Νίκη-επαναφορά στον στόχο της ανόδου

ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2021 14:01
Φάση από τον αγώνα της περασμένης  Τετάρτης μεταξύ ΑΕΛ - Αναγέννησης Καρδίτσας 0-0 Φάση από τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης μεταξύ ΑΕΛ - Αναγέννησης Καρδίτσας 0-0

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΑΕΛ μπορεί στο transfemarkt (χρηματιστηριακή αξία ποδοσφαιριστών) να έχει το καλύτερο έμψυχο δυναμικό της κατηγορίας, αλλά αυτό πρέπει να αποδεικνύεται στον αγωνιστικό χώρο ώστε να υπάρχει αντανάκλαση και βαθμολογικά. Η ΑΕΛ σήμερα παίζει στην Κατερίνη (14.45) και έχει ευκαιρία κόντρα στον Πιερικό να διεκδικήσει τη νίκη και αν το καταφέρει να κάνει επαναφορά στην προσπάθεια ανόδου, αφού έχει χάσει αρκετό έδαφος σε σχέση με τη Βέροια και την Ξάνθη.
Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα τη φέρει ακόμα πιο πίσω βαθμολογικά και ενόψει του Ιανουαρίου μάλλον προβλέπεται μετασχηματισμός στον προϋπολογισμό, αφού με τα στενά περιθώρια ανόδου δεν μπορεί να υπάρχει ακριβή ομάδα.
Στο μεταξύ για το σημερινό παιχνίδι ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και... κορονοϊού. Δεν θα παίξουν στον αγώνα με τον Πιερικό οι τραυματίες Κολομπίνο, Νικολιάς, Μπέρτος, οι τρεις με κορονοϊό Κώστας Παπαγεωργίου, Γιώργος Μαϊδανός και Ευριπίδης Γιάκος, ενώ τραυματίες είναι ακόμα οι: Κυριάκος Ζησούλης, Ορέστης Γρηγορόπουλος και Νίνο Μάρκος.
Το πιθανό αρχικό σχήμα θα έχει τακτική 4-4-2 και κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Θεοδωρόπουλος, στην άμυνα οι: Παπαγεωργίου Αθ., Ηλιάδης, Θεολόγου, Ομάρ, στη μεσαία γραμμή οι: Ταχάρ, Γαρουφαλλιάς, Μπαντιμπανγκά και Μαυριάς, ενώ στην επίθεση οι: Όγκμποε και Ακούνια.
Οι είκοσι δύο που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός, Ηλίας Φυντάνης, είναι οι Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, ΑΘ. Παπαγεωργίου, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Ομάρ, Μαξιμένκο, Ταχάρ, Πατράλης, Κοτσιανούλης, Γαρουφαλιάς, Δάκτυλας, Ζαχαράκης, Γλυνός, Όγκμποε, Κούστα, Μιλτιάδης, Τσουμάνης, Μαυριάς, Ακούνια και Μπαντιμπανγκά.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο ρέφερι, Στυλιανός Λεωνίδας, από τον Σύνδεσμο Τρικάλων, θα διαιτητεύσει τη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Πιερικό στο Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης Α’ ΔΑΚ. Βοηθοί του θα είναι οι Αθανάσιος Μπολατζίδης και Νικόλαος Τυριακίδης (Μακεδονίας). Τέταρτος θα είναι ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας) και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Συμεών Σπύρου από την Ε.Π.Σ. Καστοριάς.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Σχετικά ισορροπημένη είναι η προϊστορία της ΑΕΛ στα παιχνίδια με τον Πιερικό, όταν είναι φιλοξενούμενη ομάδα. Οι «βυσσινί» μετρούν τέσσερις νίκες, η ομάδα του Πιερικού επίσης τέσσερις, ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα της Πιερίας με 16-14.
Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων του Πιερικού με την ΑΕΛ:
29/08/1971 Πιερικός-ΑΕΛ 4-1 Κύπελλο
17/03/1985 Πιερικός-ΑΕΛ 1-2 Α’ Εθνική
30/12/1987 Πιερικός-ΑΕΛ 2-3 Κύπελλο
20/08/1989 Πιερικός-ΑΕΛ 2-2 Κύπελλο
15/12/1991 Πιερικός-ΑΕΛ 1-2 Α’ Εθνική
02/01/1993 Πιερικός-ΑΕΛ 1-0 Α’ Εθνική
25/10/1998 Πιερικός-ΑΕΛ 1-3 Β’ Εθνική
06/02/2000 Πιερικός-ΑΕΛ 2-0 Β’ Εθνική
28/03/2012 Πιερικός-ΑΕΛ 2-1 Β’ Εθνική
16/12/2012 Πιερικός-ΑΕΛ 0-0 Β’ Εθνική
13/02/2015 Πιερικός-ΑΕΛ 0-0 Β’ Εθνική

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass