Εκπτώσεις Αυγενάκη...

*ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 20:10

Μείωση των ποινών που προβλέπει ο νόμος, για τη μη αδειοδότηση ομάδων της Basket League, προανήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΕΣΑΚΕ για την παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε

«εξοντωτικές» τις υφιστάμενες ποινές αφαίρεσης 5-10 βαθμών για μη χορήγηση ή ανάκληση πιστοποιητικού συμμετοχής από την ΕΕΑ και τόνισε ότι, με νομοθετική ρύθμιση, η τιμωρία θα κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5 βαθμών. Επιπλέον, η ποινή για εκπρόθεσμη κατάθεση των δικαιολογητικών (όπως συνέβη φέτος με τον Κολοσσό Ρόδου), θα προβλέπεται αφαίρεση ενός βαθμού.
Υπενθυμίζεται ότι, ενόψει της περιόδου 2021-22, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής σε Αρη, Απόλλωνα Πατρών και Κολοσσό, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των φακέλων της ΑΕΚ και του Ηρακλή.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε παράλληλα τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων των ανθρώπων του αθλήματος, προκειμένου να επιστρέψει το μπάσκετ εκεί που του αξίζει, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της απελθούσας διοίκησης της ΕΟΚ.
Η τιμωρία αυτών των ομάδων ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την Ευρώπη στη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, αφού οι μισές σχεδόν ομάδες του πρωταθλήματος θα ξεκινήσουν με αφαίρεση βαθμών και λογικά θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί βαθμολογικά.
ΟΙ ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ
Με την ευχή η νέα σεζόν να κρατήσει υγιείς όλες τις ομάδες της Α1 Ανδρών/Basket League, οι προπονητές και οι αρχηγοί των 13 ομάδων της Λίγκας έδωσαν χθες σε εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ την... ασίστ για την έναρξη του 30ού πρωταθλήματος, η αυλαία του οποίου θα ανοίξει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα νωρίτερα, το Σαββατοκύριακο 25-26/9 θα διεξαχθεί στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας το φετινό Super Cup.
Ο αρχηγός της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Τάσος Σπυρόπουλος δήλωσε: «Εύχομαι καλή σεζόν με υγεία. Είναι η τρίτη σερί σεζόν στην Α1, θέλουμε τον κόσμο της Λάρισας στο γήπεδο, είμαστε χαρούμενοι που η πόλη στηρίζει αυτήν την προσπάθεια. Ο στόχος είναι η γρήγορη παραμονή, πέρυσι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ από τον κορoνοϊό, φέτος θέλουμε να έχουμε θετικό πρόσωπο», ενώ ο τεχνικός Νίκος Παπανικολόπουλος είπε τα εξής: «Η ομάδα πρέπει να δεθεί με τη Λάρισα και με την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Να έχουμε μία στέρεα βάση. Έγιναν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Το σκεπτικό μας για φέτος ήταν να έχουμε μία βάση Ελλήνων παικτών, η οποία θα μπορεί να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια. Ξεκάθαρος στόχος η ομάδα να είναι και την επόμενη χρονιά στην Α1».
ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Γράφαμε στο φύλλο της Κυριακής για την άσχημη διαιτησία των Μάνου, Κάρδρη, Ξενικάκη στον αγώνα Κυπέλλου ΛΑΡΙΣΑ -Άρη 68-67 και δεν είναι τυχαίο ότι η διαιτησία είναι το φλέγον θέμα για τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο που δήλωσε μιλώντας στα επαγγελματικά σωματεία: «Θα το δείτε με τις ενέργειές μου στην πράξη πολύ άμεσα. Με ενωτικές και ουσιαστικές ενέργειες. Όλοι φωνάζαμε και φωνάζατε και φωνάζουν για τη διαιτησία. Θα δείτε στην πράξη ότι μπορεί να λυθεί και θα λυθεί. Θέλω να κριθώ αυστηρά γι’ αυτό το θέμα, αλλά δίκαια».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass