Χρυσός και ασημένιος ο Χαρ. Παπαδογούλας

*«Αν δεν ήταν οι Ιάπωνες διοργανωτές δεν θα γινόταν Ολυμπιάδα» δήλωσε χθες πριν φύγει από το Τόκιο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Δευτέρας»

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2021 21:25

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο θα έπαιρνε στην Ολυμπιάδα του Τόκιο αν ήταν αθλητής ο Λαρισαίος διαιτητής του μπιτς βόλεϊ Χαράλαμπος Παπαδογούλας, αλλά με την ιδιότητα αυτήν αρκέστηκε σε ένα πιστοποιητικό συμμετοχής...


Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος διαιτητής διηύθυνε τον τελικό των ανδρών του μπιτς βόλεϊ μεταξύ των Νορβηγών Μολ, Σόλουμ και των Ρώσων Κρσίνιλοφ, Στογιανόφσκι (2-0) ως πρώτος διαιτητής, αλλά και ως δεύτερος στον τελικό των γυναικών μεταξύ των Αμερικανίδων Ρος, Κλάινμαν και των Αυστραλών Αρτάτσο, Κλανσι (2-0).
«Ούτε εγώ δεν τον περίμενα γιατί συνέβη για πρώτη φορά σε Ολυμπιάδα» μας λέει από το Τόκιο και λίγο πριν «πετάξει» για την επιστροφή στην πατρίδα μέσω Ζυρίχης, ο Μπάμπης Παπαδογούλας συνεχίζει λέγοντας: «Περίμενα ίσως έναν τελικό, αλλά όχι δύο...Είναι μια τεράστια τιμή και αναγνώριση, διπλή χαρά. Δύο τελικοί σε Ολυμπιάδα είναι κάτι απίστευτο».

*Πώς πήγε η διοργάνωση;
«Πήγαν όλα πολύ καλά σε μια πολύ απαιτητική διοργάνωση από πλευράς καιρικών συνθηκών, και επιπλέον από την αγωνιστική απραξία δύο σχεδόν χρόνων. Όλοι στην αρχή ξεκινήσαμε μουδιασμένοι, οι παίκτες πολύ περισσότερο αφού στο μεσοδιάστημα δεν είχαν αρκετές συμμετοχές σε τουρνουά. Αν δεν ήταν η Ιαπωνία πιστεύω δεν θα γινόταν η Ολυμπιάδα, τα κατάφεραν και με το παραπάνω...».

*Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;
«Γίναμε μια πολύ συμπαγής ομάδα που έχει δουλέψει δίπλα-δίπλα για να φέρει αυτόν τον ανταγωνισμό μπροστά... Μια αληθινή ονειρεμένη ομάδα».
*Σχετικά με τα συναισθήματα όλων για την ελληνική αποστολή ο Μπάμπης Παπαδογούλας σημείωσε: «Νομίζω ότι ήταν πετυχημένη. Δύο χρυσά με Τεντόγλου και Ντούσκο και για πρώτη φορά ασημένιο μετάλλιο σε ομαδικό σπορ, το πόλο».
*Για τη διπλή επιτυχία του Λαρισαίου διαιτητή ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Μόνο περηφάνια!
Μέσα στο άσχημο κλίμα των τελευταίων ημερών εξαιτίας των πυρκαγιών, ο καθένας μας ψάχνει την ελπίδα και τη χαρά σε οτιδήποτε μπορεί να βρει. Η επιτυχία της Εθνικής ομάδας πόλο και οι προσπάθειες τόσων Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες μας έδωσαν ανέλπιστη χαρά. Μία τέτοια χαρά μας έδωσε κι ένας δικός μας άνθρωπος. Ο Μπάμπης Παπαδογούλας, πρόεδρος του Συνδέσμου μας. Θεωρείται αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες σφυρίχτρες στον κόσμο. Στη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες ως διαιτητής FIVB και ως η μοναδική εκπροσώπηση του ελληνικού βόλεϊ επισφράγισε την κορυφή στην άμμο, αφού ήταν πρώτος διαιτητής στον μεγάλο τελικό των ανδρών στο beach volley και δεύτερος διαιτητής στον μεγάλο τελικό γυναικών! Άξιος εκπρόσωπος της ελληνικής διαιτησίας, μας κάνει περήφανους ιδιαίτερα ως εκπρόσωπος και του δικού μας Συνδέσμου. Συγχαρητήρια Μπάμπη!».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass