Παραμένει «θολό τοπίο» η σύνθεση της Super League 2!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2021 21:00

Θολό και «αχαρτογράφητο» παραμένει ακόμη το τοπίο σχετικά με τη σύνθεση του νέου πρωταθλήματος της Super League 2, το οποίο μετά την κυβερνητική απόφαση για ενοποίηση των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών και την -έστω και με «βαριά καρδιά»- υλοποίησή της από την ΕΠΟ, προβλέπεται να διεξαχθεί σε δύο ομίλους με τη συμμετοχή συνολικά 36 ομάδων.


Αυτές που αρχικά δικαιούνται να συμμετάσχουν, αναλυτικά, είναι:
Υποβιβασθείσα από τη Super League (1): ΑΕ Λάρισας.
Παραμένουσες από τη Super League 2 (11): Ξάνθη, Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Κισσαμικός (Χανιά), Διαγόρας Ρόδου, Παναχαϊκή, Τρίκαλα, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας και οι δύο υποβιβασθείσες (!) ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας - Ο.Φ. Ιεράπετρας. Προαχθείσες από τη Football League (16): Βέροια, Καβάλα, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας, ΠΟ Νέας Τρίγλιας (ξεκίνησαν οι διαδικασίες μελλοντικής μετατροπής σε ...νέο Ηρακλή Θεσσαλονίκης), Αλμωπός Αριδαίας (Βόρειος όμιλος), Καλαμάτα, Ρόδος, Επισκοπή Ρεθύμνου, Ιάλυσος Ρόδου, Σαντορίνη, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Νίκη Βόλου (Νότιος όμιλος).
Προαχθείσες από τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής (4): ΑΕ Κηφισιάς, Ηρόδοτος Ν. Αλικαρνασσού, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ορφέας Ξάνθης.
Β’ Ομάδες των τεσσάρων κορυφαίων (βάσει συνολικής βαθμολογίας της τελευταίας δεκαετίας) της Super League (4): Oλυμπιακός Β’, ΠΑΟΚ Β’, ΑΕΚ Β’, Παναθηναϊκός Β’.
Από τις προαναφερθείσες ομάδες, τέσσερις δήλωσαν την αδυναμία τους να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και επέλεξαν να δηλώσουν στη Γ’ Εθνική οι Παναχαϊκή, Σαντορίνη και Ορφέας Ξάνθης, ενώ ο Ιάλυσος Ρόδου -πιθανότατα- θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Δωδεκανήσου!
Πλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις του σε ισχύ Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ 2021), η ΕΠΟ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναπλήρωσης των κενών, καλώντας αρχικά τις επιλαχούσες των αγώνων μπαράζ των πρωταθλητών Γ’ Εθνικής, οι οποίοι -κατά σειρά- είναι:
Αχέρων Καναλακίου, Πανιώνιος, Ποσειδών Μηχανιώνας, Ζάκυνθος.
Οι τέσσερις αυτές ομάδες ειδοποιήθηκαν από την ΕΠΟ και εφόσον επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 16:00.
Εφόσον και πάλι δεν καλυφθούν τα κενά, δικαιούνται να αγωνισθούν (με βάση φετινή τροποποίηση του ΚΑΠ), οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Football League και οι οποίες - κατά σειρά κατάταξης είναι:
Αστέρας Βλαχιώτη, Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς), Ένωση Ασπροπύργου, ΑΕ Ποντίων Καραγιαννίων Κοζάνης.
Αν, τέλος, δεν συμπληρωθεί ούτε με τον τρόπο αυτόν ο αριθμός 36, τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με μικρότερο αριθμό ομάδων που θα συγκροτήσουν με γεωγραφικά κριτήρια τους δύο ομίλους.
* Παρεμπιπτόντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ενδεχόμενη συμμετοχή του Αχέροντα Καναλακίου ή της ΑΕ Ποντίων Κοζάνης στη Super League 2, επηρεάζει και την τύχη των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος με αντιπάλους, αντιστοίχως, τον Αετό Μακρυχωρίου και τον ΠΟ Ελασσόνας, οι οποίοι -σε αυτήν την περίπτωση- θα προκριθούν άνευ αγώνος στη β’ φάση του θεσμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass