ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

Θέτει τις βάσεις για το μέλλον

*Μετά τη φετινή πορεία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ κορασίδων *Δημιουργείται και γυναικεία ομάδα *Ν. Φλώρος: Δουλεύουμε από τις μικρές ηλικίες και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αξιόλογες αθλήτριες

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2021 21:10

Παρά τις σημαντικές δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, που δεν επέτρεψαν την ομάδα να φτάσει στο μάξιμουμ των αγωνιστικών της δυνατοτήτων, οι κορασίδες του Σπάρτακου έδειξαν ότι είναι η ανερχόμενη δύναμη στον χώρο του Θεσσαλικού μπάσκετ. Κερδίζοντας αρχικά το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΘ, η λαρισινή ομάδα αγωνίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον 1ο Ομιλο της Β’ φάσης της διοργάνωσης. Μία επιτυχία που αντανακλά στη μεθοδική δουλειά και τη φιλοσοφία των ανθρώπων του συλλόγου και η οποία θέτει τις βάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.


Οι πρωταγωνίστριες της φετινής επιτυχίας του Σπάρτακου ήταν οι Δέσποινα Μπασδέκη, Χριστίνα Νταϊάκη, Σωτηρία Καραγιάννη, Αθανασία Παπατριανταφύλλου, Αντωνία Αγριόγηδου, Αγλαΐα Γουλούλη, Μαρίλια Καλέτσιου, Παρασκευή Ευαγγελοπούλου, Δέσποινα Δημητριάδη, Λαμπρινή Κωτούλα και Έλενα Αναστασιάδη, με προπονητή τον Νίκο Φλώρο, που ανέλαβε φέτος τα ηνία της ομάδας.
«Οι δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ήταν πολύ μεγάλες. Κάναμε τρεις μήνες προπόνηση και μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα έπρεπε αφενός να αξιολογήσουμε τις αθλήτριες και αφετέρου να περάσουμε τη φιλοσοφία μας στην ομάδα. Παρ’ όλα αυτά η χρονιά για μας κρίνεται επιτυχημένη» επισήμανε ο τεχνικός Νίκος Φλώρος και πρόσθεσε:
«Εάν είχαμε ένα γεμάτο πρωτάθλημα, περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε, αλλά και τη δυνατότητα να κάνουμε δυνατά φιλικά παιχνίδια σίγουρα θα μπορούσαμε να πετύχουμε μεγαλύτερα πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο εμείς μπορέσαμε και κοντράραμε το μεγάλο φαβορί του ομίλου μας, τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας, ενώ οι άλλες ομάδες ηττήθηκαν με μεγάλα σκορ διαφορά».
* Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την επιτυχία;
«Κρύβεται η παραγωγική διαδικασία που ακολουθούμε σαν σύλλογος. Δεν παίρνουμε έτοιμες αθλήτριες, αλλά δουλεύουμε από τις μικρές ηλικίες σύμφωνα με τη φιλοσοφία μας και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αξιόλογες αθλήτριες που μπορούν να κοιτάξουν με αισιοδοξία το μέλλον. Προσωπικά πιστεύω ότι ομάδα που δεν μπαίνει στη διαδικασία να βγάζει δικούς της αθλητές δεν έχει μέλλον».
* Ποια είναι η επόμενη ημέρα;
«Μέσα από τις επιτυχίες μας θέλουμε να φέρουμε περισσότερα κορίτσια στον χώρο του μπάσκετ και να διευρύνουμε τις ακαδημίες μας. Τα περισσότερα από τα κορίτσια που μετείχαν φέτος στην ομάδα κορασίδων, του χρόνου θα αγωνίζονται ως νεανίδες.
Επομένως μέσα στους στόχους μας είναι να δημιουργήσουμε γυναικείο τμήμα, το οποίο θα στηριχτεί σ’ αυτά τα κορίτσια γιατί το αξίζουν και παράλληλα θα προστεθούν ορισμένες έμπειρες αθλήτριες εγνωσμένης αξίας. Είναι ένα καινούργιο εγχείρημα και γίνεται για πρώτη φορά στον Σπάρτακο».
* Ποια η άποψή σου για το Θεσσαλικό γυναικείο μπάσκετ;
«Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων. Χρειαζόμαστε γεμάτα πρωταθλήματα για να ανέβει έτσι το αγωνιστικό επίπεδο και οι ομάδες μας να είναι πιο ανταγωνιστικές».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

 

bask

Στόχος το πρωτάθλημα Θεσσαλίας για τους έφηβους

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Λάρισας οι έφηβοι του Σπάρτακου βάζουν στόχο τον τίτλο σε επίπεδο Θεσσαλίας που θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Λάμπρου Βαρδακούλη επικράτησε στον τελικό του Ν. Κεραυνού με 87-64 σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην αγωνιστική πειθαρχία που επέδειξαν οι παίκτες του Σπάρτακου, οι οποίοι πήραν προβάδισμα στο σκορ από την αρχή και το διατήρησαν μέχρι το τέλος φτάνοντας δίκαια στη νίκη. Ο πολύ γρήγορος ρυθμός που έδωσαν στο παιχνίδι, οι αποτελεσματικοί αιφνιδιασμοί και τα μεγάλα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα ήταν τα βασικά στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά του Σπάρτακου.
«Ήταν η επιβεβαίωση της προσπάθειας των παιδιών. Διατήρησαν τον εαυτό τους σε καλή κατάσταση κατά τη διάρκεια της καραντίνας, επέστρεψαν στις προπονήσεις με όρεξη και συνέπεια και κατάφεραν να κερδίσουν τον τελικό. Συνεχίζουμε…» ήταν τα λόγια του τεχνικού Λάμπρου Βαρδακούλη.
Ο Σπάρτακος θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό Θεσσαλίας τον Αιολικό Βόλου (εκκρεμεί ωστόσο η ένσταση του Γ.Σ. Βόλου για την οποία θα αποφανθεί η ΕΣΚΑΘ) και ο νικητής θα παίξει στον μεγάλο τελικό κόντρα στον Α.Σ. Καρδίτσας.
Τα δεκάλεπτα: 27-18 , 45-32, 67-51, 87-64.
Διαιτητές: Παζώλης, Γιατρόπουλος.
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Βαρδακούλης): Σδόγγος, Φλώρος 12, Δασκαλόπουλος Π. 12 (2), Δασκαλόπουλος Μ., Λάιος 16 (3), Ρούντος 9, Μπρακάι 2, Χαλκιάς 3 (1), Τζιόλας 16 (2), Πανταζής, Πανάγος 17 (4).
Ν. ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Πάκας-Παππάς): Κίτσιος 11, Τζαλαβάρας 20, Τακούλας 16 (2), Ντριγκόγιας 3 (1), Καράτζιος 7 (1), Γκουντελάκης 7, Σδούγκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass