Η Λάρισα απέκτησε σκοπευτήριο!

*ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ *AΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΙΑΣ 19ΧΡΟΝΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2021 21:05

Ήταν τέλη Ιουνίου του 2021 όταν η 19χρονη Κατερινιώτισσσα Χριστίνα Μόσχη δεύτερη αθλήτρια στην Ελλάδα μετά την Κορακάκη που έχει σαρώσει όλα τα πανελλήνια ρεκόρ νεανίδων, δήλωνε σε συνέντευξή της ότι η Λάρισα δεν έχει σκοπευτήριο και η ίδια που είναι φοιτήτρια Ιατρικής θεωρεί δύσκολο να συνεχίσει την ανοδική της καριέρα και έκανε έκκληση στον Δήμο και την Πολιτεία να κατασκευάσουν σκοπευτήριο.


Το παράπονό της έφθασε στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη και τον πρόεδρο του ΕΑΚ Γιάννη Κουρδή κατασκεύασαν σκοπευτήριο 10 μέτρων αεροβόλου, πιστολιού και του τουφεκίου.
Χθες έγιναν τα εγκαίνια, με τον Γιάννη Κουρδή να αναφέρει π;vς έγινε το συγκεκριμένο σκοπευτήριο και πως ένας υπόγειος χώρος που υπήρχε στο κλειστό της Νεάπολης έγινε «στέγη» έξι αθλημάτων. Συγκεκριμένα στον χώρο αυτόν θα υπάρξουν ακόμα σκοπευτήριο πρακτικής σκοποβολής με αεροβόλο πιστόλι και χώροι τοξοβολίας, κλειστού στίβου, ξιφασκίας και επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Με την ευκαιρία των εγκαινίων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εγκωμίασε το έργο της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ λέγοντας: «Θα ήθελα να συγχαρώ για την επιλογή της διοίκησης του ΕΑΚΛ σε ό,τι αφορά αυτόν τον χώρο. Είμαστε στην περιοχή πολλά χρόνια και γνωρίζουμε την αγάπη και την προσήλωση στα αιτήματα των συλλόγων και των αθλητών. Συγχαίρω εκ νέου τη διοίκηση του ΕΑΚΛ γιατί σε αντίξοες συνθήκες ικανοποιεί τα αιτήματα των συλλόγων και των αθλητών. Έχουμε διοργανώσει πάνω από 1.000 αθλητικές εκδηλώσεις ως Περιφέρεια και φιλοξενούμε εθνικές ομάδες. Σας ευχαριστώ κύριε υπουργέ για τη βοήθεια που μας δίνετε, για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των γηπέδων. Το ΕΑΚΛ θα γίνει ένα στολίδι του αθλητισμού και έτσι θα κάνουμε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Έχουμε σκέψεις και για το μέλλον, θέλουμε να κάνουμε ένα κλειστό γήπεδο στίβου εδώ στη Λάρισα και ήδη ξεκινήσαμε την προεργασία των σχεδίων. Το γήπεδο μεταμορφώθηκε σε χώρο εξάσκησης».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της τέλεσης των εγκαινίων είπε: «Παραλάβαμε όχι μόνο εδώ αλλά και στα υπόλοιπα αθλητικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα υπόγεια που ενώ είχαν προβλεφθεί να αξιοποιηθούν και να λειτουργούν ως πρόσθετοι χώροι, είχαν εγκαταλειφθεί και δεν είχε βγει σχεδόν σε κανένα άδεια λειτουργίας εδώ και χρόνια. Ήταν απαξιωμένοι χώροι, κέντρα μόλυνσης και φθοράς, εικόνα ντροπής. Πολύ γρήγορα ο πρόεδρος του ΕΑΚΛ κ. Γιάννης Κουρδής κινήθηκε σε συνεργασία με τα μέλη της διοίκησης και προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις με σωστό τρόπο αξιοποιώντας κάποια από τα χρήματα που έφταναν στο ταμείο τους. Στόχος τους να αξιοποιηθεί μία επιφάνεια η οποία είναι απολύτως απαραίτητη και αντί να ψάχνουμε για άλλους χώρους που και αυτοί είναι απαραίτητοι, κάναμε το αυτονόητο να αξιοποιήσουμε αυτούς που έχουμε, σωστά, μετρημένα και κυρίως με γνώμονα την πραγματική ανάγκη και το σωστό αθλητικό τοπίο και όχι μόνο 1 ή 2 αντικείμενα όπως συνηθίζεται. Σήμερα λοιπόν με τη συνεργασία και της Ομοσπονδίας και του προέδρου που ανταποκρίθηκε άμεσα και τροφοδότησε με εξοπλισμό το νέο σκοπευτήριο, εγκαινιάζουμε αυτόν τον νέο χώρο. Μαζί θα εγκαινιάσουμε και μία ολυμπιακή εγκατάσταση, ένα σκοπευτήριο που δρομολογεί η Περιφέρεια και έτσι σιγά-σιγά, βήμα-βήμα αγκαλιάζουμε όλα τα αθλήματα, αυτός είναι ο σκοπός μας. Χαίρομαι που σε αυτόν τον χώρο πέρα από τον στίβο εξυπηρετείται η τοξοβολία, η ξιφασκία και αργότερα το πινγκ πονγκ».
Ομιλία έκανε και ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου που είπε ότι η ΣΚΟΕ θέλει συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους, ενώ χαιρετίζει με ενθουσιασμό τη δημιουργία αυτού του σκοπευτηρίου όπως και του χώρου της πρακτικής σκοποβολής. Ακολούθυσε σύντομη ομιλία της βουλευτή κ. Στέλλας Μπίζιου που εγκωμίασε το έργο του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και την άψογη συνεργασία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη και της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Κουρδή. Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Ιγνάτιος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη. Παρόντες στα εγκαίνια μεταξύ άλλων ήταν οι: περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Καλαμπάκας (φυσικοθεραπευτής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου), Στέλιος Δημότσιος (και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ), ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Δρυστέλλας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Νίκος Παπαγεωργίου, ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Αστέριος Μαντζώκας, ο υπαρχηγός ΑΤΑ Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ Αστέριος Πατσιαούρας, ο πρόεδρος της ΕΑΣΑ ΣΕΓΑΣ Ηλίας Καφφές, ο πρόεδρος του ΝΟΛ-Exalco Γιώργος Καντώνιας, ο ταμίας της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας Σάββας Τσοπούρογλου, το λαρισινό μέλος της ΕΕΑ κ. Χρήστος Καπετάνος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλίας Σουφλιάς, ο πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας Λάμπρος Ιωακείμ, το μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Αντωνίου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου ν. Λάρισας κ. Στέλιος Νίτσας, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Βάσω Ζιάκα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Αποστόλη Γούλας και πολλοί άλλοι.
Την εκδήλωση συντόνισε η ταμίας του ΕΑΚ Λάρισας Φωτεινή Τουρσουνίδου.

Του Σωτ. Κέλλα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass