Πιστοί στο ραντεβού τους με την μπάλα οι Βερδικουσιώτες

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2021 20:13

Τι κι αν η χρονιά είναι ιδιαίτερη ελέω της πανδημίας, τι κι αν η καθημερινότητα έχει αλλάξει κατά πολύ τις συνήθειές μας, οι Βερδικουσιώτες παρέμειναν πιστοί στο δικό τους ραντεβού, με την άψογη διεξαγωγή του 6ου ποδοσφαιρικού ανταμώματος στη Βερδικούσια, ανήμερα του Προφήτη Ηλία (προστάτη του χωριού) στο γήπεδο «Νικόλαος Ι. Μηλιώνης το Καραούλι».


Οικοδέσποινα του τουρνουά ήταν η πρωταθλήτρια ομάδα της Βερδικούσιας της περιόδου 1999-2000, η οποία υπό τις οδηγίες του Κώστα Μπακλαβά, κατάφερε να εξασφαλίσει πανηγυρικά την άνοδο στη μεγάλη τοπική κατηγορία, με το ασύλληπτο 15-0-0 στην έδρα της, φιλοξενώντας άψογα τους Νέους της Βερδικούσιας, αλλά και τους Επίλεκτους Βερδικούσιας!

 

ΤΑ ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Πριν την έναρξη του τουρνουά τιμήθηκαν άνθρωποι που έχουν προσφέρει στην Προοδευτική και πιο συγκεκριμένα οι:
-Θοδωρής Μπαρούτας και Γιάννης Κουζιώνης (ποδοσφαιριστές-για την πολύτιμη προσφορά τους στην Προοδευτική Βερδικούσιας).
-Ηλίας Γκόγκος (ως ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ της Βερδικούσιας με 93 τέρματα).
-Γιάννης Νυχτερίδας (παράγοντας - για την πολύτιμη προσφορά του στην Προοδευτική Βερδικούσιας).
-Γιάννης Μιχαλές και Δημήτρης Τσέτσιλας (προπονητές - για την πολύτιμη προσφορά τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο).

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ
Όπως ο τελικός του Euro 2020 που κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» ανάμεσα στην Ιταλία και την Αγγλία, έτσι και το 6ο ποδοσφαιρικό αντάμωμα στη Βερδικούσια, κρίθηκε στα πέναλτι με τους Νέους να επικρατούν με 3-2 (κ.α. 1-1) των πρωταθλητών 99-00, με τον Ραφαήλ Νυχτερίδα να «ντύνεται»… Ντοναρούμα αποκρούοντας δύο πέναλτι!
Στην κανονική διάρκεια ο Φίλιππος Τέλιος έκανε το 1-0 για τους Νέους, για να ισοφαρίσει ο Γιάννης Κουζιώνης με ένα εξαιρετικό βολέ για το 1-1.
Στην αναμέτρηση με την οποία και άνοιξε η αυλαία του τουρνουά, οι Νέοι επιβλήθηκαν των Επιλέκτων και πάλι στα πέναλτι με 3-2 (κ.α. 1-1).
Ο Γιάννης Θάνος είχε ανοίξει το σκορ για τους Νέους, με τον Ηλία Πανταζή να ισοφαρίζει για λογαριασμό των Επιλέκτων.

 

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ… ΚΑΙ ΤΟ VAR!
Αναμφίβολα το χάι λάιτς του τουρνουά, ήταν η χρησιμοποίηση του VAR από τον ρέφερι της αναμέτρησης κ. Γκόγκο στη διαδικασία των πέναλτι, με τον VARista να δίνει τη λύση.

 

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Τις απονομές μετά το τέλος του αγώνα, αλλά και τις βραβεύσεις, έκαναν ο πρόεδρος της Κοινότητας, Κώστας Τσέτσιλας, καθώς επίσης και οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ Αργύρης Γκρίμπας και Σάκης Μπίζιος.
Το τουρνουά τίμησαν με την παρουσία τους ο Ντίνος Δήμκος (εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Ελασσόνας), καθώς επίσης και οι παλαίμαχοι άσοι της Προοδευτικής της δεκαετίας του ’70, Νίκος Σδάνης, Γιάννης Δαούλας και πάτερ Αθανάσιος Μαντζαρής.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ηλίας Γκόγκος με βοηθό τη Μένια Μπακλαβά.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 99-00 (Κ. Μπακλαβάς): Νυχτερίδας Χ., Μπαρούτας Δ., Γκουρνέλης Ν., Γκουρνέλης Σακ., Κρίκης, Αγριόδημος Μπ., Παπαγεωργίου Τζόνης, Κατίνας Ηλ., Παπαγεωργίου Γιωργ., Κουζιώνης Ι., Καρκατσέλας Δημ., Ζερδαλής Γ., Μπαρούτας Θοδ., Γκέκας Ντ., Παπαγεωργίου Ι., Κουμαντζέλης Ν., Τσούτσας Σπ.
ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ (Γ. Μιχαλές-Δ. Τσέτσιλας-Θ. Δουζένης): Μπαρούτας Αλεξ., Γελαλής Ν., Πανταζής Γ., Πανταζής Η., Χατζής Κ., Παπαγεωργίου Θ., Φραγκογούλας Μ., Φατούρας Γ., Χατζής Αντ., Χαράλαμπος Δ., Δραγατσίκης Ν., Ιγγλέζος Γιαν., Καρατζιόλης Λ., Πανταζής Ι., Ζουρλαδάνης Στ.
ΝΕΟΙ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ (Κ. Μπακλαβάς): Νυχτερίδας Ραφ., Δαούλας, Δ., Μάνης, Συνάπαλος Μην., Μπακλαβάς Θ., Μπακλαβάς Δ., Χαράλαμπος Ι., Δαούλας Θ., Κουζιώνης Η., Οικονόμου Ν/Γ, Μιχαλές Μ., Ζερδαλής Κ., Καρκατσέλας Σοφ., Κατίνας Θεμ., Θάνος Ι., Τέλιος Φιλ., Φραγκογούλας Β., Χαράλαμπος Κ., Δήμκος Αθ., Πουρνάρας Κ., Βαρσάμης Γ., Γκουντιλιάνης Θοδ., Δημήρης Αθ., Χαράλαμπος Γ., Μιχαλές Ν/Κ, Φραγκογούλας Δ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass