Με Λαρισαίους στο τιμόνι...

Ο «ΚΕΡΒΕΡΟΣ» ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 37 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2021 15:30

Τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 37 φοιτητικές ομάδες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο κατέκτησε ο «Κέρβερος», η αγωνιστική μοτοσικλέτα της ομάδας «Tyφoon MotoRacing UoWM» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στον Διεθνή διαγωνισμό Motostudent VI, που διεξήχθη από 15-18 Ιουλίου 2021, στην πίστα Motorland - Aragon της Ισπανίας.


Η ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έλαβε 680,7 μόρια στη γενική κατάταξη και κατέλαβε τη 2η θέση, πίσω από την Ομάδα «2WheelsPolTO» του Πολυτεχνείου του Τορίνο, αφήνοντας όμως πίσω τις ομάδες από Πολυτεχνεία με σημαντική παράδοση στον θεσμό του Motostudent, όπως του Πολυτεχνείου της Ρώμης, Μιλάνου, Βαρκελώνης, Μαδρίτης και Πολυτεχνεία της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην 8η θέση με 574,4 μόρια κατετάγη η ομάδα «Panther Racing Auth» του ΑΠΘ. Πολύτιμη βοήθεια στην οργάνωση και στην επικοινωνία για λογαριασμό της ομάδας «Κέρβερος» έδωσε η Λαρισαία Ευριδίκη Μαντέλα διπλ. μηχανολόγος μηχανικός και υποψηφ. διδάκτωρ στο ίδιο Πολυτεχνείο -κόρη του γνωστού Μιχάλη Μάντέλα- και μάλιστα λύνοντας θέματα για τον επίσης Λαρισαίο οδηγό που παραλίγο να μείνει εκτός αποστολής για καθαρά γραφειοκρατικού λόγους.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος στην πίστα της Αραγονίας ο «Κέρβερος» που χρέη οδηγού εξέλιξης ανέλαβε ο έμπειρος οδηγός αγώνων και Λαρισαίος, Σπύρος Παπαγεωργίου, ο οποίος στήριξε το project από την πρώτη στιγμή έλαβε την 6η θέση.
Η ομάδα ιδρύθηκε το 2014 και σήμερα απαρτίζεται από 23 φοιτητές με επιβλέποντα τον αναπληρωτή καθηγητή Δημήτρη Γιαγκόπουλο, ο οποίος εποπτεύει τη δουλειά της από την ημέρα της ίδρυσής της. Έλαβε μέρος στον πρώτο της διαγωνισμό το 2016, ακολούθησε ο διαγωνισμός του 2018 με τη «Χίμαιρα» όπου η ομάδα έλαβε δύο πρωτιές για τις επιδόσεις της στο κατασκευαστικό μέρος του αγωνιστικού πρωτότυπου και ακολούθησε ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε μετά από δύο αναβολές εξαιτίας της πανδημίας.
Η ομάδα της «Tyφoon MotoRacing UoWM» σε αυτόν τον διαγωνισμό κατέβηκε με άγριες διαθέσεις. Αν και η πανδημία με τα απανωτά λοκντάουν δημιούργησε προβλήματα στη δουλειά και τον συντονισμό ως προς την κατασκευή μερών της μοτοσικλέτας, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για την ομάδα που σχεδίασε και κατασκεύασε από την αρχή τη νέα μοτοσικλέτα εφαρμόζοντας πληθώρα σχεδιαστικών και κατασκευαστικών καινοτόμων ιδεών.
Εμείς απλά θα πούμε διαφορετικά παιδιά που διασφαλίζουν το μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass