Από τον Πλαταμώνα στο... Οχάιο!

ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΝΕΤΑ ΚΥΡΙΔΟΥ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2021 21:02

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Πλαταμώνας με το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής; Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα ωστόσο σχετίζεται και με το... Τόκιο.

Ίσως τα πράγματα να μπερδεύτηκαν κάπως, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλά και έχουν να κάνουν με τις δύο Λαρισαίες στην καταγωγή πρωταθλήτριες της κωπηλασίας Μαρία και Αννέτα Κυρίδου που πρόσφατα διέπρεψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (η μεν Μαρία αν και μόλις 20 ετών μπήκε στο κλαμπ των Ολυμπιονικών μετά την 5η θέση που κατέκτησε στη δίκωπο γυναικών, πετυχαίνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70 στα ημιτελικά του αγωνίσματος μαζί με την παρτενέρ της Χριστίνα Μπούρμπου, ενώ η 23χρονη Αννέτα κέρδισε τη 10η θέση στο απλό σκιφ).
Αν και γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι Μαρία και Αννέτα έχουν λαρισινό αίμα, αφού οι γονείς τους Λεωνίδας και Χριστίνα είναι Λαρισαίοι και διέμεναν στη συνοικία της Νεράιδας. Οι δύο πρωταθλήτριες βρέθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο στον Πλαταμώνα για ολιγοήμερες διακοπές, λίγο πριν ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για το Οχάιο, όπου θα σπουδάσουν με πλήρη υποτροφία, την οποία εξασφάλισαν μετά τις επιτυχίες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (κάπως έτσι δίνεται και η απάντηση στο αρχικό ερώτημα).
Η Μαρία και η Αννέτα είχαν την ευκαιρία να δουν αγαπημένα τους πρόσωπα, συγγενείς και φίλους από τη Λάρισα και να θυμηθούν τις όμορφες στιγμές από τα καλοκαίρια στο σπίτι του παππού Δημήτρη και της γιαγιάς Ελένης στα «Λαρισαίικα» στον Πλαταμώνα κάτω από τον Αγ. Ραφαήλ.
Οι δύο πρωταθλήτριες μίλησαν στην «Ε» για τα μελλοντικά τους σχέδια αλλά και για το πώς αισθάνθηκαν που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα συνάντησαν ξανά αγαπημένα τους πρόσωπα από τη Λάρισα.
«Στον Πλαταμώνα πηγαίναμε από πολύ μικρές και περνούσαμε όλο το καλοκαίρι μας εκεί. Όταν ξεκινήσαμε τον πρωταθλητισμό δεν μας έμενε ελεύθερος χρόνος για διακοπές κι έτσι με τον καιρό πηγαίναμε πιο σπάνια. Στον Πλαταμώνα μέναμε στο σπίτι του παππού μας Δημήτρη και της γιαγιάς μας Ελένης» είπαν οι δύο αθλήτριες και πρόσθεσαν:
«Αυτή τη φορά επισκευτήκαμε και τον Παλαιό Παντελεήμονα. Είδαμε παιδικούς φίλους και συγγενείς. Όμως δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να το ευχαριστηθούμε.
Οι δικοί μας άνθρωποι μας λείπουν και προσπαθούμε να τους χαρούμε όσο μπορούμε στον ελάχιστο χρόνο που έχουμε. Χαιρόμαστε πολύ να είμαστε μαζί τους και να περνάμε τον χρόνο μας, λέγοντας τα νέα μας. Άλλωστε αυτή τη φορά είχαμε πολλά να τους πούμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.
Είναι αλήθεια πως όλα αυτά τα χρόνια με τις προπονήσεις δεν έχουμε χρόνο να δούμε όλους τους συγγενείς και φίλους μας στη Λάρισα, αλλά τους έχουμε στην καρδιά μας και ξέρουμε πως πάντα θα υπάρχει μια αγκαλιά για εμάς εκεί» είπαν οι Μαρία και Αννέτα Κυρίδου, οι οποίες στη συνέχεια μίλησαν για τα μελλοντικά τους σχέδια.
«Σε λίγες μέρες αναχωρούμε για σπουδές στο πανεπιστήμιο του Οχάιο στην Αμερική με πλήρη υποτροφία. Εκεί θα μπορέσουμε να σπουδάσουμε και να προπονηθούμε κάτω από ιδανικές συνθήκες. Θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε με την αδερφή μου μαζί στη δίκοπο και αν έχουμε τη στήριξη της Ομοσπονδίας υποσχόμαστε να κάνουμε το καλύτερο για να βρισκόμαστε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass