Κέρδισε ένας «κυανόλευκος»...

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΜΕ 3-1

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2021 21:08

Του Μάριου Τζήκα
Φωτ.: Θωμάς Λευτέρης

Εναν ιδιαίτερα δυναμικό αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι των δύο «κυανόλευκων» που παρευρέθηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου ο γηπεδούχος Ηρακλής υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Λάρισας σε ένα φιλικό προετοιμασίας που βγήκαν αρκετά συμπεράσματα για τους παίκτες που αγωνίστηκαν, με την αναμέτρηση να τελειώνει με 3-1 υπέρ του Απόλλωνα.
Η ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χάμος. Το δεξιό άκρο της άμυνας κάλυψε ο Μπαλαμώτης και το αριστερό ο Ναρίνογλου, ενώ οι Γκαλίτσιος και Τάρτας ήταν οι δύο στόπερ.


Ο Αγρόδημος με τους Ζαφείριου και Κουτσούκη κινούνταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Βαγενάς από δεξιά και Χασομέρης από αριστερά, με καθαρά προωθημένο τον Κακαβίτση.
Για τον Απόλλωνα, ο Αργεντινός τεχνικός Μαρσέλο Στράτσια προτίμησε το 4-2-3-1, με τον Νοτιοαφρικανό Νόρμαν στη θέση του τερματοφύλακα. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Σκούπρας και αριστερός ο Τιμπουέ, ενώ ο Καλούσης με τον Καρρίκι συνέθεσαν το δίδυμο των σέντερ μπακ. Οι Τζόσουα και Λουκάς ήταν οι αμυντικοί χαφ, έχοντας στα δεξιά τους τον Λίταινα και στα αριστερά τον νεαρό Ζιάκα, ενώ ο Παναγιώτου έπαιξε στην κορυφή μπροστά από τον Ιβάν Ερνάντες.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν όλος ο... αγώνας αφού οι δύο ομάδες έπαιζαν με αρκετή δύναμη και πάθος και γενικά υπήρχε ρυθμός σε σχέση με το δεύτερο που ο ρυθμός έπεσε αισθητά, διότι οι ομάδες φάνηκαν να κουράστηκαν από την προετοιμασία.
Παρότι τους χωρίζει μία κατηγορία, οι γηπεδούχοι στην αρχή του αγώνα μπήκαν δυνατά και πατούσαν πολύ καλύτερα, όμως, ήταν αρκετά άτυχοι αφού βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ έπειτα από αυτογκόλ του Τάρτα.
Αυτό, όμως, δεν τους πτόησε αφού συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της μπάλας και να πραγματοποιούν επιθέσεις στην εστία των φιλοξενουμένων σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με τον Βαγενά να εκμεταλλεύεται μία αδράνεια της άμυνας του Απόλλωνα και να φέρνει στα ίσια το παιχνίδι.
Παρ’ όλ’ αυτά, η ομάδα του Μαρσέλο Στράτσια φρόντισε να υπενθυμίσει τη δυναμική της στο ψηλό παιχνίδι με ένα δοκάρι στη λήξη του ημιχρόνου έπειτα από κεφαλιά του Καρρίκι. Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, πέραν των δύο γκολ των φιλοξενουμένων με τον Παναγιώτου και τον Ζιάκα, που καθόρισε την τελική έκβαση του αγώνα με σκορ 1-3, δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο σε τελική ενέργεια, ωστόσο οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν έκαναν πιο επιθετικό τον Απόλλωνα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να διευρύνει το σκορ περαιτέρω.ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
5’: Ο Λίταινας έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Τάρτας στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα με προβολή την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ υπέρ του Απόλλωνα.
16’: Ο Ζαφειρίου πήρε τις κόντρες στα όρια της μεγάλης περιοχής και σούταρε δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Νόρμαν.
18’: Ο Κακαβίτσης πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή έπειτα από αδράνεια των αμυντικών, που διαμαρτύρονταν στη διαιτητή του αγώνα κα. Δεληγιάννη για φάουλ και έβγαλε τετ α τετ τον Βαγενά που δεν δυσκολεύτηκε να φέρει στα ίσια το σκορ.
24’: Μια καλή κεφαλιά του Χασομέρη έπειτα από κόρνερ του Κουτσούκη πέρασε δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Νόρμαν.
35’: Ο Ναρίνογλου προσπέρασε εντός περιοχής όποιον αμυντικό του Απόλλωνα βρήκε και σούταρε δυνατά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
45’: Έπειτα από κόρνερ του Λίταινα και κεφαλιά του Καρρίκι που ήταν ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
57’: Ο Ζιάκας πρόλαβε την έξοδο του Χάμου κι έσπασε την μπάλα στον Παναγιώτου προ κενής εστίας για να διαμορφώσει το τελικό 1-2.
70’: Ο Ζιάκας με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Σκούπρα κάνει το τελικό 1-3.
Τον αγώνα διηύθυναν οι: Δεληγιάννη, Μπουρονίκος, Πάλλας.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρήστος Χατζηλιάδης): Χάμος, Μπαλαμώτης, Γκαλίτσιος, Τάρτας, Ναρίνογλου, Αγρόδημος, Κουτσούκης, Βαγενάς, Ζαφειρίου, Κακαβίτσης, Χασομέρης.
Ενώ στο δεύτερο αγωνίστηκαν και οι: Αλεξίου, Φουρίκης, Χριστακέας, Αναδουλού, Σταμάτης, Γκουτζαηλίας, Γαργάλας, Παπαγεωργίου, Κούλπας.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Στράτσια): Νόρμαν, Σκούπρας, Καρρίκι, Τιμπουέ, Τζόσουα, Λουκάς, Καλούσης, Ζιάκας, Λίταινας, Παναγιώτου, Ερνάντες.
Επίσης έπαιξαν και οι: Χατζής, Σκύφτας, Νγκο’ο, Βλησαρούλης, Ποτόσογλου, Λεμαάνγκρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass