3σδιάστατη η ΑΕΛ

Κέρδισε στο λαρισινό ντέρμπι τον Απόλλωνα με 3-0 που είχε για κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακα Αστρά! *Δύο γκολ ο Ογκμποε και ένα ο Κούστα *Κορυφαίοι Νικολιάς -Κολομπίνο-Ηλιάδης *Ενας μόνο ξένος στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΛ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2021 20:30

ΑΕΛ τριών αστέρων παρουσιάστηκε χθες στο γήπεδο της Φιλιππούπολης και κέρδισε στο λαρισινό ντέρμπι τον Απόλλωνα εύκολα με 3-0, που είχε για κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακα Αστρά. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν και 5 ή 6-0 αφού η λαρισινή ομάδα έχασε πολλές ευκαιρίες απέναντι σε έναν Απόλλωνα που απείλησε μόνο μία φορά τη «βυσσινί» ομάδα και είχε την ατυχία στο σουτ του Παναγιώτου η μπάλα να βρει το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου (το αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή ήταν 0-1).


Τα γκολ για τη λαρισινή ομάδα πέτυχαν οι: Όγκμποε (55’, 65’) και Κούστα (90’+3’), ενώ κορυφαίοι ήταν ο Ηλιάδης στην άμυνα, ο Κολομπίνο στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση ο τρομερός Αλέξανδρος Νικολιάς (κρίμα που δεν συνδύασε αυτήν την εμφάνιση με γκολ).
Κύριο χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΛ έπαιξε με έναν μόνο ξένο στο αρχικό σχήμα (Κολομπίνο), αλλά και ο Απόλλωνας είχε μόνο δύο.
Ίσως οι δύο τεχνικοί προτίμησαν το ελληνικό στοιχείο γιατί μόνο οι Έλληνες παίκτες καταλαβαίνουν τι σημαίνει η λέξη ντέρμπι.
Ο καλός καιρός βοήθησε στην προσέλευση θεατών (κόπηκαν περίπου 800 εισιτήρια από τα 1.200 που εκδόθηκαν), ενώ φάνηκε η προτίμηση στην ομάδα της ΑΕΛ από τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και ο Απόλλωνας έπαιξε τίμιο και καθαρό ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες και οι παίκτες του χάρηκαν το παιχνίδι, αλλά όχι το αποτέλεσμα.
Γενικά η ΑΕΛ ήταν καλύτερη αγωνιστικά, πέτυχε γκολ (όλα στο δεύτερο μέρος) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει μία από τις ομάδες του πρώτου ομίλου. Παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα ότι θα είναι φαβορί για την άνοδο, ενώ σίγουρα με την προσθήκη των Ακούνια, Ταχάρ, Μπαντιμπανγκά θα ανεβάσει κι άλλο την ποιότητά της.
Μας άρεσαν και νέα παιδιά, όπως ο Πατράλης και ο Γλυνός.
Από τον Απόλλωνα Λάρισας κορυφαίος ο τερματοφύλακας Αστράς, ενώ δεν περνάει απαρατήρητη η παρουσία του Χατζή. Αυτό που ήταν αρνητικό, ήταν ότι η ομάδα του Απόλλωνα έδειξε σημάδια κόπωσης από το 60’ και μετά. Πάντως δείχνει ότι είναι όχι απλά ικανή να σωθεί, αλλά και να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Κώστας Φραντζέσκος ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην αμυντική γραμμή τους: Μπέρτο (δεξιά), Ηλιάδη, Θεολόγου (σέντερ μπακ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Μαυριά, και στην επίθεση τους: Γλυνό, Όγκμποε, Νικολιά.
Από την άλλη ο Μαρσέλο Στράτσια ξεκίνησε και αυτός με την ίδια τακτική 4-3-3, έχοντας τον Αστρά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Σκούπρα (δεξιά), Γιαννίτση, Καρρίκι (σέντερ μπακ), Τιμπό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Χατζή, Λίταινα, Μπαλογιάννη και στην επίθεση τους: Λεμάν, Παναγιώτου και Ζιάκα.
Από την αρχή η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα παίζοντας τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο (παρότι το πρώτο κόρνερ το κέρδισαν οι γηπεδούχοι στο 7’), αλλά τα καλοχτυπημένα κόρνερ του Κολομπίνο δεν τα εκμεταλλεύτηκαν ο Μαυριάς και ο Θεολόγου, όπως και ο Νικολιάς δεν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Αστρά.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ πολύ νωρίς με γκολ του Όγκμποε έκανε το 0-1 (55’), ενώ ο Απόλλωνας Λάρισας επιχείρησε να μπει στο παιχνίδι, αλλά το σουτ του Παναγιώτου στο 61’ βρήκε το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Εκεί ήταν το «κύκνειο άσμα» του Απόλλωνα.
Στη συνέχεια ο Όγκμποε έκανε το 0-2 και ο Κούστα στις καθυστερήσεις τελείωσε υποδειγματικά τη μεγάλη νίκη των «βυσσινί» με το καλύτερο γκολ του αγώνα.
Άνετα η ΑΕΛ στον επόμενο γύρο... Το ντέρμπι ήταν μόνο χωρικό και όχι αγωνιστικό...
ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ
13’: Σέντρα από δεξιά του Γλυνού, κεφαλιά του Μαυριά μπλοκάρει ο Αστράς.
21’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Κολομπίνο και ο Θεολόγου μόνος αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά άουτ.
26’: Νέο κόρνερ από τον Κολομπίνο και ο Ηλιάδης πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, αλλά αποκρούει πάνω στη γραμμή του τέρματος ο Καρρίκι.
30’: Ο Μαυριάς τροφοδοτεί τον Νικολιά που βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Αστρά, αλλά σουτάρει απελπιστικά άουτ.
39’: Σουτ του Νικολιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο Αστράς σε κόρνερ.
45’+3’: Σουτ του Γλυνού έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
53’: Σουτ του Μαυριά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
55’: Ο Νικολιάς μεταβιβάζει στον Παπαγεωργίου και αυτός στον Γλυνό που τη δίνει στον Όγκμποε και με σουτ κάνει το 0-1.
59’: Σουτ του Όγκμποε από το σημείο του πέναλτι μπλοκάρει ο Αστράς.
61’: Ο Παναγιώτου μετά από σύγχυση στην άμυνα του Απόλλωνα Λάρισας κάνει γυριστό σουτ, αλλά μπλοκάρει ο Αστράς.
65’: Υπέροχη μπαλιά του Κολομπίνο στον Όγκμποε που με ωραίο σουτ κάνει το 0-2.
73’: Εκπληκτικό σουτ του Πατράλη έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Αστράς σε κόρνερ εντυπωσιακά.
74’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Κολομπίνο και ο Κούστα από το σημείο του πέναλτι πιάνει σουτ, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
89’: Φάουλ του Μαυριά μπλοκάρει ο Αστράς.
90’+3’: Κεφαλιά-απόκρουση του Ηλιάδη η μπάλα φτάνει στον Κούστα που σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και κάνει το τελικό 0-3.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Η διαιτησία του Πολυχρόνη ήταν αρκετά καλή και έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Γιαννίτση, Καρρίκι, Λουκά, Σούλτσε (Απόλλωνα Λάρισας), Ηλιάδη (ΑΕΛ). Σωστός στις υποδείξεις του ο βοηθός Δίπλαρης, όχι όμως και ο Βογιατζής, που δίκαια διαμαρτύρεται η ΑΕΛ για δύο οφσάιντ παικτών που ανέκοψε.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Απόλλων Λάρισας (Μαρσέλο Στράτσια): Αστράς, Σκούπρας, Γιαννίτσης, Καρρίκι, Μπαλογιάννης (77’ Λουκάς), Χατζής, Ζιάκας (58’ Νούσιος), Λίταινας, Παναγιώτου (64’ Κανούλας), Τιμπό, Λεμάν (77’ Σούλτσε).
ΑΕΛ (Κώστας Φραντζέσκος): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Μαϊδανός (73’ Ομάρ), Ηλιάδης, Θεολόγου (35’ λ. τρ. Μαξιμένκο), Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Μαυριάς, Γλυνός (65 Πατράλης), Νικολιάς (65’ Παπαγεωργίου Αθ.), Όγκμποε (65’ Κούστα).

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

 

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ:
Μπορούσαμε να σκοράρουμε νωρίτερα…

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Κώστας Φραντζέσκος μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στην «ΕτΔ». Όσον αφορά τον τρόπο που κρίθηκε το παιχνίδι ,μας είπε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει πιο νωρίς στο παιχνίδι, ακόμη και στο πρώτο μέρος αφού ήμασταν καλύτεροι. Ευτυχώς πετύχαμε γρήγορα γκολ στο δεύτερο μέρος και η φάση του Παναγιώτου που βρήκε η μπάλα το δοκάρι, σίγουρα δείχνει και πως μπορούσε να αλλάξει πάλι το παιχνίδι στη μοναδική ευκαιρία που έκανε ο Απόλλωνας. Νομίζω ότι η πίεση ψηλά ήταν το πιο σημαντικό για μας».
*Βάλατε δέκα Έλληνες στο ξεκίνημα, αυτό έγινε για να έχει πάθος η ομάδα;
«Όλους τους υπολογίζω, αλλά ήθελα να κάνω την ομάδα γρήγορη και να πιέσουμε ψηλά».
*Είχατε και ελλείψεις σήμερα…
«Ναι πιστεύω ότι η ομάδα έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Κάθε φορά που θα παίζει ένας παίκτης, η ομάδα μπορεί να γίνεται καλύτερη».
*Και για τον επόμενο αντίπαλο του Κυπέλλου...
«Κάποια στιγμή θα είναι καλό να παίξουμε και στο σπίτι μας...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass