Εκανε τα εύκολα δύσκολα...

Η ΑΕΛ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ 2-1 - ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΜΑΥΡΙΑΣ (40’) ΚΑΙ ΓΙΑΚΟΣ (97’)

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2021 21:01

Eνα δικό της παιχνίδι η ΑΕΛ χθες στη Ρόδο το έκανε θρίλερ, αλλά τελικά κέρδισε τον Διαγόρα Ρόδου με 2-1 στην παράταση και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία θα συμμετέχουν και ομάδες της Super League 1.

Τα γκολ για τη λαρισινή ομάδα πέτυχαν οι: Μαυριάς (40’) και Γιάκος (πέναλτι 97’), ενώ είχε ισοφαρίσει ο Ραφίνια στο 79’.
Η ουσία είναι ότι ο στόχος της πρόκρισης επιτεύχθηκε και παράλληλα η λαρισινή ομάδα πήρε ένα καλό μάθημα αφού πρέπει να μάθει τη λέξη αποτελεσματικότητα στις τελικές προσπάθειες. Χθες δεν πλήρωσε τη δυστοκία της, αλλά στο πρωτάθλημα κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί...
Η πρόκριση της λαρισινής ομάδας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη αφού έπαιξε καλύτερα, έχασε περισσότερες ευκαιρίες αλλά ένα αμυντικό λάθος οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. Η επιθετική δυστοκία δεν αφήνει περιθώρια για αμυντικά λάθη... Στο πρωτάθλημα που ξεκινάει στις 17 Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου, η ΑΕΛ μπαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στο Κύπελλο Ελλάδας.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Κώστας Φραντζέσκος παρέταξε την ομάδα με 4-3-3, όπως δηλαδή στο προηγούμενο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Απόλλωνα, έχοντας μόνο μια αλλαγή στην ενδεκάδα, καθώς τη θέση του Θεολόγου πήρε ο Μαξιμένκο.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θεοδωρόπουλος, στην άμυνα οι: Μπέρτος (δεξιά), Ηλιάδης, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ), Μαϊδάνος (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Μαυριάς και στην επίθεση οι: Γλυνός, Όγκμποε, Νικολιάς.
Από την αρχή η ΑΕΛ πίεσε τους γηπεδούχους έχοντας εδαφική υπεροχή, αλλά τα σουτ των παικτών της, κυρίως του Κολομπίνο, είτε δεν έβρισκαν στόχο, είτε απέκρουε ο τερματοφύλακας του Διαγόρα Μπίντσης.
Τα καλύτερο σουτ ήταν του Νικολιά στο 27’ που απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Τελικά έγινε το 0-1 με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Μαυριά στο 40’.
Εκεί φάνηκαν όλα να τελειώνουν καθώς από την αρχή του δεύτερου μέρους η ΑΕΛ πίεζε για ένα δεύτερο γκολ, αλλά στο 52’ ο Νικολιάς πάλι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπίντση στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο διάστημα 65’-75’ αρχίζουν οι αλλαγές των προπονητών και ο ρυθμός του αγώνα πέφτει, αλλά στο 79’ ο Κουιρουκίδης κάνει κεφαλιά-πάσα, οι αμυντικοί της Α.Ε.Λ. δεν απομάκρυναν σωστά και ο νεοεισελθών Ραφίνια με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-1.
Ο αγώνας πήγε στην παράταση και η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι στο 97’ όταν ο Γιάκος σούταρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσιαντούλα, με τον διαιτητή Βάτσιο να δείχνει την εσχάτη των ποινών. Ο Γιάκος εκτέλεσε και έκανε το 1-2...
Μέχρι το τέλος της παράτασης η ΑΕΛ έφθασε πιο κοντά στο 1-3 παρά οι γηπεδούχοι στο 2-2.
Ο στόχος της πρόκρισης επιτεύχθηκε έστω και αν χρειάστηκαν 120 λεπτά παιχνιδιού...

 

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
12’: Ο Λαμπίρης κάνει σέντρα, ο Θεοδωρόπουλος δεν υπολογίζει καλά την μπάλα, αλλά το γυριστό σουτ του Σινγκ κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΑΕΛ που ήταν σε καλή θέση.
13’:Σουτ του Μαϊδάνου έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπίντση.
18’: Μακρινό σουτ του Κολομπίνο, η μπάλα καταλήγει άουτ.
23’: Νέο δυνατό σουτ του Κολομπίνο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Μπίντσης.
27’: Μακρινό σουτ του Πίσπα, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
28’: Ο Νικολιάς σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά αποκρούει δύσκολα ο Μπίντσης.
36’: Μακρινό σουτ του Νικολιά, η μπάλα καταλήγει άουτ.
40’: Ο Όγκμποε δίνει την μπάλα στον Μαυριά, που με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 0-1.
48’: Ο Κουιρουκίδης κάνει σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά μπλοκάρει εύκολα ο Θεοδωρόπουλος.
52’: Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Νικολιάς κάνει σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπίντση.
53’: Ο πεσμένος στο έδαφος Κουιρουκίδης κάνει σουτ, αλλά καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
68’: Ο Ρουγκάλας κάνει λάθος, η μπάλα καταλήγει στον Όγμποε που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει άουτ.
79’: Ο Κουιρουκίδης κάνει κεφαλιά-πάσα, οι αμυντικοί της Α.Ε.Λ. δεν απομάκρυναν σωστά και ο νεοεισελθών Ραφίνια με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-1.
85’: Σουτ του Τσιαντούλα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
97’: Η ΑΕΛ κερδίζει πέναλτι... Ο Γιάκος σουτάρει και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσιαντούλα, με τον Βάτσιο να δείχνει την εσχάτη των ποινών. Ο Γιάκος το εκτελεί και κάνει το 1-2.
102’: Κόρνερ του Κολομπίνο, ο Μπέρτος πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
112’: Νέα εκτέλεση κόρνερ από τον Κολομπίνο, ο Μπέρτος μεταβιβάζει στον Ηλιάδη, αλλά το σουτ του τελευταίου φεύγει ψηλά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Διαγόρα...
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπίντσης, Τοπάλ (82’ Σάιμπερτ), Σινγκ (56’ Ραφίνια) Γιώργου, Ρουγκάλας, Λαμπίρης (65’ Καβαλιέρι), Μουμίν, Πίσπας (56’ Ντος Σάντος), Ζούνης (65’ Τσιαντούλας), Τάτσης (110’ Παραστατίδης), Κουιρουκίδης.
Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Μπέρτος, Μαϊδάνος (87’ Συμελίδης), Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου Κ. (107’ Θεολόγου), Κολομπίνο, Νικολιάς (74’ Γιάκος), Όγκμποε (74’ Κούστα), Μαυριάς (74’ Πατράλης), Γλυνός (59’ Παπαγεωργίου Α.)

 

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ:
Οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα
ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΔΩ

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός Κώστας Φραντζέσκος δήλωσε στην «Ελευθερία»: «Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι νωρίς, αφού όταν προηγηθήκαμε με 1-0, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε γίνει 2-0 και 3-0. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας και ένα λάθος της άμυνας έδωσε το δικαίωμα να έρθει η ισοφάριση. Οι αντίπαλοί μας δεν μπήκαν καθόλου στην περιοχή μας και το έκαναν μόνο με βαθιές μπαλιές. Όμως οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα και πήραν την πρόκριση γι’ αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα πρέπει όμως να μάθουμε να τελειώνουμε τις φάσεις. Χαίρομαι που οι παίκτες μου πιστεύουν στις δυνατότητές τους και δεν με φοβίζει τίποτα».
Σχετικά με την κλήρωση του πρωταθλήματος είπε τα εξής:
«Η κλήρωση είναι πολύ δύσκολη στην αρχή, αλλά γι’ αυτό είμαστε εδώ. Αν ήταν όλα εύκολα δεν θα ήμασταν εδώ. Το μυαλό μας πλέον από δω και πέρα πρέπει να είναι στο πρωτάθλημα».
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

 

Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου

Το «διπλό» της ΑΕΛ στη Ρόδο επί του Διαγόρα και οι μεγάλες νίκες του Πανσερραϊκού επί του Ηρακλή, της Ξάνθης επί της Προοδευτικής και της Νίκης Βόλου επί του Εργοτέλη, ξεχώρισαν στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι 9 ομάδες που προκρίθηκαν μαζί με την Καλλιθέα, τη Λευκίμη, τον Αχέροντα Καναλακίου, την Κηφισιά και την Ηλιούπολη, αλλά και τις 10 ομάδες της Super League που τερμάτισαν από την 5η θέση και κάτω στο περσινό πρωτάθλημα, θα συγκροτήσουν τα 12 ζευγάρια της 5ης φάσης που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου.
Ακολούθως θα προστεθούν στις 12 ομάδες που θα προκριθούν και οι τέσσερις «Ευρωπαίοι» (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΕΚ), σχηματίζοντας την 6η φάση και την τελική 16άδα της διοργάνωσης.
Στις Σέρρες ο Ηρακλής (που δεν είχε διαθέσιμους τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές του) άνοιξε το σκορ με τον Μπαστακό, όμως ο Πανσερραϊκός έφτασε στην ανατροπή με τους Ανάκογλου και Ριβάλντο. Η Νίκη Βόλου νίκησε εύκολα τον Εργοτέλη με 2-0, ενώ η Ξάνθη πέρασε από την έδρα της Προοδευτικής με το ίδιο σκορ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - Αιγάλεω    1-0
(74’ Κυβελίδης)
Διαγόρας Ρόδου - ΑΕΛ    1-2 παρ.
(78’ Ραφίνια - 41’ Μαυριάς, 96’ πέν. Γιάκος)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - Αλμωπός Αριδαίας    2-0 πέν. (1-1 κ.α. και παρ.)
(103’ Αθανασιάδης - 94’ αυτογκόλ)
Προοδευτική - ΞΑΝΘΗ    0-2
(25’ Ιμπραΐμι, 84’ Μονρόουζ)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - Εργοτέλης    2-0
(72’ Βλαχομήτρος, 90’ Ανδρέου)
Α.Ο. Υπάτου - ΤΡΙΚΑΛΑ    0-1 παρ.
(116’ πεν. Ριζογιάννης)
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - Ηρακλής    2-1
(69’ Ανάκογλου, 90’ Ριβάλντο - 67’ Μπαστακός)
Κοζάνη Φ.Σ. - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    4-5 πέν. (1-1 κ.α. και παρ.)
(19’ Ρογγότης - 41’ Πιθαρούλης)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Καλαμάτα    2-0
(64’ Τσάπρας, 75’ Μουτίνιο)
*Με κεφαλαία οι ομάδες που προκρίθηκαν στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
**Η Καλλιθέα, η Λευκίμη, ο Αχέρων Καναλακίου, η Κηφισιά και η Ηλιούπολη πέρασαν απευθείας στην 5η φάση. Στην 5η φάση θα συμμετάσχουν και οι 10 ομάδες της Super League που τερμάτισαν από την 5η θέση και κάτω στο περσινό πρωτάθλημα, συν τον Ιωνικό που ανέβηκε στη Super League.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass