Τέσσερις δεκαετίες γυναικείο ποδόσφαιρο

Πέντε σωματεία δραστηριοποιήθηκαν -με διακοπές- από το 1983 στον νομό Λάρισας

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2021 20:25
Η πρώτη προσπάθεια για γυναικείο ποδόσφαιρο στη Λάρισα έγινε το 1982 με  την ίδρυση της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου Λάρισας που έκανε αγώνα για  να συμπληρώσει εντεκάδα. Στη φωτογραφία εικονίζονται οι εννέα πρώτες παίκτριες Η πρώτη προσπάθεια για γυναικείο ποδόσφαιρο στη Λάρισα έγινε το 1982 με την ίδρυση της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου Λάρισας που έκανε αγώνα για να συμπληρώσει εντεκάδα. Στη φωτογραφία εικονίζονται οι εννέα πρώτες παίκτριες

Με αφορμή τη δημοσιοποιηθείσα πρόθεση του Λέοντα Τυρνάβου να ενεργοποιήσει τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου, αξίζει να γίνει μία συνοπτική καταγραφή στη σύντομη - γενικά - ιστορία του αθλήματος στον νομό Λάρισας.


Η πρώτη δραστηριότητα των γυναικών σε οργανωμένο επίπεδο καταγράφηκε το 1983 με τη δημιουργία του Κενταύρου, ο οποίος λειτούργησε -σε πρώτη φάση- επί μία σχεδόν πενταετία με πολλά προβλήματα και δυσκολίες, αλλά «απογειώθηκε» το 1990, όταν την προεδρία του ανέλαβε η Σοφία Χαροκόπου, η οποία πρωτοστάτησε και σε γενική προσπάθεια για στήριξη των ομάδων από την ΕΠΟ. Μάλιστα, το 1991 η λαρισινή ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στον Βόρειο Όμιλο της Α’ Κατηγορίας και διεκδίκησε τον πανελλήνιο τίτλο σε διπλούς αγώνες με την πανίσχυρη τότε Δόξα Πειραιώς, η οποία επικράτησε χάρη στο εκτός έδρας γκολ (ισοπαλία 1-1 στη Φιλιππούπολη, 0-0 στη ρεβάνς του Κορυδαλλού).
Την ίδια περίοδο λειτούργησε για ένα μικρό διάστημα και η ομάδα του Γ.Σ. Τυρνάβου, ενώ από το 1992 και για μία δεκαετία σημειώθηκε πλήρης αδρανοποίηση στον χώρο. Με την έλευση του 21ου αιώνα, ο Κένταυρος επαναδραστηριοποιήθηκε, ενώ τη δική του φιλότιμη προσπάθεια έκανε και ο Πολυδάμας με έδρα τη Βαμβακού Φαρσάλων.
Από το 2014 και μετά, σημειώθηκε άνθιση στον χώρο με τη (σύντομη) αναγέννηση του Κενταύρου για τρίτη φορά, αλλά και την απόφαση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ να ιδρύσει το δικό της τμήμα, ενώ στην Ελασσόνα ξεκίνησαν την επίσημη ενασχόλησή τους οι Ολυμπιώτισσες. Η μοναδική από τις τρεις ομάδες που άντεξε, όμως, ήταν η ΑΕΛ, η οποία προ διμήνου κατέκτησε την καλύτερη θέση στην ιστορία της, κερδίζοντας 2-0 τους Άβαντες Χαλκίδας και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην ενιαία κατάταξη της Α’ Κατηγορίας.
Απομένει, πλέον, να φανεί ποια θα είναι η πορεία του έκτου χρονολογικά σωματείου που θα καλλιεργήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο και αν θα υπάρξει διάθεση από οποιονδήποτε να δώσει περαιτέρω συνέχεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass