Διαιτητικό «Χ»τύπημα

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ (1-1) *ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥΝΙΑ, ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΓΚΜΠΟΕ ΚΑΙ ΦΥΝΤΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2021 21:00

Η ΑΕΛ στην προσπάθειά της για την επάνοδο στη Super League 1 θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους αντιπάλους, αλλά και τη διαιτησία αν κρίνουμε από αυτή του Γιουματζίδη (Συνδέσμου Πέλλας, γιο του πρώην βουλευτή Βασίλη) που κυριολεκτικά οδήγησε τη λαρισινή ομάδα σε ισοπαλία με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο στάδιο (1-1). Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τα τέρματα που πέτυχαν οι Κολομπίνο (48') και Χρουσιέλ (68'). Για τον Ηρακλή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ισοπαλία, ενώ η ΑΕΛ πήρε τον πρώτο της εκτός έδρας βαθμό τη φετινή περίοδο μένοντας έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Βέροια...


Ποια ήταν τα λάθη της διαιτησίας...
1) Δεν δόθηκαν δύο πέναλτι σε βάρος του Ματίας Ακούνια, το πρώτο στο 31' όταν ανατράπηκε από τον Χρουσιέλ και το δεύτερο στο 83' όταν τον κράτησε από τη φανέλα ο Αγγ. Παπαστεριανός.
2) Στην ισοφάριση ο Χρουσιέλ δείχνει να χρησιμοποιεί το χέρι για να αποκτήσει τον έλεγχο της μπάλας.
3) Απέβαλε άδικα τον Όγκμποε στο 60' αφού προηγήθηκε ένταση από τον Χρουσιέλ (ο παίκτης της ΑΕΛ ανέφερε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση) που πέφτει παραπλανητικά.
4) Δεν απέβαλε στο 76' τον Αγγ. Παπαστεριανό για χτύπημα σε βάρος του Ακούνια.
5) Το τελευταίο σφάλμα ήταν υπέρ της ΑΕΛ γιατί κράτησε μόνο έξι λεπτά καθυστέρηση, ενώ κατά τη διάρκεια αυτών τραυματίστηκε ο Θεοδωρόπουλος και για δύο λεπτά δεν υπήρχε αγώνας.

ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΑΕΛ...
Και για να αποδώσουμε «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» ευθύνη έχει και η ΠΑΕ ΑΕΛ που στο πρώτο μέρος δεν είχε καλή απόδοση, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίωρο ο Ηρακλής να έχει συντριπτική κατοχή μπάλας. Επίσης ο Όγκμποε θα έπρεπε να αποφύγει να μπλεχτεί με τον προκλητικό Πολωνό Χρουσιέλ.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ απώλεσε άλλους δύο βαθμούς, δείχνει δυνατή στην έδρα της, αλλά για να πετύχει τον στόχο της ανόδου πρέπει να παίρνει και εκτός έδρας νίκες. Και την Κυριακή ακολουθεί το ντέρμπι με τη Βέροια...

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε με τη γνωστή τακτική 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Ηλιάδη, Μαξιμένκο, Ομάρ (46’ αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Συμελίδη (δεξιά), Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Νικολιά (αριστερά) και στην επίθεση τους Όγκμποε, Ακούνια.
Την ίδια τακτική επέλεξε και ο τεχνικός του Ηρακλή Κώστας Γεωργιάδης έχοντας κάτω απο τα δοκάρια τον Παλαβράκη, στην άμυνα τους Πανάγου (δεξιά), Χρουσιέλ, Α. Παπαστεριανό, Μανωλάκη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Τομάς (δεξιά), Ναπολιτάνο, Μ. Παπαστεριανό, Τότσκα και στην επίθεση τους: Μπαστακό, Μασούρα.
Ο Ηρακλής από την αρχή πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 3' απείλησε με τον Μπαστακό και μέχρι το ημίωρο η ΑΕΛ δεν υπήρχε στο γήπεδο...
Κάπου εκεί έγινε η πρώτη φάση με τον Όγκμποε και στο επόμενο λεπτό δεν δίνεται πέναλτι στον Ακούνια σε μαρκάρισμα του Χρουσιέλ.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι πήρε «φωτιά» από την αρχή. Στο 48' ο Κολομπίνο κάνει το 0-1 από λάθος του συμπατριώτη του Ναπολιτάνο και στη συνέχεια αποβλήθηκε στο 50' ο Ογκμποε όταν λογομάχησε με τον Χρουσιέλ που έπεσε εντυπωσιακά στο έδαφος...
Στο 68' ο Χρουσιέλ ισοφαρίζει αφού χρησιμοποιεί και το χέρι του, ενώ στο 75' το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Μ. Παπαστεριανού στον Ακούνια τιμωρείται μόνο με κίτρινη κάρτα και οι υπεύθυνοι της λαρισινής ομάδας διαμαρτύρονται. Τότε ο γενικός αρχηγός του Ηρακλή Τάσος Κατσιαμπής κατευθυνόμενος στον πάγκο της ΑΕΛ λογομαχεί με τον τεχνικό της λαρισινής ομάδας Ηλία Φυντάνη και αποβάλλονται και οι δύο...
Στο 81' η ΑΕΛ χάνει σούπερ ευκαιρία με τον Γλυνό όταν βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Παλαβράκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή βγαίνει νικητής στην αναμέτρηση των δύο.
Στο 83' δεν δίνει ο διαιτητής νέο πέναλτι στον Ακούνια και εκεί η αναμέτρηση ουσιαστικά τελειώνει, με τους παίκτες της λαρισινής ομάδας να προσπαθούν να κρατήσουν τον βαθμό.
Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων παίχθηκαν μόνο τρία αφού τα υπόλοιπα ήταν τραυματίας ο Θεοδωρόπουλος.
Το τελικό 1-1 ανακούφισε μόνο τον διαιτητή που είχε χάσει τον έλεγχο του αγώνα...

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
3': Μπαλιά του Μανωλάκη στον Μπαστακό που εκμεταλλεύεται το λάθος των Ηλιάδη και Μαξιμένκο, πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
12': Κόρνερ του Τομάς, κεφαλιά του Α. Παπαστεριανού από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
17': Ο Ομάρ κάνει σέντρα από αριστερά και ο Α. Παπαστεριανός στην προσπάθειά του να διώξει λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ.
21': Μακρινό σουτ του Ναπολιτάνο, η μπάλα καταλήγει άουτ.
30': Σέντρα του Ομάρ από αριστερά και ο Όγκμποε πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
48': Λάθος συνεννόηση Παλαβράκη και Ναπολιτάνο το εκμεταλλεύεται ο Κολομπίνο και κάνει το 0-1.
56': Ο Τομάς εκτελεί κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Α. Παπαστεριανού εξουδετερώνεται από τον Θεοδωρόπουλο.
68': Εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Τομάς και μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ ο Χρουσιέλ από κοντά κάνει το 1-1.
73': Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κολομπίνο η μπάλα καταλήγει άουτ.
81': Μπαλιά του Μαυριά στον Γλυνό που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Παλαβράκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή μπλοκάρει την μπάλα.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Κώστας Παπαγεωργίου που ήταν καλός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Θεοδωρόπουλος δεν ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε σε σύγχυση στη μικρή περιοχή. Μπέρτος και Ομάρ (όπως και ο αντικαταστάτης του Θ. Παπαγεωργίου) πήγαν καλά, ενώ ο Ηλιάδης έκανε μόνο ένα λάθος στην αρχή και στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του όπως και ο Μαξιμένκο.
Ο Κολομπίνο πέτυχε το τέρμα, θετικός ο Συμελίδης, ενώ ο Νικολιάς κλείστηκε στην πλευρά του αφού ξέρουν την αξία του.
Ο Ακούνια πρέπει να παίζει και πρόσωπο με πρόσωπο, ενώ ο Όγκμποε δεν έπρεπε να αντιδράσει καθόλου.
Ο Μαυριάς πέτυχε σαν αλλαγή όπως και ο Γλυνός που έκανε ένα έξυπνο φάουλ στο τέλος που του στοίχισε μια κίτρινη κάρτα, έχασε όμως το τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή.
Από τον Ηρακλή ο Χρουσιέλ με τη βοήθεια του διαιτητή ήταν καλός, ενώ άρεσαν και οι: Τομάς, Τότσκα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Γιουματζίδης (Πέλλας) που αναδείχθηκε στον Σύνδεσμο Χανίων (συνδύασε τη διαιτησία με τις σπουδές) ήταν πολύ άσχημος. Σοβαρά λάθη που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Δεν θέλουμε να τον κρίνουμε με μία εμφάνισή του γιατί δεν τον έχουμε δει σε άλλο παιχνίδι. Σίγουρα δεν δικαιολόγησε αθλητικά χθες το βαρύ πολιτικό όνομα της οικογένειάς του.
Εκτός από τις κόκκινες σε Όγκμποε, Φυντάνη, Κατσαμπή, έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Μπέρτο, Ακούνια, Κ. Παπαγεωργίου, Γλυνό, Χροουσιέλ, Τόμάς, Αγγ. Παπαστεριανό.
Οι βοηθοί Κορωνάς (Πειραιώς), Μπαλιάκας (Κοζάνης) δεν έκαναν λάθη, αλλά και δεν τον βοήθησαν με την άποψή τους.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ηρακλής: Παλαβράκης, Πανάγου, Χρουσιέλ, Α. Παπαστεριανός, Μανωλάκης, Ναπολιτάνο (54’ Καρτσάνης), Μ. Παπαστεριανός, Τότσκα (84’ Κάκκο), Τομάς, Μπαστακός, Μασούρας.
ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Μπέρτος, Ομάρ (46’ Θ. Παπαγεωργίου), Κολομπίνο (88’ Γιάκος), Συμελίδης (73 Μαυριάς), Κ. Παπαγεωργίου, Νικολιάς (64 Γλυνός), Όγκμποε, Ακούνια.

Διαμαρτυρία της ΠΑΕ ΑΕΛ
Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας και των σπορτκάστερ της ΕΡΤ που χαρακτήρισε αηδιαστική τη μετάδοση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Συγχαρητήρια στον κ. Κλάτεμπεργκ για την αναμόρφωση της ελληνικής διαιτησίας τα δύο χρόνια στην Ελλάδα, τι περιμένεις όταν η τύχη μιας ομάδας εξαρτάται από διαιτητές της Ενώσεως Πέλλας που γνωρίζουμε πώς έχει εκλεγεί ο πρόεδρός της. Δυστυχώς για αυτούς στο τέλος εμείς θα νικήσουμε ό,τι και να κάνουν ακόμη και αν μας αφήνουν με 9 παίκτες σε κάθε παιχνίδι και δεν δείχνουν ούτε μία κίτρινη κάρτα, όταν επί 90 λεπτά τα δρεπανοφόρα στόπερ του Ηρακλή σακάτεψαν τους Όγκμποε και Ακούνια και οδηγώντας τον Όγκμποε σε ένα απλό σπρώξιμο που δεν είναι καν κίτρινη κάρτα, ώστε να τον αποβάλει ο διαιτητής για να μην παίξει στους δύο επόμενους επίσημους αγώνες που έχουμε με τον ΠΑΟΚ και τη Βέροια».
Σε νεότερη ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρεται στην Τρίγλια με τον ΑΦΜ της οποίας έγινε ο Ηρακλής. Μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:
«Το κλίμα στο Καυτανζόγλειο ήταν επιπέδου Τρίγλιας Χαλκιδικής και είναι βεβήλωση της ιστορίας του Ηρακλή αυτή η ομάδα αυτού του μικρού χωριού της Χαλκιδικής να καπηλεύεται τόσο το όνομα του ιστορικού Ηρακλή, αλλά και τον ιερό χώρο του Καυτανζόγλειου, εκεί που ο πραγματικός Ηρακλής έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του.
Πριν από λίγο επικοινώνησε ο κ. Κούγιας με τον πρόεδρο της SL2 κ. Λεουτσάκο και του ζήτησε η SL2 με επίσημη ανακοίνωσή της να ζητήσει από την ΕΡΤ3 και από την ΕΡΑ Σπορ και απ’ όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σταματήσει η Τρίγλια, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να την αναφέρουν ως Ηρακλή Θεσσαλονίκης, γιατί άλλως η ΑΕΛ θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για αυτήν την παράνομη χρήση από την ΠΑΕ Τρίγλια του ιστορικού ονόματος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Εφόσον η Τρίγλια θέλει να καπηλεύεται την ονομασία του ιστορικού Ηρακλή θα πρέπει να πληρώσει και τα χρέη του τόσο στο Ελληνικό Δημόσιο, όσο και στους εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, προπονητές και πιστωτές που οφείλει εκατομμύρια ευρώ».

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass