολή των μισθών τους και να μην ιδρώνουν τη φανέλα, ενώ γεμίζουν τα μπαρ της πόλης».
Επίσης για την παρουσία των οπαδών είπε: «Συγχαρητήρια στους νέους monsters για την άψογη συμπεριφορά τους και τη βοήθεια στην ομάδα στο γήπεδο της Κατερίνης. Θα ανοίξει η θύρα 1 για αυτούς που δεν έχει καθίσματα ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος τιμωρίας, με δωρεάν είσοδο, αλλά με τήρηση όμως του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Στο τέλος του χρόνου και πριν τον πρώτο αγώνα της νέας χρόνιας θα δημοσιοποιήσω τις αποφάσεις μου για το μέλλον της ΑΕΛ».

 

ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ:
Λέει πολλά αυτή η ισοπαλία…
Ο προπονητής του Πιερικού Νίκος Θεοδοσιάδης στις δηλώσεις έδειξε τη διαφορά των δύο ομάδων και είπε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα μας αφήνει μια πικρία, με βάση τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού. Νομίζω σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν να τις μετουσιώσουμε σε γκολ και θεωρώ ότι το δοκάρι και ο Θεοδωρόπουλος ήταν οι πρωταγωνιστές από πλευράς ΑΕΛ. Συγχαρητήρια στα παιδιά, πραγματικά κάνανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ένα καταπληκτικό παιχνίδι, περιορίσανε τον αντίπαλο σε έναν παθητικό ρόλο και όταν φθάνεις σε αυτό το σημείο, μια ομάδα όπως η ΑΕΛ που έχει επενδύσει αρκετά χρήματα για να καταφέρει την επάνοδό της στη Super League, νομίζω ότι αυτό λέει πολλά. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, είναι σίγουρα ένα πράγμα που πρέπει να βελτιώσουμε, μέσα από τη διαδικασία της προπόνησης, αλλά και με το γεγονός ότι και η μεταγραφική περίοδος είναι κοντά. Να μπορέσουμε μεσοεπιθετικά να δώσουμε στην ομάδα λύσεις, ώστε να βρίσκει πιο εύκολα το γκολ. Σήμερα όμως νομίζω ήταν καθαρά θέμα τύχης, γιατί βρήκαμε τις ευκαιρίες, αλλά σας είπα το δοκάρι και ο Θεοδωρόπουλος, που έκανε καταπληκτικές αποκρούσεις μάς στέρησαν τη νίκη. Παρόλα αυτά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνανε. Συνεχίζουμε αυτό το διάστημα, έχουμε δέκα μέρες μπροστά μας για να δουλέψουμε για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας. Συνεχίζουμε με κάτω το κεφάλι, είμαστε μια νεανική ομάδα. Είμαστε μια ομάδα που συνεχώς μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε και βάζουμε στο παιχνίδι μας πράγματα που τα χρειαζόμαστε, έχουμε και άλλα να βάλουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε. Θέλω να ευχηθώ καλή πορεία στην ομάδα της ΑΕΛ. Να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο για τη στήριξη. Πραγματικά η παρουσία του κόσμου είναι αυτό που θέλουμε και τη χρειάζεται η ομάδα. Να στηρίξουν αυτά τα νέα παιδιά και την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να χτίσουμε τον Πιερικό του μέλλοντος. Ο Πιερικός θέλουμε να υπάρχει και του χρόνου και τον επόμενο χρόνο και κάθε χρόνο. Και να σταθεροποιηθεί σε αυτή την κατηγορία, από την οποία λείπει πολλά χρόνια. Νομίζω ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ μας, είμαστε σε σωστό δρόμο και νομίζω ότι η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη. Να ευχηθώ καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο με υγεία».

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass