Πρώτη εκτός έδρας νίκη...

*Η ΑΕΛ κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου με 3-1 *Εκπληκτικό το δίδυμο Όγκμποε-Ακούνια

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2021 20:18

Η ΑΕΛ πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου, καθώς στο γήπεδο του Νέας Ευκαρπίας κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου με 3-1 και τον βύθισε ακόμα περισσότερο στην Γ’

Εθνική κατηγορία.
Η λαρισινή ομάδα σε ένα λασπωμένο γήπεδο από την προχθεσινή βροχόπτωση, που είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί το παιχνίδι για χθες, κατάφερε και έδειξε για πρώτη φορά χαρακτήρα, αφού ενώ βρέθηκε να χάνει με 1-0 κέρδισε στο τέλος με 3-1, έχοντας σε πολύ καλή μέρα το δίδυμο Όγκμποε με τον Ακούνια, ενώ πετυχημένη θεωρείται η κίνηση του τεχνικού Ηλία Φυντάνη να παίξει μετά το 1-0 σε 4-4-2 αντί για 4-2-3-1.
Επίσης η ΑΕΛ είχε σε πολύ καλή μέρα τον Γιάκο και τώρα χρειάζεται να συνεχίσει την προσπάθειά της στον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης με την Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι-σταθμό για την πορεία της, αφού με νίκη επανέρχεται για τα καλά στη μάχη της ανόδου.
Ο τεχνικός της ομάδας Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Μπέρτο (δεξιά), Ηλιάδη, Θεολόγου, Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο και πιο μπροστά τους Γλυνό (αριστερά), Γιάκο, Ακούνια (δεξιά) και στην κορυφή τον Όγκμποε.
Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή, αλλά οι γηπεδούχοι ευτύχησαν στην πρώτη φάση που έκαναν να προηγηθούν με μακρινό σουτ στο 21’ του Σουντουρά.
Έτσι ο Φυντάνης άλλαξε το σύστημα και το 4-2-3-1 έγινε 4-4-2 βάζοντας τον Ακούνια στην επίθεση με τον Όγκμποε.
Στο 28’ ο Ακούνια κερδίζει κόντρες και ξεπερνάει τον Καλαιτζίδη και κάνει από αριστερά σέντρα για τον Όγκμποε που ισοφαρίζει σε 1-1.
Ο Όγκμποε πρωταγωνιστής και στο δεύτερο γκολ στο 37’ όταν άλλαξε την μπάλα με τον Γιάκο και έκανε το 2-1.
Το τελικό 1-3 έγινε από τον Ακούνια που με γυριστό σουτ νίκησε τον Πίτκα (απέκρουσε, αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα) εκμεταλλευόμενος από αριστερά σέντρα του Μαϊδανού.
Στο δεύτερο μέρος έγινε διαχείριση του έμψυχου δυναμικού από τον Φυντάνη, βάζοντας παίκτες για να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται Μπαντιμπανγκά και Ομάρ, να ξεκουράσει ορισμένους και να δώσει ευκαιρία στον νεαρό Ζαχαράκη.
Οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να διευρύνουν τη νίκη, αφού είχαν δύο καλές στιγμές. Στο 70’ ο Μπαντιμπανγκά σε σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στην εκπνοή του αγώνα ο Ζαχαρής αστόχησε προ κενής εστίαςι (προφανώς αιφνιδιάστηκε) κι ενώ είχε προηγηθεί απόκρουση του Πίτκα σε σουτ του Νικολιά.
Ο Παναγιώτης Τσιάρας, από τον Σύνδεσμο Καβάλας, είχε εύκολο έργο, ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κολομπίνο και Θεολόγου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Καλαϊτζίδης, Ενομό, Σουντουρά, Μπαργκάν (53’ Δαλιανόπουλος), Παπαϊωάννου, Καλογέρης, Ζαχαράκης (46’ Δεινόπαπας), Αμαραντίδης, Φράγκος (93’ Ξιφιλίνος), Ελλέ.
ΑΕΛ (Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος (61’ Θ. Παπαγεωργίου), Μαϊδανός (68’ Ομάρ), Ηλιάδης, Θεολόγου, Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Γλυνός (79’ Ζαχαράκης), Ακούνια (68’ Νικολιάς), Γιάκος (61’ Μπαντιμπανγκά), Όγκμποε.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ
Δύο παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στον χθεσινό αγώνα, ο Αντριάν Κολομπίνο και ο Παντελής Θεολόγου.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ:
Μανώλης Μπέρτος, Κώστας Παπαγεωργίου, Αντριάν Κολομπίνο 2, Ματίας Ακούνια, Παναγιώτης Συμελίδης, Θεοχάρης Ηλιάδης, Σπύρος Γλυνός, Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Νίκος Γκοτζαμανίδης, Παντελής Θεολόγου 1.
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΗΜΕΡΑΣ
Από την ΠΑΕ ΑΕΛ με χθεσινή ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι δεν θα υπάρχουν εισιτήρια ημέρας. Στη χθεσινή ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής με αφορμή καταστροφές στο γήπεδο Αλκαζάρ: «...δεν θα εκδοθούν πλέον εισιτήρια ημέρας για κανένα παιχνίδι είτε Πρωταθλήματος, είτε Κυπέλλου, εφόσον η ΑΕΛ αποκλείσει τον ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί μας, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ΑΕΛ στο ιστορικό στάδιο Αλκαζάρ, μπορούν να αγοράσουν τα πολύ φθηνά εισιτήρια διαρκείας, εφόσον βεβαίως είναι εμβολιασμένοι, εξοφλώντας τα σε δύο ισόποσες δόσεις, το 50% αμέσως και το 50% έως το τέλος Ιανουαρίου. Σημειωτέον ότι όλα τα εισιτήρια διαρκείας είναι στη σκεπαστή εξέδρα και στις θύρες 2, 3, 4 και 5».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass