Στον τελικό για το χρυσό η Εθνική πόλο ανδρών

*ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕ 9-6 ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΝΝΕΑ ΦΟΡΕΣ «ΧΡΥΣΗΣ» ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ *Η ΣΕΡΒΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΤΕΛΙΚΟ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2021 20:32

Ξεκίνησε για το Τόκιο με ένα... όνειρο τρελό και θα επιστρέψει στην Αθήνα με ένα μετάλλιο, ίσως και το χρυσό. Η Εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, η διαχρονικά πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, βρίσκεται στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά

τη νίκη της με 9-6 επί της εννέα φορές «χρυσής» Ολυμπιονίκη Ουγγαρίας, στον ημιτελικό του τουρνουά. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου, με «γρανιτένια» άμυνα και κορυφαίο τον Στέλιο Αργυρόπουλο, δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ και ξέφυγε στο τελευταίο οκτάλεπτο, φτάνοντας στον ιστορικό θρίαμβο.
Η επιτυχία είναι δεδομένη, αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Αύριο Κυριακή το πρωί (10:30), με αντίπαλο τη Σερβία, η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει να ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ και δεν υπάρχει πλέον κανείς που να αμφισβητεί ότι μπορεί να το κάνει.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2.
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Αργυρόπουλος (π.π.), 2-0 Γκιουβέτσης (π.π.), 2-1 Βάμος (π.π.), 3-1 Αργυρόπουλος (π.π.), 3-2 Ζάλανκι (περιφέρεια), 3-3 Πάστορ (π.π.), 4-3 Αργυρόπουλος (π.π.), 4-4 Μάνχερτς (π.π.), 5-4 Αργυρόπουλος (π.π.), 5-5 Μάνχερτς (π.π.), 6-5 Φουντούλης (περιφέρεια), 7-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 7-6 Βάργκα (π.π.), 8-6 Γκιουβέτσης (π.π.), 9-6 Σκουμπάκης (περιφέρεια).
Η Εθνική είχε 7/13 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια.
Η Ουγγαρία είχε 5/15 με παίκτη παραπάνω και 1 γκολ από την περιφέρεια.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν από την εθνική ο Δερβίσης (43’’ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Παπαναστασίου (6’52’’ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Σκουμπάκης (2’11’’ πριν τη λήξη του ματς) και από την Ουγγαρία ο Χοσνιάνσκι (5’25’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης) και ο Γιάνσικ (4’07’’ πριν το τέλος του παιχνιδιού).
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ, Μάνχερτς 2, Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Πάστορ 1, Γιάνσικ, Ερντελι, Βάργκα 1, Μέζεϊ, Χαράι.
* Εκτός 12άδας από ελληνικής πλευράς έμεινε και πάλι ο δεύτερος τερματοφύλακας, Κώστας Γαλανίδης.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα χθεσινά αποτελέσματα των αγώνων υδατοσφαίρισης:
ΘΕΣΕΙΣ 5-8
Μαυροβούνιο-Κροατία 10-12
Ιταλία-ΗΠΑ 6-7
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Ελλάδα-Ουγγαρία 9-6
Σερβία-Ισπανία 10-9
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/8
03:30 Μαυροβούνιο-Ιταλία (Θέσεις 7-8)
05:00 Κροατία-ΗΠΑ (Θέσεις 5-6)
07:40 Ουγγαρία-Ισπανία («Μικρός» τελικός)
10:30 Ελλάδα-Σερβία (Τελικός)
ΒΛΑΧΟΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ»
Εμφανώς συγκινημένος μετά τον θρίαμβο της Εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών επί της Ουγγαρίας και την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε ότι η αποστολή της ελληνικής ομάδας δεν έχει τελειώσει, αφού στόχος πλέον είναι το χρυσό μετάλλιο. «Ήταν το απωθημένο μου να ζήσω έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης», τόνισε βουρκωμένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.
«Είμαστε μακριά, αλλά παρακολουθούμε τι συμβαίνει. Εμείς εδώ ζούμε το όνειρό μας, το κάνουμε πραγματικότητα, αλλά πολλά όνειρα και πολλές θυσίες συμπολιτών μας έχουν χαθεί. Δεν ξέρω αν μπορέσαμε με αυτήν τη νίκη να δώσουμε λίγη χαρά σε κάποιους ανθρώπους».
Όσο για τον τελικό της Κυριακής, ο Θοδωρής Βλάχος ήταν ξεκάθαρος: «Δεν τελειώσαμε, θέλουμε το χρυσό. Θέλουμε να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά και να ακουστεί ο ύμνος. Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Αυτό που καταφέραμε πρώτη φορά θα το πανηγυρίσουμε μία, δύο, τρεις ώρες, αλλά μετά θα βρούμε τον τρόπο να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε τον αντίπαλό μας. Είναι η πρώτη μας φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη αυτή η στιγμή».
ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: «ΖΗΤΩ
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΑΣ»
«Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τη χαρά που δείχνουμε και τον ενθουσιασμό που έχουμε, αλλά αγωνιζόμαστε όλη μας τη ζωή για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο, οπότε -με όλο τον σεβασμό- θα πανηγυρίσουμε όσο μπορούμε». Λόγια βγαλμένα από το στόμα και την ψυχή του Γιάννη Φουντούλη, λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο της Εθνικής υδατοσφαίρισης επί της Ουγγαρίας και την πρόκριση στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο. «Όλοι έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, και πόσο πόνο έχει προκαλέσει στους Ελληνες όλο αυτό που γίνεται με τις φωτιές», επισήμανε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass