ΦΟΙΒΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Στόχος η παραμονή στην Α1 ΕΣΚΑΘ

*ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ *Ν. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ *Π. ΠΡΟΒΙΔΑΣ: ΚΡΑΜΑ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ Η ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2021 20:45

Στη μάχη της Α1 ΕΣΚΑΘ ρίχτηκε η ομάδα του Φοίβου Γιάννουλης και παρότι ξεκίνησε με το... αριστερό τις επίσημες υποχρεώσεις της αφού ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Γ.Σ. Βόλου με 62-67, οι παίκτες του Νίκου Παπαϊωάννου φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τον

στόχο της φετινής χρονιάς, που δεν είναι άλλος από την παραμονή. Παρόλ’ αυτά, οι ιθύνοντες του σωματείου της Γιάννουλης στοχεύουν, πλέον, στην ανάδειξη των «νιάτων» τους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι ίσως τους στοιχίσει τη φετινή σεζόν.
«Στόχος μας είναι η παραμονή, όμως σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να μείνουμε στην Α1, δεν θα είναι αποτυχημένη η χρονιά εάν καταφέρουμε να αναδείξουμε τα ταλέντα που διαθέτουμε. Πράγμα που χρειάζεται η Λάρισα αφού έχει να βγει παίκτης από την εποχή του ... Σπανούλη» επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Παπαϊωάννου και συνέχισε: «Ευχής έργο θα είναι να διεξαχθεί κανονικά όλο το πρωτάθλημα, χωρίς διακοπές και οποιουδήποτε είδους καθυστερήσεις. Η δική μας ομάδα φέτος θα βασιστεί σε κάποιους πιο έμπειρους παίκτες που θα μπορέσουν να καθοδηγήσουν το εξαιρετικά «νέο αίμα» που έχει η ομάδα» κατέληξε για τα καθαρά αγωνιστικά θέματα ο προπονητής του Φοίβου.
Παράλληλα, όμως, ο τεχνικός της ομάδας της Γιάννουλης έδειξε ότι ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους, αφού έστω και νοερά είναι δίπλα στον άτυχο αθλητή της ΑΕΛ, Γιώργο Πάσχο, που τραυματίστηκε σοβαρά στην πρεμιέρα της Α1 ΕΣΚΑΘ: «Θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία γιατί μόνο αυτό μετράει. Δυστυχώς το Σάββατο στο παιχνίδι της ΑΕΛ είχαμε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό του αθλητή Γιώργου Πάσχου, στον οποίο εύχομαι προσωπικά, αλλά και σύσσωμος ο σύλλογος του Φοίβου, περαστικά και ταχεία επάνοδο στα παρκέ».
Στη συνέχεια τον λόγο δώσαμε στον πρόεδρο του Συλλόγου, Πέτρο Προβίδα, που κατέστησε σαφή την αλλαγή πλεύσης του Συλλόγου, προσδιορίζοντας το νέο στίγμα που θα δώσει ο Φοίβος από τη φετινή κιόλας χρονιά. «Η φιλοσοφία της ομάδας, πλέον, είναι να δίνουμε περισσότερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής για να μπορούμε μελλοντικά να είμαστε αυτάρκεις όσον αφορά τη στελέχωση του ανδρικού τμήματος. Παρόλο που ήδη έχουν ανέβει παιδιά από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα, τα περισσότερα εξ αυτών είναι ιδιαιτέρως νεαροί σε ηλικία και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του αντρικού μπάσκετ» επισήμανε ο πρόεδρος του Φοίβου.
«Δυστυχώς η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο σκέψεις των νέων, καθώς βλέπουμε ότι ένας σημαντικός αριθμός αθλητών ήδη έχει απομακρυνθεί από τον αθλητισμό, όπως έχει συμβεί και με παιδιά της ομάδας μας που ήταν έτοιμα να αγωνιστούν, τα οποία όμως προτίμησαν να ασχοληθούν εν τέλει με τα... social media και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια» τόνισε ο Πέτρος Προβίδας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο σκέψης της σημερινής νεολαίας και συνέχισε σημειώνοντας τον αντίκτυπο που έχει στην ομάδα η απομάκρυνση των νέων: «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στηριζόμαστε σε μεγαλύτερους παίκτες πλέον, που παρότι διαθέτουν ποιότητα και εμπειρία, σε βάθος χρόνου δεν θα μας οδηγήσει κάπου αφού δεν θα υπάρχει το κίνητρο και η ενέργεια που διαθέτουν οι νεαροί. Φέτος στόχος είναι να ενταχθούν ομαλά οι νεαροί παίκτες στην ομάδα και να δημιουργηθεί ένα κράμα έμπειρων με νέων παικτών, ώστε να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Προβίδας.
Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και ο αρχηγός της ομάδας, Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος συμμερίστηκε τη δυσαρέσκεια του προέδρου του κι επισήμανε: «Είμαι πάνω από μία πενταετία στην ομάδα και ως παλιά καραβάνα στα παρκέ, στόχος μου είναι να «τραβήξω» νέα παιδιά στο γήπεδο -γιατί έχουν απομακρυνθεί λόγω των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των social media- και όσο γίνεται να τα βοηθήσω με την εμπειρία μου να εξελιχθούν. Στόχος της ομάδας είναι μία άνετη παραμονή και να προκύψει κάτι καλό από τη φετινή μας προσπάθεια».
Κατόπιν μιλήσαμε με τον Ευθύμη Βησσαρίου (αδερφός του Τηλέμαχου, καλαθοσφαιριστή της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ) και Γιάννη Κουγιώνα που είπαν τα ακόλουθα:
Ευθύμης Βησσαρίου: «Το πρώτο παιχνίδι το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας πιστεύω, όμως θεωρώ ότι ο στόχος της παραμονής θα επιτευχθεί εύκολα ή δύσκολα αφού έχουμε δυνατότητες. Προσωπικά όμως θέλω να ξαναβρώ τον ρυθμό μου γιατί προέρχομαι από μεγάλη αποχή λόγω κορονοϊού».
Γιάννης Κουγιώνας: «Φέτος είναι μία δύσκολη χρονιά για εμένα διότι είμαι τρίτη Λυκείου και υπάρχει η πίεση του χρόνου. Θα προσπαθήσω να συμμετέχω όσο γίνεται πιο ενεργά, γιατί είχα 2 χρόνια να αγωνιστώ και θεωρώ πως είναι ευλογία και αυτός ο... χρόνος που περνάμε στα γήπεδα. Πάνω από όλα είναι η χαρά του παιχνιδιού ειδικά στην εποχή που ζούμε».
Το πάρε-δώσε
Ήρθαν: Ευθύμης Βησσαρίου (Σουφλάρια), Γιώργος Οικονόμου (Νίκαια 2012).
Έφυγαν: Θωμάς Νταής, Κώστας Φιλίντας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass