Τίμησε τη μνήμη του Μητσιμπόνα ο Οικονόμος 24 χρόνια μετά...

Βραβεύτηκε ο Κώστας Νεμπεγλέρας - Με 4-1 επικράτησαν του Φαλανιακού στο φιλικό οι Τσαριτσανιώτες

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2021 20:15

Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης τίμησε τη μνήμη του αδικοχαμένου Γιώργου Μητσιμπόνα στον οποίο νοερά αφιέρωσαν οι παίκτες του τη φιλική νίκη επί του Φαλανιακού με 4-1.

Η χθεσινή αναμέτρηση, πάντως, των δύο ομάδων που τρέφουν πρωταγωνιστικές βλέψεις στη μεγάλη τοπική κατηγορία, θύμισε «προσομοίωση» αγώνα πρωταθλήματος, με την αδρεναλίνη όλων να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα αντίστοιχα με την ποιότητα του θεάματος που προσέφεραν οι «μονομάχοι».
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ, με άψογο πλασέ του αρχηγού τους Δημήτρη Ντούφα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τού άλλοτε συμπαίκτη του Βασίλη Αναστασίου. Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήταν άμεση και στο 41’ ισοφάρισαν με εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά του Μπλέντι Μούτσα και σουτ εν κινήσει του Αποστόλη Γαρυφαλλόπουλου.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τσαριτσανιώτες εντυπωσίασαν με την αποτελεσματικότητά τους και στο 52’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Πεπκολάι, ο Μιχάλης Αυλογιάρης με κεφαλιά «έγραψε» το 2-1, ενώ στο 57’ ο ίδιος με διπλή προσπάθεια μετά από φάουλ του Ντούφα διαμόρφωσε το 3-1 (η αρχική προβολή του αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια η κεφαλιά του κατέληξε στο βάθος της εστίας). Στο 70’ δημιουργήθηκε ένταση με αφορμή χτύπημα στον Ντελή από τον Μπλέντι Σέσι, ο οποίος αποβλήθηκε και στο 75’ με ατομική προσπάθεια και ιδανικό τελείωμα ο Θέμης Αθανασούλης σημείωσε το τελικό 4-1. Ακολούθως, στο 83’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Μουλτσιά, ενώ στο 86’ το οριζόντιο δοκάρι του Δραχαλίβα σταμάτησε την προσπάθεια του Λυγούρα να μειώσει το σκορ.
Τον αγώνα διηύθυνε η διεθνής Αλεξάνδρα Δεληγιάννη με βοηθούς τους Δημήτρη Μίχο-Θωμά Πάλλα. Οι δύο ομάδες ζήτησαν τον καταλογισμό πέναλτι, στο 37’ επί του Σουγλή οι γηπεδούχοι και στο 78’ οι φιλοξενούμενοι επί του Γαρυφαλλόπουλου, χωρίς η διαιτήτρια να συναινέσει.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Νίκος Φώλλας): Νούσιας (46’ Ν. Δραχαλίβας), Μιφτάρι (76’ λ.τρ. Γεωργούλης), Στ. Δραχαλίβας, Σουγλής (61’ Ντελής), Αυλογιάρης, Αθανασούλης, Ντάλλας, Κατσαρός (71’ Πίπιλας), Πεπκολάι, Πούτας, Ντούφας (76’ Δ. Μουλτσιάς).
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νεμπεγλέρας): Αναστασίου, Καραμπούζης, Γιαννακόπουλος (76’ Πρίφτης), Λάιος, Πανταζής, Σέσι, Σεμπ. Ιωαννίδης (46’ Β. Λυγούρας), Γαρυφαλλόπουλος, Νάστας (76’ Καρακίτσιος), Σπ.Ιωαννίδης (46’ Λόλας), Μούτσα.
* Πριν την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν προς την προσωπογραφία του Γιώργου Μητσιμπόνα που υπάρχει μεταξύ των πάγκων και απέθεσαν ανθοδέσμες, ενώ η διοίκηση του Οικονόμου βράβευσε τον Κώστα Νεμπεγλέρα για τη συνολική διαδρομή του στο ποδόσφαιρο. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο γενικός αρχηγός της τσαριτσανιώτικης ομάδας Βαγγέλης Πάσχος, ενώ επισημάνθηκε το γεγονός ότι ο νυν προπονητής του Φαλανιακού ήταν συγκάτοικος με τον Μητσιμπόνα στις αποστολές της ΑΕΛ, κατά τη διετία 1994-1996.
* Το «παρών» στο γήπεδο που φέρει το όνομά του, έδωσαν τόσο τα αδέλφια του αξέχαστου παίκτη Μαίρη και Γρηγόρης όσο και η σύζυγός του Βάσω με τις κόρες τους Ειρήνη και Πωλίνα.

 

Γεννημένος πρωταθλητής…

Η ανάμνησή του αποτελεί πηγή διαχρονικής έμπνευσης στο ποδόσφαιρο

Είκοσι τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το καθοριστικό πλήγμα που δέχθηκε το λαρισαϊκό ποδόσφαιρο στις 13 Σεπτεμβρίου 1997, με τον άδοξο θάνατο του Γιώργου Μητσιμπόνα, ενός γεννημένου πρωταθλητή που λύγισε μόνον στον πιο ύπουλο εχθρό που «παραμόνευε» το μεσημέρι της αποφράδας εκείνης ημέρας στο 5ο χιλιόμετρο της οδού Λάρισας-Τυρνάβου.
Τα επιτεύγματα όμως του γεννημένου στην Τσαριτσάνη «πολέμαρχου των γηπέδων» είναι τέτοιας εμβέλειας και βαρύτητας που εμπνέουν διαχρονικά τους ποδοσφαιρικούς του επιγόνους ότι τόσο στα γήπεδα όσο και την ίδια τη ζωή, σημασία έχει η ασυμβίβαστη διεκδίκηση της νίκης με κάθε έντιμο μέσο, ενώ η ανάμνησή του έχει λάβει ήδη θρυλικές διαστάσεις τόσο για όσους τον γνώρισαν όσο και για τους νεότερους που δεν είχαν - λόγω ηλικίας - την ανάλογη τύχη.
Το βέβαιο, δε, είναι πως οι θρύλοι ούτε πεθαίνουν ούτε αποκαθηλώνονται ποτέ. Ο Γιώργος Μητσιμπόνας με τη συνολική του παρουσία (όσο και αν υπήρξε τραγικά συντομότερη των προσδοκιών όλων) αποτελεί ορόσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα και θα μνημονεύεται εσαεί ως ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass