Νίκες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

*Απίστευτο 4-4 πήρε ο Βόλος στην Τούμπα

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2021 20:40

Ένας μέτριος κι αναιμικός Ολυμπιακός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έφυγε με μεγάλη νίκη από τους «Ζωσιμάδες» επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής και τερματίζοντας το αήττητο του «Άγιαξ της Ηπείρου». Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από μια πολύ δύσκολη έδρα, ανέκτησαν το προβάδισμα στη βαθμολογία και θα πάνε με ψυχολογία στη Γερμανία για τον αγώνα με την Άιντραχτ, στο πλαίσιο του Europa league.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε... κεφάτος και στο 11ο λεπτό έχασε καλή ευκαιρία, όταν ο Πίρσμαν βρήκε με ωραία μπαλιά τον Γκαρντάφσκι, ο οποίος γύρισε από αριστερά για τον Περέα, αλλά η προβολή του Κολομβιανού δεν πήγε προς την εστία.  
Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και ουσιαστική: στην πρώτη καλή στιγμή τους οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 17’ με άψογο τελείωμα του Αγκιμπού Καμαρά, καθώς στη σέντρα του Μασούρα η μπάλα πέρασε από Σισέ κι Εραμούσπε. Από εκεί και ύστερα ο ρυθμός «χαμήλωσε», με τους γηπεδούχους να γίνονται απειλητικοί σε δύο περιπτώσεις, στο 33’ με τον Περέα στην περιοχή να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και τον Γκαρντάφσκι στο 42’ να στέλνει την μπάλα πάνω από δοκάρι του Ολυμπιακού με κοντινή προβολή. Σε μια ανύποπτη φάση ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε, στο 61.’
Ο Σάλιακας βρήκε τον Περέα δεξιά στην περιοχή, εκείνος γύρισε την μπάλα με τον Ρέαμπτσιουκ να πέφτει, να κόβει κι εν συνεχεία η μπάλα να χτυπά στο χέρι που στηριζόταν, με τον Εραμούσπε να ισοφαρίζει από τα 11 βήματα και το παιχνίδι να ξεκινά από την αρχή. Στο 69’ από φάουλ του Μασούρα η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου πήγε στο δοκάρι του Λοντίγκιν, στο 70’ ο Μασούρας έχασε νέα ευκαιρία κάνοντας κακό τελείωμα και στο 78’ ο Ελ Αραμπί είχε μόλις άστοχο σουτ από το ημικύκλιο. Τελικά ο Μαροκινός άσος, ο πιο αξιόπιστος επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος, ήταν εκείνος που ξανάβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 84’, όταν από γύρισμα του Εμβιλά ο Σάλιακας έκανε λάθος και ο Ελ Αραμπί, που είχε μπει αλλαγή στη θέση του Μπουχαλάκη, έγραψε το 1-2.
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα - Παπασταθόπουλος, Αγκιμπού Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (88’ Μπρένερ), Ντομίνγκες, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα (86’ Π. Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76’ Μορέιρα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης (67’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (79’ Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (79’ Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (46’ Εμβιλά), Τικίνιο (88’ Παπαδόπουλος).

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑΝΝΙΚΗ
Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η καριέρα του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ. Η Ένωση όχι απλώς επικράτησε 3-0 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, αλλά εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Τούμπας και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ και τον Βόλο. Τα γκολ σημείωσαν οι Αραούχο (24’), Τσούμπερ (78’πεν.) και Βράνιες (80’).
Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Σιμάνσκι, Βράνιες – Γκαλβάο
ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (68’ Λε Ταλέκ), Σιμόες (84’ Σάκχοφ), Γκαρσία (67’ ‘Αμραμπατ), Γέβτιτς (35’λ.τρ. Μάνταλος), Τσούμπερ, Αραούχο (84’ Ανσαριφάρντ)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Χατζηϊσαίας, Γκαλβάο, Ντένιτς, Σάλομον, Κλωναρίδης, Μουνίθ (69’ Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης (69’ Μπεντινέλι)
* Με οκτώ πανέμορφα κουτάβια αγκαλιά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της ΑΕΚ. Τα σκυλάκια προσφέρονται για υιοθεσία μέσω της δράσης που έχει αναλάβει η ΠΑΕ ΑΕΚ σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις.ΑΚΟΜH...

ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Ένα ασυνήθιστο σε διακύμανση και εξέλιξη παιχνίδι ήταν αυτό που έγινε στην Τούμπα, με τις δύο ομάδες της κορυφής του πρωταθλήματος και με τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα 4-4 ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Βόλο. Παιχνίδι με πολλές επιθέσεις, πολλά γκολ, πολλά αμυντικά λάθη από την πλευρά των γηπεδούχων, που είχαν και χαμένο πέναλτι, πολλές κίτρινες κάρτες και ανάλογα νεύρα, αλλά και με ωραία γκολ και συναρπαστική εξέλιξη. Μόλις στο 13’ ο Βόλος πήρε το προβάδισμα με ωραίο δυνατό βολέ του Τομ Φαν Βέερτ, που αξιοποιώντας την αδυναμία της άμυνας του ΠΑΟΚ να διώξει τον κίνδυνο, σούταρε δυνατά με το αριστερό κι άνοιξε το σκορ.
Στο 18’ ο Πουρίτα έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τις επιτυχίες της ομάδας του, όταν αμαρκάριστος και ανενόχλητος μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ κι έκανε το σουτ, που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ ευτύχισε με τη συνδρομή και της τύχης να ισοφαρίσει στο 24’, όταν σε κεφαλιά του Μιχαηλίδη η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Γκρίλο και αλλάζοντας πορεία αναπαύθηκε στα δίχτυα του Κλέιμαν, έκανε την πλήρη ανατροπή στο 30’ με κοντινό πλασέ του Ακπομ, μετά από πρώτο δυνατό σουτ του Μπίσεσβαρ, απόκρουση του Κλέιμαν και ασίστ του Βιεϊρίνια προς τον σκόρερ. Ο «Δικέφαλος» πήρε τις «στροφές» που ήθελε και στο 32’ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του (3-1), μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ, ασίστ του Ακπομ και δυνατό δεξί σουτ του σκόρερ, που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο τερματοφύλακας του Βόλου. Στο 41’, από σέντρα του Μπίσεσβαρ, ο Ακπομ έστειλε κοντινή κεφαλιά στη γωνία του Κλέιμαν, που αυτήν τη φορά επενέβη σωτήρια. Ομως, ο «καλπασμός» του ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος και στο 42’ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέτυχε το 4ο γκολ της ομάδας του και 2ο δικό του, με ωραίο σουτ, για να φθάσει στο υψηλότερο σημείο παραγωγικότητας η ασπρόμαυρη ομάδα, που σε διάστημα 18 λεπτών πέτυχε τέσσερα γκολ.
Το β’ημίχρονο ήταν ολότελα απροσδόκητο, με τον Βόλο να κυριαρχεί. Ξεκίνησε όπως και το πρώτο για την ομάδα της Θεσσαλίας. Ο Μπαρτόλο εκμεταλλευόμενος ένα λάθος των αμυντικών του ΠΑΟΚ, στο 54’, με έξυπνο ψηλοκρεμμαστό σουτ μείωσε σε 4-2, δίνοντας έτσι μια καλύτερη επιθετικά εικόνα για την ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να φτάσει κοντά, αλλά και να χάσει το γκολ με τον Αουγκούστο, που σούταρε ψηλά από καλή θέση. Το παιχνίδι δεν έχασε την ομορφιά του και στο 62’ ο Βόλος ξαναμπήκε στο ματς με το τρίτο γκολ που σημείωσε ο Ροσέρο, λίγο μετά την είσοδό του στον αγώνα και με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπαριέντος και κακή συνεννόηση από τους Τέιλορ και Πασχαλάκη. Αμέσως μετά, από σουτ του Ακπομ, ο Κλέιμαν απέκρουσε σωτήρια για να παραμείνει το 4-3, σε ένα δεύτερο ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Βόλο, αλλά και καλό επιθετικό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες της κορυφής. Στο 77’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ακπομ από τον Τσοκάνη, αλλά ο Βιεϊρίνια δεν εκτέλεσε σωστά και ο Κλέιμαν μπλόκαρε. Το «γκραν γκινιόλ» παιχνίδι συνέχισε να συναρπάζει και στο 81’ από ωραία σέντρα του Φεράρι, ο Ρινέρ με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη για να γίνει έτσι το «βρετανικό» 4-4, που ήταν και το τελικό σκορ.
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Κίτρινες: Εσίτι, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Μουργκ - Νίνης, Φερνάντες, Μπαρτόλο, Φεράρι, Κλέιμαν.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τέιλορ (71’ Ροντρίγκο), Σβαμπ (70’ Ελ Καντουρί), Εσίτι, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (88’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς (82’ Μιτρίτσα), Άκπομ (82’ Σφιντέρσκι).
ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα (56’ Ροσέρο), Ρομέρο, Φεράρι, Γκρίλο, Τσοκάνης (79’ Ρινέρ), Μπαριέντος {79’ Νίνης), Ρεγκατίν, Φερνάντες (91’ Γκιουλέν), Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο.

«ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΟΔΙ» Ο ΟΦΗ
Την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε ο ΟΦΗ, καθώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής επικράτησε στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού με 2-1. Μάλιστα, η ομάδα του Ηρακλείου έφτασε στο «τρίποντο» με ανατροπή, καθώς βρέθηκε να χάνει από γκολ του Καρέλη, μόλις στο 7ο λεπτό. Το αυτογκόλ του Μαλή στο 17’ έφερε το ματς «στα ίσια» και το πέναλτι του Νέιρα στο 61’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Κίτρινες: Καρέλης - Νέιρα, Καστάινιος, Γιαννούλης
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Βργκοτς, Λούι (79’ Χρ. Μπελεβώνης), Βέργος, Ντουάρτε, Βαρόνε, Αντούνες (78’ Αποστολάκης), Μόρσεϊ (63’ Ζεστέντ), Μαλής, Τσιγγάρας (63’ Φλόρες), Καρέλης (78’ Κορνέλιους)
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Πασαλίδης (74’ Σελίμοβιτς), Μαρινάκης, Λάμπρου (69’ Ντουρμισάι), Νέιρα, Φαν Ντάινεν (70’ Γιαννούλης), Βούρος, Γκαγιέγκος, Τοράλ (57’ Καστάινιος), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass