Διεθνές ενδιαφέρον για τα αθλητικά δρώμενα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

*ΚΡΙΣΤΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΘΕΛΩ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2021 20:15

Του Σωτ. Κέλλα


Διεθνές ενδιαφέρον είχε το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην EXPO MARATHON του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αφού ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν ο Χιλιανός Φερνάντο Ζαμάρν και η Εσθονή Ρέν Τζαρβάλτ, αμφότεροι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Αποστάσεων (AIMS), οι οιποίοι εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα αθλητικών εκδηλώσεων και έργων που παρουσιάστηκαν στη συνάντησή τους με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λιούπα που τους τόνισε ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατάφερε να δημιουργήσει μια Περιφέρεια-αθλητικό πρότυπο για όλη την Ελλάδα.
Δεν γινόταν να μην επισκεφτεί το περίπτερο και η Πανελληνιονίκης (έντεκα φορές) δισκοβολίας Φαρσαλινή Κρίστι Αναγνωστοπούλου που έχει συμμετοχές σε δύο Ολυμπιάδες και δήλωσε ότι στόχος της είναι να μετέχει σε δύο ακόμα κάνοντας το ρεκόρ στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες, το μεσημέρι του Σαββάτου στον αρχαιολογικό Τύμβο του Μαραθώνα, η τελετή έναρξης του 38ου Μαραθωνίου Αθήνας.
Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από τον ιστορικό χώρο του Τύμβου και κατέληξε στην αφετηρία του Μαραθωνίου, με τα 17 ζευγάρια να διανύουν τη διαδρομή των 5 χλμ. κρατώντας την Ιερή Φλόγα, η οποία άναψε στο μέρος όπου σήμερα το πρωί της Κυριακής (09:00) είναι προγραμματισμένη η έναρξη του αγώνα.
Ο 4ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής και ο γιατρός Θεόδωρος Λουκόπουλος άναψαν τον βωμό δίπλα στην αφετηρία του Μαραθωνίου, που σήμερα θα πλημμυρίσει από τους χιλιάδες δρομείς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα.
Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους ήταν και η Φαρσαλινή Κρίστι Αναγνωστοπούλου.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και σε όλους όσοι εργάστηκαν για το σπουδαίο γεγονός» και πρόσθεσε: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας κάθε χρόνο δημιουργεί ένα ρεκόρ θέτοντας με τρόπο ηχηρό σε πρώτο πλάνο το όνομα της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα».
«Το νενικήκαμεν δεν αφορούσε μόνο σε μια μάχη, αλλά είναι διαχρονικό και σηματοδοτεί την τελική νίκη του ανθρώπου για έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο και αλληλέγγυο», δήλωσε από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα και συνέχισε: «Τα 42,195 μ. είναι ένα χιλιοστό, το χιλιοστό η πορεία της ζωής μας.  Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας.
ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Ο Γιώργος Τάσσης και η Αναστασία Μαρινάκου ήταν οι νικητές στον αγώνα των 10 χλμ., με τον οποίο άνοιξε η αυλαία των αγωνιστικών εκδηλώσεων του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο 24χρονος αθλητής του Σπαρτιατικού κάλυψε την απόσταση σε 30 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, αφήνοντας δεύτερο τον Αουγκούστ Πάππας (31:09) και τρίτο τον Γιώργο Σταμούλη (31:29). Στις γυναίκες, η Μαρινάκου συνδύασε με νίκη την παρθενική εμφάνισή της στους αγώνες, τερματίζοντας σε χρόνο 34:32. Δεύτερη ήταν η Μισέλ Ντιμέχ από τη Μάλτα με 35:55 και τρίτη η Σόνια Βερνίκοφ από τη Γερμανία με 36:03.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου θα διεξαχθεί σήμερα, παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας με μαζικό χαρακτήρα και αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass