Απόλλων Λάρ.: Στενεύουν επικίνδυνα τα περιθώρια

ΥΠΕΣΤΗ ΗΤΤΑ-ΣΟΚ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ ΜΕ 2-0 - ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΣΦΑΓΗ»

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2021 20:05

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες το απόγευμα στο γήπεδο Φιλιππούπολης τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος σ’ ένα παιχνίδι με διαστάσεις τελικού υπέστη ήττα-σοκ με 2-0 από τον Απόλλωνα Πόντου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Super League 2. Υπαίτιος γι’ αυτό το αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της λαρισινής ομάδα ήταν ο διαιτητής κ. Αλάμπεης, για τον οποίο επισημαίνουν ότι δεν κράτησε ίσες αποστάσεις από τις δύο ομάδες και έκλεισε τα μάτια του σε τρεις καταφανέστατες


-όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν- περιπτώσεις πέναλτι για τους γηπεδούχους.
Όπως και να ‘χει πάντως η ουσία είναι ότι το χθεσινό αποτέλεσμα φέρνει με την πλάτη στον τοίχο τη λαρισινή ομάδα, η οποία δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη και βρίσκεται στα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα. Αντίθετα για τους φιλοξενούμενους, που είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ενομό ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ (51’, 90’+3’ πέν.), η χθεσινή ήταν η πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση.
Ο Απόλλωνας Λάρισας προσπάθησε από την αρχή να πιέσει τον αντίπαλό του και τα κατάφερε, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες.
Στο 26’ μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Σκούπρα από δεξιά, ο Ζιάκας από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε σουτ, αλλά αστόχησε. Ακολούθησε η πρώτη φάση στην οποία οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Λεμάνγκρ, στο 36΄μία κοντινή κεφαλιά του Κανούλα, μπλόκαρε ο Πίτκας, ενώ στο 37’ ο Βίγια εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, που ήταν και η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους.
Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η δεύτερη φάση για την οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κανούλα από πίσω, αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση ο διαιτητής κ. Αλάμπεης είπε όχι.
Ο Απόλλωνας Λάρισας μπήκε δυνατά και στην επανάληψη, αλλά στο 51’ ο Ενομό στην πρώτη ουσιαστικά ολοκληρωμένη επιθετική ενέργεια των φιλοξενουμένων στο παιχνίδι κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να κάνει το 0-1.
Μπροστά στο φάσμα της ήττας η λαρισινή ομάδα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σκοράρει με τον Χατζή να σουτάρει στο 71’ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 76’ το βολέ του Καρρίκι, μετά από κόρνερ του Βίγια κατέληξε άουτ.
Στο 78’ είχαμε την τρίτη περίπτωση πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι σε χέρι αμυνομένου μέσα στη μικρή περιοχή, ωστόσο και πάλι η απόφαση του διαιτητή ήταν να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο 84’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ελέ, ενώ στις καθυστερήσεις (90’+3’) ο Ενομό κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Εντονότατα είναι τα παράπονα του Απόλλωνα Λάρισας για τη διαιτησία του κ. Αλάμπεη (Αθηνών), που είχε βοηθούς τους κ. Τσολακίδη και Αραβίδη της ίδιας Ένωσης.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Straccia): Αστράς, Γιαννίτσης (45+1’ Καλούσης), Καρρίκι, Villa, Λίταινας, Ζιάκας (73’ Μπαλογιάννης), Σκούπρας, Κανούλας, Χατζής, Τiboue, Lemaangr (59’ Παναγιώτου).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Αλόντο, Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Ενομό, Μπαργκάν (74’ Δεινόππαππας), Παπαϊώαννου, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ελέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass