5 εκατομμύρια ευρώ η νέα πρόταση από τις ομάδες της Super League 2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΡΑ ΤΖΑΤΖΑΚΗ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2021 21:01

Βελτιωμένη είναι η νέα πρόταση από τις ομάδες της Super League 2 προς την ΕΡΤ, η οποία αναλύθηκε χθες στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων.

Αναλυτικότερα, η πρόταση περιλαμβάνει 3,2 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία θα μοιραστούν 100.000 ευρώ σε κάθε ομάδα. Επίσης, θα δοθεί 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τις πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και 300.000 ευρώ για τις ομάδες που θα παίξουν μπαράζ. Σύνολο πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Η ΕΡΤ για κάθε αγωνιστική έκανε πρόταση να δείχνει πέντε παιχνίδια, αλλά τα υπόλοιπα τρία οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να τα δείχνουν μέσω διαδικτύου. Στο σημείο αυτό οι ομάδες έχουν ενδοιασμούς, ότι δεν μπορούν να το δεχτούν, αφού το διαδίκτυο σε κάθε αγώνα φέρνει έσοδα περίπου 500-1.000 ευρώ και σε συνδυασμό με φιλάθλους που δεν θα πάνε στο γήπεδο θα υπάρχει μείωση εσόδων αφού δεν προσφέρεται για εμπορική χρήση.
Χθες στην τηλεδιάσκεψη όλοι συμφωνούσαν ότι το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει στις 31 Οκτωβρίου γιατί ήδη ο κόσμος έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, ενώ αυξάνονται και τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, γεγονός που θα δημιουργήσει απώλεια εσόδων.
Τελικά, ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ η έναρξη του πρωταθλήματος στις 31/10.

 

ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ
Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας υποχρέωσε έξι ομάδες της Super League 2 να μη χρησιμοποιήσουν συνολικά 31 παίκτες τους στο νέο πρωτάθλημα, λόγω έλλειψης κριτηρίων αδειοδότησης. Τόσο οι ΠΑΕ (έξι στον αριθμό) όσο και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μέσω του αρμοδίου οργάνου τους (ΠΣΑΠ) προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να ανατρέψουν την απόφαση, θεωρώντας ότι έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους.
Οι ομάδες και οι παίκτες που προσέφυγαν στο Διαιτητικό (η εκδίκαση είναι αύριο 21/10 στις 15.00 και στις 16.30) είναι οι εξής:
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Μπαργκάν, Ζαχαράκης, Πολίτης, Πίτκας, Σουντουρά, Δεινόπαππας.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ζιαμπάρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γραικός, Στάμου, Φιλίποβιτς, Ξενοδόχοφ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Νεχέμια, Μαϊσουράτζε, Σοκολάροφ, Ντούνης, Πεχλιβανόπουλος.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μαρουκάκης, Μουνιέ, Κονέ, Βοσνιάδης, Κοντοχρήστος, Ρέντζας, Ρόπας, Μπουλούλης, Μάλτσι.
ΑΙΓΑΛΕΩ: Τσίτσαρης, Σταματάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπαρμπαρούσης, Αρναρέλλης, Καθάριος.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Η νέα προσπάθεια των ομάδων νέων της ΠΑΕ ΑΕΛ ξεκίνησε χθες και αυτή θα βασίζεται σε συνδυασμό επιστημονικών και αθλητικών προτύπων. Χθες έγινε η πρώτη καινοτόμα κίνηση αφού για πρώτη φορά σε διοικητικούς και προπονητές μίλησε αθλητική ψυχολόγος και συγκεκριμένα η διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμβουλος αθλητικής ψυχολογίας Δώρα Τζατζάκη.
Μετά το τέλος της ομιλίας της μιλώντας στην «Ε» για την πρωτότυπη αυτή δράση, μας είπε: «Σε πολλές αναπτυγμένες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, στη Δανία, στη Γερμανία οι ειδικοί της εφαρμογής ψυχολογικών παρεμβάσεων αποτελούν μέλη του τεχνικού επιτελείου μιας αθλητικής ομάδας εδώ και κάποιες δεκαετίες. Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα οπότε κρίνεται αναγκαίο να διασαφηνίσουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους σε μια αθλητική ομάδα από την πρώτη στιγμή μιας νέας συνεργασίας τι ακριβώς πραγματεύεται η αθλητική ψυχολογία και ποιες είναι οι υπηρεσίες και ο ρόλος του συμβούλου αθλητικής ψυχολογίας.
Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι του ειδικού συμβούλου, οι οποίοι είναι: α) η βελτίωση των ψυχολογικών δεξιοτήτων (π.χ. αύξηση αυτοσυγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης, διαχείριση στρεσογόνων καταστάσεων), β) η μεγιστοποίηση της απόδοσης και γ) η σταθεροποίηση της απόδοσης στο μέγιστο των δυνατοτήτων του κάθε αθλητή. Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ όλων των μελών, αλλά και η ανάπτυξη δυνατοτήτων ενεργής εμπλοκής των γονέων σε όλη αυτή την προσπάθεια».
Παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ και εμπνευστής του καινοτόμου αυτού εγχειρήματος Ζήσης Ντελόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ Τάκης Παραφέστας, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας νέων Βασίλης Καραπιάλης, ο προπονητής τερματοφυλάκων Θόδωρος Κυριακούλης, η προϊσταμένη του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μοριακή κλινική διαιτολόγος με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία Κατερίνα Τσολάκη, ο προπονητής της ομάδας Κ19 Αποστόλης Ευαγγέλου, ο προπονητής της Κ17 Ζήσης Ζιάγκας και ο γυμναστής της Κ19 Αποστόλης Κατσιάνος.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass