Στήριξη στους καρκινοπαθείς από την κορυφή του Καυκάσου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΤΙΡΑΚΗ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2021 21:04

«Μια πετυχημένη ανάβαση αποτελεί για εμένα μία μικρή νίκη, αλλά η μάχη που δίνουν οι καρκινοπαθείς αποτελεί μια ανάβαση ζωής και οι νίκες τους είναι καθημερινές».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Νατάσας Πατιράκη που ύψωσε τη σημαία του Συλλόγου των Καρκινοπαθών Λάρισας στην πιο ψηλή κορυφή της Ευρώπης στον Καύκασο της Ρωσίας.
Και πρόσθεσε: «Ο τομέας του εθελοντισμού έχει έντονη και σημαντική συμβολή στην καταπολέμηση της ασθένειας, ενώ με τις υποδομές που οι Οργανώσεις διαθέτουν, καθώς και με τις δωρεάν υπηρεσίες και τα προγράμματα που προσφέρουν, στηρίζουν ουσιαστικά τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Και εγώ προσπαθώ με τέτοιες ενέργειες να βοηθήσω να έχει ο Σύλλογος μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και να γίνει αρωγός σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο. Αδιαμφισβήτητα, αυτά που κάνω εγώ και δεκάδες άλλοι εθελοντές δεν θα γίνονταν κατορθωτά χωρίς την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας και την ενεργό δραστηριοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών. Η κοινή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, η ιατρική έρευνα να εντατικοποιηθεί και η ενημέρωση να είναι καθολική, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται ορθή πρόληψη και γρήγορη διάγνωση».
Για τα συναισθήματά της όταν πάτησε την κορυφή του Καύκασου τόνισε: «Εμείς τα καταφέραμε, κάποιοι άλλοι άνθρωποι κάνουν μια δικιά τους προσπάθειά που είναι πιο σημαντική και οι ορειβάτες της ζωής είναι πιο σημαντικοί. Και ναι, ζούμε στην εποχή μιας πανδημίας που μας βρήκε απροετοίμαστους, μας ισοπέδωσε οικονομικά και ψυχολογικά, μας κρατάει σε αβεβαιότητα, άλλαξε τις συνήθειές μας και πρόσθεσε περισσότερο άγχος στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι ο καρκίνος, προϋπήρχε του ιού και συνεχίζει να “θερίζει” την ανθρωπότητα παρά την εξέλιξη της επιστήμης στον τομέα αυτό. Ας βοηθήσουμε λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους στέλνοντας μηνύματα από παντού».
Η ανάβαση πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου, με αρχηγό τον Παναγιώτη Κοτρωνάρο (αρχηγό της πρώτης ελληνικής ορειβατικής αποστολής για την κατάκτηση του Έβερεστ της ψηλότερης κορυφής της οροσειράς των Ιμαλαΐων, το 2004), στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, στον Καύκασο στη Ρωσία με υψόμετρο 5.642 μ. υψόμετρο.
Τέλος σχετικά με το άθλημα της ορειβασίας η Νατάσα Πατιράκη μας είπε: «Είναι το άθλημα που σε διδάσκει αυτό που πρέπει να κάνεις στη ζωή. Να πηγαίνεις στον στόχο σου, στην κορυφή, βήμα-βήμα. Και να εγκλιματίζεσαι σε κάθε καινούργια συνθήκη και όσο πιο ψηλά πηγαίνεις τόσο πιο δύσκολος είναι ο εγκλιματισμός. Το σημαντικότερο είναι να μην τα παρατάς ποτέ».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass