Με Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός, με Αλμπα ο Παναθηναϊκός και clasico

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2021 20:03

Στο Βελιγράδι, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα, αγωνίζεται ο Ολυμπιακός σήμερα (9/12, 20:00, NOVASPORTS PRIME), ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου, αύριο (10/12, 21:00, NOVASPORTS PRIME), στο πλαίσιο της

14ης αγωνιστικής της Euroleague. Το clasico Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, αύριο (10/10, 22:00) ξεχωρίζει στο πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει στη Σερβία την 4η διαδοχική και δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη του στη Euroleague, αφού προηγήθηκε το «διπλό» στο Καζάν επί της Ούνιξ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ηττήθηκε για τελευταία φορά στη διοργάνωση την 10η αγωνιστική και συγκεκριμένα από την κάτοχο του τίτλου, Αναντολού Εφές (88-69), στην Πόλη, στις 17 Νοεμβρίου. Η «ερυθρόλευκη» αποστολή αναχώρησε με 13 παίκτες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Βελιγράδι, καθώς η συμμετοχή του Μουσταφά Φαλ παραμένει αμφίβολη. Ο Γάλλος διεθνής υπέστη διάστρεμμα στο ματς στη Λάρισα την περασμένη Δευτέρα (6/12) για την Basket League, έμεινε εκτός προπόνησης προχθές (7/12), ενώ χθες έβγαλε μέρος αυτής στο ΣΕΦ πριν αναχωρήσει η ομάδα για το αεροδρόμιο της Αθήνας.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφάσισε να πάρει 13 παίκτες μαζί του και θα αποφασίσει πριν από το τζάμπολ για την τελική δωδεκάδα. Με 9 νίκες - 4 ήττες, ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία θέση κάτω από το «ρετιρέ», στο οποίο βρίσκονται ισόβαθμες οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης με 11 νίκες - 2 ήττες. Στον αντίποδα, ο Ερυθρός Αστέρας θα πάρει θέση στο τζάμπολ με ρεκόρ 5 νίκες - 8 ήττες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποτελεί επικίνδυνο αντίπαλο. Ο τεχνικός της ομάδας του Βελιγραδίου Ντέγιαν Ράντονιτς θα γνωρίζει πριν από το τζάμπολ αν μπορεί να υπολογίζει στον Όστιν Χόλινς, καθώς ο τελευταίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση.
Την Άλμπα Βερολίνου υποδέχεται ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ με στόχο την 4η νίκη του στη Euroleague φέτος (3-10). Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν χωρίς τον Νεμάνια Νέντοβιτς κόντρα στη γερμανική ομάδα, καθώς ο Σέρβος γκαρντ υπέστη διάστρεμμα αριστερής ποδοκνημικής, όταν προσγειώθηκε στο πόδι του Αλέξανδρου Νικολαϊδη στο ματς με το Λαύριο στην Basket League την Τρίτη (7/12). Ο Παναθηναϊκός μετρά δύο διαδοχικές ήττες, καθώς η τελευταία νίκη του στη Euroleague, σημειώθηκε στη 12η αγωνιστική, όταν επικράτησε με 70-64 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλεζ έχει 5 νίκες - 8 ήττες.
Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:
14η Aγωνιστική (9/10/12)
ΣΗΜΕΡΑ
Ερυθρός Αστέρας -Ολυμπιακός     20:00
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης -Φενέρμπαχτσε
Μακάμπι Τελ Αβίβ -Ούνικς Καζάν
Μπάγερν Μονάχου -Αναντολού Εφές
Μπασκόνια -Βιλερμπάν
ΑΥΡΙΟ
Παναθηναϊκός -Άλμπα Βερολίνου     21:00
Ζάλγκιρις Κάουνας -ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μονακό -Αρμάνι Μιλάνο
Μπαρτσελόνα -Ρεάλ Μαδρίτης     22:00
Η BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    Ν-Η
Μπαρτσελόνα     11-2
Ρεάλ Μαδρίτης     11-2
Ολυμπιακός     9-4
Αρμάνι Μιλάνο     8-5
Ζενίτ Αγίας Πετρ.     8-5
ΤΣΣΚΑ Μόσχας     8-5
Ούνικς Καζάν     7-6
Μακάμπι Τελ Αβίβ     7-6
Βιλερμπάν     7-6
Αναντολού Εφές     6-7
Μπάγερν Μονάχου     6-7
Μονακό     5-8
Ερυθρός Αστέρας     5-8
Άλμπα Βερολίνου     5-8
Μπασκόνια     4-9
Φενερμπαχτσέ     4-9
Παναθηναϊκός     3-10
Ζαλγκίρις Κάουνας     3-10

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass