Αξιζε την ισοπαλία, αλλά δεν πείθει για άνοδο...

ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Β’ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΣΤΗ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2021 16:36

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Την πρώτη φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας) γνώρισε χθες η ΑΕΛ στο γήπεδο του Ρέντη από τον Ολυμπιακό Β’ με 1-0, από ένα τέρμα που πέτυχε ο πρώην «βυσσινί» (τρεις μήνες πέρυσι) Κύπριος Γιάννης Κωστή στο 79’ που συμπτωματικά φοράει και φανέλα με το ίδιο νούμερο... Και μόνο λαχείο δεν τράβηξε σε αυτό το νούμερο, αφού και το γκολ που πέτυχε είχε δόση τύχης, γιατί η μπάλα βρήκε τον Ομάρ στο σουτ που έκανε και άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον Κώστα Θεοδωρόπουλο.


Η ΑΕΛ σίγουρα δεν άξιζε να χάσει αφού ήταν ένα παιχνίδι που βάδιζε στο 0-0, χωρίς ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά παράλληλα η λαρισινή ομάδα δεν πείθει για εύκολη άνοδο ή ότι έχει μια ομάδα ανώτερης ποιότητας από τις υπόλοιπες. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα Λάρισας και χθες.
Ούτε με τον αριθμό των παικτών, ούτε με την μετοχική αξία των παικτών κερδίζεται μια άνοδος. Αυτή πετυχαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και χθες η ΑΕΛ είχε την ίδια εικόνα με το προηγούμενο παιχνίδι. Η άμυνα πρωταγωνίστρια (βοήθησε και η πρώτη εμφάνιση στο πρωτάθλημα του Ομάρ) και μπροστά υπάρχει μόνο ο Νικολιάς και στο πρώτο μέρος ο Συμελίδης ενώ προσπαθούσε ο Κολομπίνο.
Μετά την ήττα αυτή η ΑΕΛ αρχίζει να «κυνηγάει» βαθμολογικά αντί να την... «κυνηγούν».
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Αγωνιστικά είδαμε τον Ιμπαγάσα να ξεκινά με ένα 4-4-2 έχοντας τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπαγκαλιάνη, Κινκουέ, Ξενιτίδη, Αποστολόπουλο στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή τους: Σουρλή, Σαπουντζή, Νίκολιτς και Βαΐλη, και τους Μαρίνο, Μπα στην επίθεση. Η ΑΕΛ παρατάχθηκε με 4-1-4-1 από τον τεχνικό Ηλία Φυντάνη έχοντας τον Θεοδωρόπουλο κάτω από απο τα δοκάρια, τους Μπέρτο (δεξιά), Ηλιάδη, Μαξιμένκο, Ομάρ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Παπαγεωργίου και πιο μπροστά τους Συμελίδη (δεξιά), Κολομπίνο, Νικολιά, Μαυριά (αριστερά) και στην επίθεση ήταν ο Όγκμποε. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα και με «αιχμή του δόρατος» τους Νίκολιτς και Μπα πίεζαν, ενώ η ΑΕΛ προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ του Νικολιά.
Γενικά ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε στο πρώτο μέρος πιο συχνά την εστία της ΑΕΛ αντίθετα με τη λαρισινή ομάδα που είχε άστοχα γεμίσματα.
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έδειχνε να βαδίζει προς το 0-0 αφού μέχρι το 77’ δεν είχε καμία καλή φάση. Τότε ο Όγκμποε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη, κάτι που κατάφερε δύο λεπτά αργότερα ο Κωστή με τη βοήθεια του Ομάρ απέναντι στον Θεοδωρόπουλο.  Μέχρι το τέλος του αγώνα η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μια σημαντική φάση και έτσι ο Ολυμπιακός Β’ πήρε τη δεύτερη νίκη του στον 1ο Όμιλο της Σούπερ Λίγκας 2. Με ένα ματς λιγότερο, είναι στην κορυφή με 6 βαθμούς, ενώ οι «βυσσινί» -που έχουν κάνει το ρεπό τους- δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Λάρισας και έχουν 3 βαθμούς μένοντας στην 3η θέση.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
21’: Σέντρα του Νίκολιτς από δεξιά, Μαρίνος και Βοΐλης δεν μπορούν να βρουν την μπάλα που καταλήγει άουτ.
24’: Σουτ του Νικολιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρίσκει έναν αμυνόμενο των γηπεδούχων και καταλήγει κόρνερ.
31’: Νέο σουτ του Νικολιά πάλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Τζολάκης.
38’: Γέμισμα του Κινκουέ, ο Θεοδωρόπουλος με τον Μπα συγκρούονται στον αέρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Ηλιάδης απομακρύνει την μπάλα σε πλάγιο άουτ.
45’: Ο Βοΐλης σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
58’: Ο Νίκολιτς σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
73’: Σουτ του Κίτσου μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
77’: Σέντρα από δεξιά του Ακούνια, ο Όγκμποε σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει ο Τζολάκης διώχνει σε κόρνερ.
79’: Ο Κωστή παίρνει μια πάσα από τον Μπα, σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρίσκει στο σώμα του Ομάρ, αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
88’: Σουτ του Κίτσου μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Νικολιάς ήταν ο καλύτερος της ΑΕΛ και ακολούθησε ο Μπέρτος. Από κει και πέρα υπάρχει σταθερότητα από τον Ηλιάδη και τον Μαξιμένκο που κάθε παιχνίδι είναι καλύτεροι, ενώ ο Ομάρ έχε πρόβλημα με τον Νίκολιτς αμυντικά αλλά ήταν καλός στα επιθετικά του καθήκοντα.
Ο Κ. Παπαγεωργίου σε χαμηλή πτήση, ενώ ο Κολομπίνο φάνηκε στο πρώτο μέρος, όπως και ο Συμελίδης. Από τον Μαυριά όλοι περιμένουν περισσότερα, ενώ ο Όγκμποε στη φάση του 77’ δεν μπόρεσε να γίνει ήρωας της αναμέτρησης. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου.
Νίκολιτς και Κινκουέ οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού και τους ακολούθησαν οι: Τζολάκης, Ξενιτίδης και Κωστή που μπήκε ως αλλαγή από τον Ιμπαγάσα και βοήθησε σημαντικά.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουκούλας του Συνδέσμου Λέσβου που πήγε πολύ καλά ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες σε Μπα και Ηλιάδη. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Δέτση του Συνδέσμου Αθηνών και Δημόπουλος του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ (Αριέλ Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Νίκολιτς, Αποστολόπουλος, Κινκουέ, Μπαγκαλιάνης, Ξενιτίδης, Σουρλής, Σαπουντζής (46’ Μαυρουδής), Μαρίνος (64’ Κίτσος), Βοΐλης (64’ Κωστή), Μπα (90’+1’ Ντόη).
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος (85’ Θ. Παπαγεωργίου), Ομάρ, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Κ. Παπαγεωργίου (85’ Γρηγορόπουλος), Κολομπίνο, Μαυριάς, Συμελίδης (60’ Ακούνια), Νικολιάς (75’ Ταχάρ), Όγκμποε.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Χωρίς νίκη παραμένουν στο πρωτάθλημα της Super League 2, Ηρακλή και ΠΑΟΚ Β’ μετά τη χθενινή μεταξύ τους «λευκή» ισοπαλία στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Για τους «κυανόλευκους» ήταν η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία, ενώ για το «Δικέφαλο» του Βορρά η δεύτερη ισοπαλία (έχει και μία ήττα).
Ο Ολυμπιακός Β’ μετά τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ Β’, έκανε το 2Χ2 στο ξεκίνημα της σεζόν, αυτήν τη φορά επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΛ. Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στους «ερυθρόλευκους» πέτυχε ο Ιωάννης Κωστή στο 79ο λεπτό.
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής και η βαθμολογία του Α’ ομίλου:
Ολυμπιακός Β’ - Α.Ε.Λ.     1-0
Πανσερραϊκός – Α.Ο. Τρίκαλα     1-1
Ηρακλής – ΠΑΟΚ Β’     0-0
ΣΗΜΕΡΑ
Βέροια – Ολυμπιακός Βόλου
Απόλλων Πόντου – Νίκη Βόλου
Καρδίτσα – Αλμωπός Αριδαίας
Πιερικός – Α.Ο. Καβάλα
Ξάνθη – Θεσπρωτός
*Ρεπό ο Απόλλων Λάρισας
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)
1. Ολυμπιακός Β’     6
2. Βέροια     4
3. ΑΕΛ     3
4. Αλμωπός Αριδαίας     3
5. Αναγ. Καρδίτσας     3 -1 αγ.
6. Θεσπρωτός     3
7. Πανσερραϊκός     3 -3 αγ.
8. Ηρακλής     3 -3 αγ.
9. Ολυμπιακός Βόλου     2
10. Νίκη Βόλου     2
11. Τρίκαλα     2
12. ΠΑΟΚ Β’     2
13. Απόλλων Λάρισας     1
14. ΑΟ Ξάνθη     1 -1 αγ.
15. Πιερικός     1
16. Καβάλα     0 -0 αγ.
17. Απόλλων Πόντου     0 -1 αγ.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Α ΟΜΙΛΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.11.2021 (15:00)
Καβάλα - Ξάνθη
Αλμωπός Αριδαίας - Πιερικός
Νίκη Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας
Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων Πόντου
Π.Α.Ο.Κ. Β’- Βέροια
Τρίκαλα - Ηρακλής
Α.Ε.Λ. - Πανσερραϊκός
Απόλλων Λάρισας - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Β’
Ρεπό: Θεσπρωτός.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου και η βαθμολογία:
Αιγάλεω-Ο.Φ. Ιεράπετρας    2-0
Λεβαδειακός-Χανιά    1-1
Επισκοπή-Αστέρας Βλαχιώτη    0-1
Κηφισιά-Εργοτέλης    1-2
ΑΕΚ Β’-Καραϊσκάκης Αρτας    2-1
Καλαμάτα-Παναθηναϊκός Β’    1-2
Ηρόδοτος-Α.Π.Σ. Ζάκυνθος    2-0
ΣΗΜΕΡΑ
Ρόδος-Διαγόρας
*Ρεπό η Καλλιθέα
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγ.)
1. ΑΕΚ Β’    9
2. Αιγάλεω    7
3. Εργοτέλης    6
. Κηφισιά    6
5. Λεβαδειακός    5
6. Διαγόρας Ρόδου    4-2 αγ.
. Ρόδος    4-2 αγ.
. Αστέρας Βλαχιώτη    4
. Ηρόδοτος    4
10. Καλλιθέα    3-1 αγ.
. Καραϊσκάκης    3
. Χανιά    3
. Παναθηναϊκός Β’
14. ΟΦ Ιεράπετρας    0-2 αγ.
. Ζάκυνθος    0-2 αγ.
. Καλαμάτα    0-2 αγ.
. Επισκοπή    0
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.11.2021 (15:00)
Καραϊσκάκης Αρτας-Καλαμάτα
Εργοτέλης-Α.Ε.Κ. Β’
Αστέρας Βλαχιώτη-Κηφισιά
Διαγόρας Ρόδου-Επισκοπή
Χανιά-Ρόδος
Ζάκυνθος-Λεβαδειακός
Ο.Φ. Ιεράπετρας-Ηρόδοτος
Καλλιθέα-Αιγάλεω
Ρεπό: Παναθηναϊκός Β’

 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: Πρέπει να ντρέπεσαι...

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας μετά το τέλος του αγώνα, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε: «Για την τραγική εμφάνιση της ομάδας μου που με ελάχιστες εξαιρέσεις παικτών που έβαλαν τα πόδια τους, ενώ οι περισσότεροι δεν ίδρωσαν τη φανέλα, αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ γιατί πάντοτε παίρνω την τελική απόφαση και για τους ποδοσφαιριστές που πληρώνω πλουσιοπάροχα με συμβόλαια SL1 και για τους προπονητές.
Έχω μάθει στο ποδόσφαιρο και στη ζωή μου τις κρίσιμες αποφάσεις να τις παίρνω μετά από σκέψη και μετράω πριν τις ανακοινώσω όχι μέχρι το 100, αλλά μέχρι το 1.000.
Για να είμαι παρόν στην Λάρισα και στους αγώνες μας έχω διακινδυνεύσει τρεις φορές τη ζωή μου, αλλά για το πώς θα ζήσω θα αποφασίζω πάντοτε εγώ και κανένας άλλος.
Όταν χάνεις από τον Ολυμπιακό Β’ πρέπει να ντρέπεσαι είτε είσαι πρόεδρος, είτε είσαι γενικός διευθυντής, είτε είσαι τεχνικός διευθυντής, είτε είσαι προπονητής, είτε είσαι γυμναστής, είτε είσαι ποδοσφαιριστής».

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΙΑΣ: Στόχος μας η άνοδος... 

«Ξέραμε ότι είναι δύσκολο παιχνίδι. Το ματς θα πήγαινε στο γκολ. Το παιχνίδι κρίθηκε στο ότι δεν τελειώσαμε σωστά τις ευκαιρίες μας. Από τη στιγμή που δεν το κάναμε, ξέρει ότι τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Έτσι έγινε σε μία αντεπίθεση. Δεχτήκαμε το γκολ και εκεί τελείωσε το παιχνίδι» είπε μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Αλέξανδρος Νικολιάς και πρόσθεσε για τον στόχο της λαρισινής ομάδας: «Ο στόχος μας είναι η άνοδος εκεί που ανήκει η ΑΕΛ. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο έργο. Ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καθρέπτης. Πρέπει να διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια και τις φάσεις που έχουμε να τις κάνουμε γκολ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass