Στους «16» προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη

«ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2021 20:00

Η Μαρία Σάκκαρη συνέχισε με νίκη στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς νίκησε σήμερα εύκολα, στον 2ο γύρο, στο «Ariake tennis Park» του Τόκιο τη Νίνα Στογιάνοβιτς από τη Σερβία, με 2-0 σετ και συνεχίζει την πορεία της στο τουρνουά, παίρνοντας την πρόκριση για τις «16» της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 19 στην παγκόσμια κατάταξη, μίλησε μετά τον αγώνα για την πρώτη εμπειρία της σε Ολυμπιακούς: «Είναι μία μοναδική εμπειρία. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ, αγαπώ πολύ την Ελλάδα και να την εκπροσωπώ σε αυτήν τη διοργάνωση είναι κάτι το απίστευτο. Χαίρομαι πολύ που μπόρεσα και έφτασα εδώ», τόνισε σχετικά και σε ερώτηση για την αγωνιστική της κατάσταση, δήλωσε:
«Αγωνιστικά και στα δύο ματς, δεν έχω κάνει κάτι το φοβερό. Έκανα ό,τι έπρεπε για να κερδίσω, αλλά νομίζω ότι όταν το θες πάρα πολύ και παίζεις με πολλή ψυχή και καρδιά, αυτό ξεπερνάει και το αγωνιστικό επίπεδο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ξυπνούν νωρίς και με βλέπουν. Τους αγαπώ που μας στηρίζουν. Ελπίζω να τους κάνουμε πολύ περήφανους».
Στο τέλος η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε και για το κλίμα στο ολυμπιακό χωριό. «Είναι πολύ ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα, είναι πολύ ωραία. Στην αρχή ήταν κάτι πρωτόγνωρο γιατί δεν έχω συνηθίσει να βλέπω τα ίδια άτομα συνέχεια, αλλά μετά συνήθισα και μου άρεσε να βλέπω όλους αυτούς τους αθλητές. Δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος, μπορεί ο άλλος να είναι ένας φοβερός αθλητής στο άθλημά του και να μην το γνωρίζεις! Γενικά περνάμε πολύ ωραία, χθες μου κάνανε και ένα πολύ ωραίο δώρο και κόψαμε και τούρτα για τα γενέθλια μου, γενικά είναι όλα υπέροχα».
Η Ελίνα Σβιτόλινα θα είναι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στον τρίτο γύρο του μονού γυναικών στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις του Τόκιο. Η Ουκρανή τενίστρια, η οποία είναι Νο 4 στο κυρίως ταμπλό, αντιμετώπισε χθες (26/7) την Αϊλα Τομλιάνοβιτς από την Αυστραλία, στο πλαίσιο του β’ γύρου, και έχασε το πρώτο σετ με 6-4. Στη συνέχεια, όμως, η 26χρονη ανέβασε την απόδοσή της, πήρε τα επόμενα δύο σετ με 6-3, 6-4 και πανηγύρισε τη νίκη, μετά από «μάχη» που κράτησε 2 ώρες και 21 λεπτά.

 

ΠΕΡΙ ΕΘΝΟΣΗΜΟΥ
Μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί για το γεγονός ότι οι Έλληνες πρωταθλητές του τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη δε φέρουν το εθνόσημο στις εμφανίσεις με τις οποίες αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Η αλήθεια είναι πως στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις, η ΔΟΕ έχει παραχωρήσει τη δυνατότητα στην παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος, οι αθλητές που αγωνίζονται να φορούν τα ρούχα που θέλουν, εν προκειμένω των χορηγών τους, ούτως ώστε να τους προσελκύσουν στη διοργάνωση.
Ωστόσο, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τον πρώτο αγώνα του Τσιτσιπά, η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και την αναφορά Hellas στο πίσω μέρος της εμφάνισής τους. Άμεσα, το αίτημα έγινε αποδεκτό από τους δύο πρωταθλητές και έχει ξεκινήσει αγώνας… δρόμου για να δημιουργηθούν νέα ρούχα που θα φέρουν το εθνόσημο και το όνομα της Ελλάδας για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη.

 

Ξιφασκία:
Αποκλείστηκε η Κρανιώτισσα Γκουντούρα

Η Κρανιώτισσα Δώρα Γκουντούρα ηττήθηκε με 15-8 από την Εμούρα Μισάκι και αποκλείστηκε από το Ολυμπιακό τουρνουά της Σπάθης Γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για τη φάση των «32» της διοργάνωσης κλήθηκε να αντιμετωπίσει το άγχος της πρώτης συμμετοχής, καθώς και το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Γιαπωνέζας, που προηγήθηκε με 4-0.
Η Εμούρα είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο τέλος της περιόδου προηγήθηκε με 8-3. Η Γκουντούρα προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει την πορεία της στη διοργάνωση.
Μετά τον αγώνα η Κρανιώτισσα ξιφομάχος δήλωσε: «Δυστυχώς το παιχνίδι δεν πήγε έτσι όπως το περιμέναμε. Ήτανε μια πολύ καλή αντίπαλος η οποία διαχειρίστηκε τη στιγμή καλύτερα από εμάς. Θα δουλέψουμε, καθώς ήταν η πρώτη μας συμμετοχή και εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κατάσταση με τον κορονοϊό δε βοήθησε καθώς βρεθήκαμε ενάμιση χρόνο σε αγωνιστική απραξία. Γυρίζουμε Ελλάδα να ξεκουραστούμε, να κάνουμε διακοπές και να θέσουμε νέους στόχους με τη νέα χρονιά ώστε να τους πετύχουμε όπως πάντα με σκληρή δουλειά».

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ:
Για μετάλλιο η Καραχάλιου

Η Βασιλεία Καραχάλιου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 και έπειτα από το πέρας της δεύτερης μέρας στα Laser Radial φιγουράρει στη 2η θέση της γενικής κατάταξης και ακολουθεί τη Νορβηγίδα, Λίνε Φλεμ Χόεστ (7 β.π.), ενώ έπεται η Αν Μαρί Ρίντομ από τη Δανία (14 β.π.).
Η Καραχάλιου ήταν 6η στην 3η ιστιοδρομία, ωστόσο στην 4η ιστιοδρομία τερμάτισε στην 1η θέση και αυτό την ανέβασε στη γενική κατάταξη. Σημειώνεται ότι στην 1η ιστιοδρομία είχε βρεθεί στη 2η θέση και στη συνέχεια είχε μία κακή 2η ιστιοδρομία (19η), την οποία αφαίρεσε από το σύνολο.
Οι προσπάθειες της 24χρονης ιστιοπλόου συνεχίζονται σήμερα στις 06:05, με τη δράση να μεταφέρεται από την Ενοσίμα στη Φουτζισάβα. Σήμερα θα διεξαχθούν δύο ιστιοδρομίες, την Πέμπτη ακόμα δύο, την Παρασκευή οι τελευταίες δύο και το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η medal race.

 

ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ:
Ο Πίντκοκ το χρυσό μετάλλιο, προτελευταίος, 35ος, ο Περικλής Ηλίας

Ο Τόμας Πίντκοκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα της ορεινής ποδηλασίας των ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Βρετανός αθλητής πήρε την πρωτοπορία μετά από τέσσερις γύρους στην “Izu MTB Course” και έφτασε χωρίς... πρόβλημα στη νίκη, αφού κάλυψε τα 28,25 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 1:25:14. Ο Πίντκοκ άφησε 20 δευτερόλεπτα πίσω του τον Ελβετό Ματίας Φλουκίγκερ (1:25:34), ενώ ήταν τόσο άνετη η επικράτησή του, ώστε είχε χρόνο να πάρει μια βρετανική σημαία, καθώς περνούσε τη γραμμή του τερματισμού. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ισπανός Νταβίντ Βαλέρο Σεράνο, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 1:25:48 και άφησε εκτός μεταλλίων τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Ρίο, Νίνο Σούρτερ.
Στον αγώνα μετείχε και ο Έλληνας πρωταθλητής, Περικλής Ηλίας, ο οποίος κατετάγη 35ος (προτελευταίος), καθώς έμεινε τρεις γύρους πίσω από τους πρωτοπόρους.
Η πρώτη οκτάδα:
1. Τόμας Πίντκοκ (Μ. Βρετανία)     1:25:14
2. Ματίας Φλουκίγκερ (Ελβετία)     1:25:34
3. Νταβίντ Βαλέρο Σεράνο (Ισπανία)     1:25:48
4. Νίνο Σούρτερ (Ελβετία)     1:25:56
5. Βίκτορ Κορέτζκι (Γαλλία)     1:26:00
6. Άντον Κούπερ (Νέα Ζηλανδία)     1:26:00
7. Βλαντ Ντασκάλου     1:26:03
8. Άλαν Χάθερλι (Νότια Αφρική)     1:26:33
...
35. Περικλής Ηλίας (ΕΛΛΑΔΑ)     -3 γύροι

 

ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑ 100 μ. ΥΠΤΙΟ
Ο Απόστολος Χρήστου είχε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στα 100 μ. ύπτιο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Έλληνας πρωταθλητής, αν και βελτιώθηκε σε σχέση με τον προχθεσινό (25/7) προκριματικό, τερμάτισε πέμπτος στην πρώτη ημιτελική σειρά με 53.41 και κατέλαβε την 11η θέση στο σύνολο. Η οκτάδα του τελικού «έκλεισε» με τον Ρουμάνο Ρόμπερτ Γκλίντα, που έκανε 53.20, ενώ ο Χρήστου τον Μάιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχε κολυμπήσει σε 52.77.

 

ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ-ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
Επιστρέφοντας στην ιστιοπλοΐα, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης βρίσκεται στη 13η θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία RS:X, μετά την ολοκλήρωση της 6ης ιστιοδρομίας με 50 β.π., ενώ η Κατερίνα Δίβαρη στην ίδια κατηγορία και μετά από έξι ιστιοδρομίες, είναι πλέον 21η με 97 β.π.
Η Ολυμπιακή παρουσία του Νίκου Μαυρομμάτη στο σκητ, ολοκληρώθηκε, με τον Έλληνα σκοπευτή να έχει στα προκριματικά 119/125 βολές και να καταλαμβάνει την 20ή θέση στην κατάταξη.

 

Οι ελληνικές συμμετοχές της 5ης ημέρας
 
Γεμάτη από... Ελλάδα θα είναι και η σημερινή ( 27 Ιουλίου) 5η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, στην οποία θα αγωνιστούν οκτώ Έλληνες κι Ελληνίδες αθλήτριες σε ατομικά αγωνίσματα, αλλά και η Εθνική Πόλο στον αγώνα της με την Ιταλία για τη 2η αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης.
Ξεχωρίζουν βεβαίως η «μάχη» της Βασιλικής Καραχάλιου για ένα μετάλλιο στα Laser Radial Γυναικών της ιστιοπλοΐας, αλλά και οι αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στον 2ο και 3ο γύρου του μονού ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.
Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα προσπαθήσει να προκριθεί για πρώτη φορά από τον 3ο γύρου του τουρνουά πινγκ πονγκ, ενώ μπαίνουν στους Αγώνες και οι Αλέξης Ντανατσίδης (τζούντο), Ιωάννης Μιτάκης (ιστιοπλοΐα- Finn Ανδρών) και Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης (κολύμβηση, 800μ. ελεύθερο ανδρών). Στην τελευταία κατηγορία θα λάβει μέρος στις προκριματικές σειρές και ο Δημήτρης Μάρκος.
Αναλυτικά:
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Tokyo Aquatics Centre
800μ. ελεύθερο ανδρών - Προκριματικές σειρές
-Δεύτερη σειρά (14:21): Δημήτρης Μάρκος
-Τρίτη σειρά (14:31): Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης
ΤΕΝΙΣ
Ariake Tennis Centre Court
-Δεύτερος γύρος μονό ανδρών (05:00): Στέφανος Τσιτσιπάς εναντίον του Φράνσις Τιαφόε (ΗΠΑ)
-Τρίτος γύρος μονό γυναικών (η ώρα του αγώνα θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας): Μαρία Σάκκαρη εναντίον της Αλίνα Σβιτόλινα (Ουκρανία)
ΠΟΛΟ
Tatsumi Water Polo Centre
-Αγώνας A’ ομίλου (09:30): Ιταλία - Ελλάδα
ΤΖΟΥΝΤΟ
Nippon Budokan Mat 1 (05:00-09:30)
-Κατηγορία -81κ. ανδρών: Προκριματικός γύρος: Αλέξης Ντανατσίδης εναντίον Αντουάν Βαλουά-Φορτιέ (Καναδάς)
-Κατηγορία -81κ. ανδρών: Προημιτελικοί - Αλέξης Ντανατσίδης (εφόσον προκριθεί)
11:00 - 13:50
Κατηγορία -81κ. ανδρών: Ρεπεσάζ - Αλέξης Ντανατσίδης (εφόσον προκριθεί)
Κατηγορία -81κ. ανδρών: Ημιτελικοί - Αλέξης Ντανατσίδης (εφόσον προκριθεί)
Κατηγορία -81κ. ανδρών: Αγώνες για το χάλκινο μετάλλιο - Αλέξης Ντανατσίδης (εφόσον προκριθεί)
Κατηγορία -81κ. ανδρών: Τελικός - Αλέξης Ντανατσίδης (εφόσον προκριθεί)
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Tokyo Metropolitan Gym (Table 1)
-Μονό ανδρών: Τρίτος γύρος (04:00): Παναγιώτης Γκιώνης εναντίον του Γιούνγκσικ Ζέονγκ (Ν. Κορέα)
-Μονό ανδρών: Γύρος των 16 (10:30-15:30) - Παναγιώτης Γκιώνης (εφόσον προκριθεί)
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Fujisawa
-Laser Radial Γυναικών - Ιστιοδρομίες 5-6 (06:05): Βασιλεία Καραχάλιου – ιστιοδρομία 5
Kamakura
-Finn Ανδρών: Ιστιοδρομίες 1-2 (07:05): Ιωάννης Μιτάκης – ιστιοδρομία 1.

 

Πάνω από 70 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την τελετή έναρξης

Το 56% των τηλεθεατών στο Τόκιο και στην ευρύτερη Περιφέρεια Κάντο, της ιαπωνικής πρωτεύουσας, παρακολούθησε την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στις 23 Ιουλίου, όπως σχετικά μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, Kyodo News. Στο μεταξύ συνολικά πάνω από 70 εκατ. τηλεαθατές σε ολόκληρη την Ιαπωνία, ο πληθυσμός της οποίας ξεπερνά τα 126 εκατ., παρακολούθησαν την τελετή, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος τα τελευταία δέκα χρόνια στην ασιατική χώρα, όπως σχετικά ανακοίνωσε ο Ελληνας διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Έξαρχος, της τηλεοπτικής μετάδοσης των Ολυμπιακών αγώνων.

 

Χρυσή Ολυμπιονίκης η 13χρονη Νισίγια

Η Μομίγι Νισίγια στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Street σκέιτμπονρτ γυναικών. Η Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 15.26 βαθμούς και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Βραζιλιάνα Λεάλ με 14.64 και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Νακαγιάμα με 14.49.
Η Νισίγια έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε ηλικία μόλις 13 χρονών.

 

16 νέα κρούσματα, έφτασαν τα 148 συνολικά

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο 2020, ενημέρωσαν χθες (26/07) ότι ακόμη 12, που συνδέονται με την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19.
Τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού που συνδέονται άμεσα με τους Ολυμπιακούς αγώνες, έφτασαν τα 148, όπως ανέφεραν σχετικά οι διοργανωτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass