Αλλαγμένη, κερδισμένη...

Η ΑΕΛ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΜΕ 2-0, ΧΑΡΗ ΣΕ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΟΥΝΙΑ (43’) ΚΑΙ ΓΙΑΚΟΥ (90’+5’)

Δημοσίευση: 25 Νοε 2021 21:00

Αλλαγμένη ήταν η ΑΕΛ σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της στη Super League 2 όπου έχασε με 2-1 από τον Ολυμπιακό Β’ και αυτήν τη φορά βγήκε κερδισμένη, καθώς στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής κέρδισε τον Πανσερραϊκό με 2-0. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Αλκαζάρ με το ίδιο σκορ, αλλά αυτήν τη φορά χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι: Ακούνια (43’ πέναλτι) και Γιάκου (90’+5’).


Ποιες ήταν οι αλλαγές του Φυντάνη... Η πρώτη αφορά την τακτική και ακολούθησε το 4-4-2, ώστε ο Όγκμπε ναι μεν να είναι μόνος του στην επίθεση, αλλά να έχει παρτενέρ τον Ακούνια με τον Νικολιά από αριστερά να συγκλίνει πολλές φορές προς το κέντρο.
Η δεύτερη αφορούσε τα πρόσωπα, καθώς ξεκίνησε ο Γαρουφαλιάς στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Ακούνια αντί των Κ. Παπαγεωργίου και Μαυριά.
Τρίτη, οι σωστές αντικαταστάσεις παικτών κατά τη διάρκεια του αγώνα, με σκεπτικό να μην κινδυνέψουν με αποβολή αυτοί που έπαιζαν (είχαν δεχτεί κίτρινες κάρτες και αναφερόμαστε σε Ακούνια, Μπέρτο, Συμελίδη) ή σε ορισμένους άλλους υπήρχε κόπωση.
Όλα αυτά φάνηκαν χάρη στην πολύ καλή αμυντική γραμμή της ομάδας, αφού ο Πανσερραϊκός δεν κέρδισε ούτε ένα κόρνερ. Στα μπακ ο Ομάρ με τον Μπέρτο και στόπερ ο Ηλιάδης με τον Μαξιμένκο κάνουν καλή δουλειά, ενώ υπάρχουν και εξίσου καλοί αντικαταστάτες που δίνουν λύσεις στην τεχνική ηγεσία.
Σχετικά με την εικόνα του αγώνα, αν και η ΑΕΛ είχε την κατοχή, άργησε να προηγηθεί. Το έπραξε χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ακούνια, ενώ στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές σιγούρεψαν το μηδέν στην άμυνα και η λαρισινή ομάδα πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Γιάκο στην εκπνοή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε με 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Μπέρτο (65' δεξιά), Ηλιάδη, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ) Ομάρ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Συμελίδη (δεξιά) Γαρουφαλιά, Κολομπίνο, Νικολιά (αριστερά) και στην επίθεση τους: Όγκμποε, Ακούνια.
Ο κ. Ζεράρ Σαραγόσα επέλεξε για το α’ ημίχρονο τον Καβουσάκη στη θέση του τερματοφύλακα και τους Δημητρίου, Γιανναράκη, στο κέντρο της άμυνας. Ως πλάγια μπακ αγωνίστηκαν ο Ζέρης με τον Φουάση. Οι Έππας, Καραμπέρης και Τσιμίκας, ήταν οι παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Κανίς, Κόντσι και Παπαβασίλειου να αγωνίζονται στην τριάδα της επίθεσης.
Ο Πανσερραϊκός στην αρχή του αγώνα πήγε να αιφνιδιάσει την ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι «βυσσινί» αντέδρασαν και άρχισαν να έχουν κατοχή της μπάλας και πρέσαραν τους αντιπάλους τους, αλλά ό,τι καλύτερο έκαναν ήταν τα μακρινά σουτ που επιχείρησαν χωρίς να ανησυχήσουν τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΛ Ζαχαρία Καβουσάκη.
Στο 42’ ο Ακούνια κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Καραμπέρη μέσα στη μεγάλη περιοχή. Το εκτελεί ο ίδιος (43’) και κάνει το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος μέχρι το 75’ δεν υπήρξε κάτι ενδιαφέρον, αλλά στο τελευταίο τέταρτο η ΑΕΛ με την ανανέωση των παικτών από τις αλλαγές του Φυντάνη κατάφερε και πέτυχε ένα δεύτερο τέρμα στο 90’+5’ με τον Γιάκο.

ΦΑΣΕΙΣ ...ΓΚΟΛ
4’: Σέντρα του Παπαβασιλείου από αριστερά, αλλά ο Κόντσι από κοντά αστόχησε... Η μοναδική ουσιαστικά ευκαιρία των φιλοξενουμένων.
9’: Σέντρα του Κολομπίνο από αριστερά και ο Ακούνια από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά, αλλά μπλοκάρει ο Καβουσάκης.
16’: Σουτ του Κολομπίνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Καβουσάκης που ήταν σε καλή θέση.
38’: Σουτ του Ομάρ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
42’: Ο Καραμπέρης ανατρέπει τον Ακούνια μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.
43’: Το πέναλτι εκτελεί ο Ακούνια και κάνει το 1-0.
74’: Σέντρα από δεξιά του Γλυνού και ο Ακούνια πιάνει σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
79’: Όμορφη σέντρα του Ομάρ από αριστερά και ο Γλυνός από καλή θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή πιάνει σουτ που στέλνει την μπάλα άουτ.
90’+3’: Εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Κολομπίνο και ο Γλυνός πιάνει κεφαλιά, αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Καβουσάκης.
90’+5’: Σέντρα από δεξιά του Κολομπίνο, ο Όγκμποε σουτάρει, αλλά αποκρούει ο Καβουσάκης, η μπάλα παίρνει ύψος και ο Γιάκος με κεφαλιά κάνει το 2-0.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Ομάρ, ο Κενυάτης είναι παίκτης πιο υψηλού επιπέδου. Τον ακολούθησε ο Νικολιάς που κάνει εξαιρετική χρονιά και οι δύο Ουρουγουανοί ο Ακούνια με τον Κολομπίνο. Ο Θεοδωρόπουλος ήταν στο παιχνίδι θεατής, ο Μπέρτος πολύ καλός όσο άντεξε, ειδικά στο πρώτο μέρος.
Ο Ηλιάδης αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους παίκτες του πρωταθλήματος, ενώ θετικός ο Μαξιμένκο. Ο Γαρουφαλιάς δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει, ενώ ο Συμελίδης παίζει πολύ καλά (με πρωταγωνιστικό ρόλο) για ένα ημίχρονο. Ο Όγκμποε ανεβαίνει αγωνιστικά.
Από τις αλλαγές όλες πέτυχαν κυρίως ο Σπύρος Γλυνός και ο Ευριπίδης Γιάκος που χρίσθηκε και σκόρερ. Ο Κ. Παπαγεωργίου είναι καλής αξίας παίκτης, ενώ Μαυριάς και Θ. Παπαγεωργίου βοήθησαν.
Από τον Πανσερραϊκό ο Καβουσάκης ήταν ο κορυφαίος και ακολούθησαν οι: Κόντσι, Φουάσης.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Μαλούτας (Ημαθίας) δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος που έκανε πολλά λάθη με πιο σοβαρό τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι στο 17’ σε μαρκάρισμα του Καραμπέρη στον Ακούνια μέσα στη μεγάλη περιοχή. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μπέρτος, Συμελίδης, Ακούνια, Τσιμίκας, Παπαβασιλείου, Κανίς.
Επίσης είδαν από μία κίτρινη άτομα που καθόταν στους δύο πάγκους. Από την ΑΕΛ ο Τάσος Χριστακόπουλος. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί κ.κ. Αϊναλή (Μακεδονίας) και Χαραλαμπόπουλο (Κιλκίς).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος (65’ Παπαγεωργίου Θ.), Ομάρ, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Γαρουφαλιάς (65’ Παπαγεωργίου Κ.), Κολομπίνο, Νικολιάς (77’ Μαυριάς), Ογκμποε, Ακούνια (83’ Γιάκος), Συμελίδης (65’ Γλυνός).
Πανσερραϊκός (Σέζαρ Σαραγόσα): Καβουσάκης, Γιανναράκης, Ζέρης, Δημητρίου, Φουάσης, Καραμπέρης (60’ Κρητικός), Εππάς (60’ Ανάκογλου), Τσιμίκας (60’ Μαρτσιόνι), Κανίς, Κόντσι (81’ Χαϊντάρα), Παπαβασιλείου (60’ Μέσι).

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Ματίας Ακούνια: Σκέφτομαι τους επόμενους τρεις βαθμούς…
ΓΙΑΚΟΣ: ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μετά το τέλος της αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον Πανσερραϊκό (2-0) μιλήσαμε με τους δύο σκόρερ. Πρώτα με τον Ματίας Ακούνια που έφυγε με τα πόδια από το γήπεδο και στη διαδρομή μέχρι την Κεντρική πλατεία απολάμβανε τις εκδηλώσεις των φιλάθλων προς το πρόσωπό του.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που σκοράρω ξανά, και για κάθε επιθετικό είναι πάντα καλό να πετυχαίνει τέρματα και να βοηθάει στη νίκη της ομάδας» ήταν τα πρώτα λόγια του Ουρουγουανού παίκτη και σχετικά με την επάνοδο της ομάδας στις καλές εμφανίσεις είπε: «Κάποιες φορές παίζουμε καλύτερα και άλλες όχι, αλλά το σημαντικό είναι να προσθέτουμε τρεις βαθμούς και να κρατάμε τον στόχο μας. Βασικό σε κάθε αγώνα να έχουμε το μηδέν στην άμυνα και νομίζω ότι όσο προχωρούν τα παιχνίδια θα βελτιωνόμαστε. Το χάρηκα πολύ γιατί είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις, αλλά τώρα τελείωσε…».
Και για τη συνέχεια μας λέει: «Σκέφτομαι για το επόμενο παιχνίδι ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να προσθέσουμε ξανά τρεις πόντους».
***
Δηλώσεις μας έκανε και ο Ευριπίδης Γιάκος που είπε: «Ήταν μια σημαντική νίκη για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους. Δεν το κρύβω ότι χάρηκα που η νίκη συνδυάστηκε με το γκολ το δικό μου γιατί σφράγισε την επιτυχία που τη χρειαζόμασταν και μου δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια να πετύχω και αλλά τέρματα. Το κυριότερο όμως να προσπαθήσω να κερδίσω θέση βασικού στην ομάδα που έχει υψηλούς στόχους τη φετινή χρονιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass