Τα πρόσωπα της ημέρας

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2021 20:44

- Έκαναν το «1-2» στο ατομικό σπριντ ανδρών, όπως και στα τελευταία δύο παγκόσμια πρωταθλήματα. Οι Ολλανδοί Χάρι Λαβρέισεν και Τζέφρι Χούγκλαντ είναι οι απόλυτοι... κυρίαρχοι στο αγώνισμα-«ναυαρχίδα» της ποδηλασίας πίστας και το επιβεβαίωσαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Τόκιο.
Ήδη την περασμένη Τρίτη κατέκτησαν μαζί με τον Ματάις Μπούχλι το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ των ανδρών και χθες έλυσαν τις... διαφορές τους στο ατομικό. Ο 24χρονος Λαβρέισεν χρειάστηκε να φτάσει στην τρίτη κούρσα (decider) για να επικρατήσει με 2-1 του 28χρονου Χούγκλαντ, ωστόσο οι δυο τους δεν είχαν χάσει καμία από την έναρξη της διοργάνωσης.
- Η Γιάνια Γκάρνμπρετ από τη Σλοβενία έγινε η πρώτη Ολυμπιονίκης της αναρρίχησης, ολοκληρώνοντας στο Τόκιο την... ηγεμονία της στο αγώνισμα. Σε ηλικία 22 ετών, ήταν το μεγάλο φαβορί του αθλήματος, το οποίο έκανε ντεμπούτο στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς μετράει ήδη έξι χρυσά μετάλλια (και ένα ασημένιο) σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
- Η Άλισον Φίλιξ έγινε η αθλήτρια του στίβου, που έχει κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς, με την τρίτη θέση που πήρε στα 400 μέτρα, έφτασε τα 10 στο κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη. Η 35χρονη Αμερικανίδα έχει ακόμα στη... συλλογή της έξι χρυσά και τρία ασημένια. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ των ανδρών, ο Φινλανδός Πάαβο Νούρμι είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητής του στίβου με 12 μετάλλια.
- Ο Γιοάν Ντινίζ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα 50 χιλιόμετρα βάδην των ανδρών. Ο σπουδαίος Γάλλος, ο οποίος είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα, εγκατέλειψε στο 28ο χιλιόμετρο του αγωνίσματος, το οποίο διεξήχθη στο Σαπόρο, περίπου 1.000 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, λόγω της υπερβολικής ζέστης και υγρασίας στην ιαπωνική πρωτεύουσα την περίοδο των Αγώνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass