Τόκιο 2020: Μία... διαφορετική Τελετή Εναρξης

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2021 20:20

Μία διαφορετική Τελετή Έναρξης, ετοιμάζουν για σήμερα (14:00 ώρα Ελλάδας) οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η πανδημία του κορονοϊού, που οδήγησε στην αναβολή για έναν χρόνο της κορυφαίας διοργάνωσης κι εξακολουθεί να πλήττει την ανθρωπότητα και φυσικά την Ιαπωνία, έχει υποχρεώσει τους ιθύνοντες να περιορίσουν το θέαμα και τις θεματικές ενότητες στην Τελετή Έναρξης.
Οι σχετικές προετοιμασίες, βρίσκονται στο τελικό στάδιο και το βέβαιο είναι, πως η Τελετή Έναρξης θα διεξαχθεί παρουσία μόλις μερικών εκατοντάδων αξιωματούχων και «υψηλών» προσκεκλημένων. Στην καθιερωμένη παρέλαση και στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, θα συμμετάσχουν περίπου 6.000 αθλητές από τους σχεδόν 10.000 που θα αγωνισθούν στο Τόκιο, ενώ γενικότερα η ατμόσφαιρα θα είναι πιο «συγκρατημένη» και «μετριοπαθής» σε σχέση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν.

 

«ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ» ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
Πανέτοιμοι για μία από τις κορυφαίες στιγμές της αθλητικής τους καριέρας είναι οι Ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας που θα μπουν πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο στην Τελετή Έναρξης κρατώντας την ελληνική σημαία! Η Άννα Κορακάκη δηλώνει πανέτοιμη για τη μεγάλη αυτή στιγμή: «Είναι πραγματικά μία μεγάλη τιμή αυτή για μένα και είμαι χαρούμενη που θα έχω δίπλα μου έναν αθλητή όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας. Είμαστε και οι δύο πάρα πολύ χαρούμενοι και αδημονούμε για αυτήν τη στιγμή και πιστεύω ότι έτσι όπως και στα γήπεδα, θα δώσουμε και εκεί τον καλύτερό μας εαυτό».
Ευτυχισμένος δήλωσε και ο Λευτέρης Πετρούνιας: «Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα για πάρα πολλούς λόγους. Ο συμβολισμός να μπει ένας άνδρας και μία γυναίκα μαζί είναι πάρα πολύ δυνατός και σωστός».

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα σήμερα το μεσημέρι με την Τελετή Έναρξης, ωστόσο, από τα ξημερώματα (03:00) ξεκινούν οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές, με την Ευαγγελία Ψάρρα στον αγώνα κατάταξης της τοξοβολίας, τον Στέφανο Ντούσκο και την Λαρισαία στην καταγωγή Αννέτα Κυρίδου στις προκριματικές σειρές της κωπηλασίας, στο μονό σκιφ ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Διάρκεια αγώνων: 03:00 - 05:00
Ατομικό γυναικών: Αγώνες κατάταξης - Ευαγγελία Ψάρρα
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Διάρκεια αγώνων: 02:30 - 04:10
Μονό σκιφ ανδρών: Προκριματικές σειρές - Στέφανος Ντούσκος
Μονό σκιφ γυναικών: Προκριματικές σειρές - Αννέτα Κυρίδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass