Ρόι Κιν: «Αν είσαι ο Στέρλινγκ ή ο Γκρίλις, δεν αφήνεις ένα... παιδί να εκτελέσει το πέναλτι»

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2021 20:40

Σκληρή κριτική στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά και στους πιο έμπειρους παίκτες της Εθνικής Αγγλίας που «έδωσαν» το τελευταίο χτύπημα στη διαδικασία των πέναλτι στον νεαρό Μπουκάγιο Σάκα, άσκησε ο Ιρλανδός, παλαίμαχος άσος και «σημαία» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν, σε τοποθέτησή του μετά την ήττα των «τριών λιονταριών» στον τελικό του Euro 2020 από την Ιταλία.


«Αν είσαι ο Στέρλινγκ ή ο Γκρίλις, δεν μπορείς απλά να... κάθεσαι εκεί και να αφήνεις ένα παιδί να εκτελεί το πέναλτι μπροστά σου. Έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Ο Στέρλινγκ έχει κερδίσει τρόπαια. Έπρεπε να βγουν μπροστά και να αναλάβουν εκείνοι την ευθύνη» τόνισε ο Κιν στο ITV, ενώ απ’ την πλευρά του ο παλιός άσος της Αγγλίας, Γκάρι Νέβιλ υπογράμμισε:
«Δούλεψαν πολύ καλά τις τελευταίες εβδομάδες στο καμπ της Αγγλίας, έκαναν προπονήσεις πάνω σ’ αυτό, είδαν ποιος σκοράρει περισσότερο και ποιοι έχουν τις καλύτερες επιδόσεις από τα έντεκα μέτρα. Θα έπρεπε να είναι μία επιλογή, βασισμένη σε εσωτερικά, στατιστικά στοιχεία».
Ο Ρίο Φέρντιναντ είπε πως «...κανείς δεν πρέπει να δείχνει με το δάκτυλο τα παιδιά που έχασαν τα πέναλτι», ενώ ένας άλλος μεγάλος άσος του παρελθόντος, ο Άλαν Σίρερ πρόσθεσε: «Πρέπει να επαινέσεις τους νεαρούς που δεν φοβήθηκαν να πάρουν την ευθύνη στα πέναλτι. Θα είναι δύσκολο πλέον γι’ αυτούς, αλλά ευελπιστώ ότι θα το ξεπεράσουν».

 

Εξαλλος ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για τις ρατσιστικές «επιθέσεις»

ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε με πολύ έντονο τρόπο χθες τις ρατσιστικές «επιθέσεις» που δέχθηκαν παίκτες της Εθνικής Αγγλίας, μετά την ήττα των «τριών λιονταριών» από την Ιταλία στον τελικό του Euro 2020 την Κυριακή (11/07), μέσα απ’ τη διαδικασία των πέναλτι (3-2).
«Αυτή η ομάδα της Αγγλίας αξίζει κάθε έπαινο και θα πρέπει να την εγκωμιάζουμε σαν ηρωική, όχι να της συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά μέσω από τα social media» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Βρετανός πρωθυπουργός , μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν οι Σάντσο, Ράσφορντ και Σάκα για τα τρία χαμένα πέναλτι του τελικού.
«Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την τρομερή κακοποίηση, θα πρέπει να ντρέπονται για τους εαυτούς τους» κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.

 

MVP ο Ντοναρούμα

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα αναδείχθηκε MVP του Euro 2020, μετά τις καθοριστικές επεμβάσεις του στη διαδικασία των πέναλτι στα ημιτελικά και στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, οδηγώντας την Ιταλία στον θρίαμβο.
Ο 22χρονος Ιταλός τερματοφύλακας απέκρουσε δύο πέναλτι στον τελικό με την Αγγλία και ένα στον ημιτελικό με την Ισπανία.
Στη φάση των ομίλων κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ στα νοκ άουτ δέχθηκε ένα γκολ σε καθεμία από τις τέσσερις αναμετρήσεις.

 

Το χρυσό παπούτσι στον Ρονάλντο, για μία ασίστ!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να οδηγήσει την Πορτογαλία πέρα από τους «16» του EURO 2020, ωστόσο έκανε δικό του το χρυσό παπούτσι, του πρώτου σκόρερ δηλαδή της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Πορτογάλος «σούπερ σταρ» είχε τον ίδιο αριθμό γκολ με τον Πάτρικ Σικ της Τσεχίας (5 γκολ), αλλά οι ασίστ έσπασαν την ισοβαθμία.
 Ο CR7 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, αν και ισόβαθμος με τον Σικ, λόγω της ασίστ που είχε δώσει στον Ντιόγκο Ζότα, στο παιχνίδι με τη Γερμανία, καθώς ο Τσέχος φορ δεν είχε καταφέρει να δώσει ασίστ σε κάποιον συμπαίκτη του. Τα τρία τέρματα του Ρονάλντο ήταν από το σημείο του πέναλτι, ενώ τα άλλα δύο σημειώθηκαν απέναντι σε Ουγγαρία και Γερμανία. Χάρι Κέιν, Ρομέλου Λουκάκου, Καρίμ Μπενζεμά και Εμίλ Φόρσμπεργκ ακολούθησαν με τέσσερα γκολ.

 

Αγγλία-ΜΜΕ: Η κατάρα των πέναλτι χτύπησε ξανά!

Η Αγγλία δεν τα κατάφερε πάλι στα πέναλτι. Η Ιταλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε με 3-2, στον μεγάλο τελικό του Euro 2020 που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ. Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρονται στην «κατάρα» των πέναλτι, που «καταδιώκει» την Εθνική ομάδα της χώρας. «Ωχ όχι! Όχι πάλι» σχολίασε στο πρωτοσέλιδό της η Mirror Sport, ενώ φιγουράρει ο απογοητευμένος Ράσφορντ. «Έμφραγμα» αναφέρει στην πρώτη της σελίδα το αθλητικό ένθετο του Guardian, έχοντας φωτογραφία τους στεναχωρημένους Άγγλους διεθνείς παίκτες. «Η κατάρα των πέναλτι στερεί από την Αγγλία το όνειρο» αναφέρουν οι Times με φωτογραφία τον Σάουθγκεϊτ να προσπαθεί να παρηγορήσει τον Σακά.

 

Ιταλία-ΜΜΕ: Οι πρωταθλητές είμαστε εμείς!

Η Ιταλία είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε με 3-2 της Αγγλίας, στον μεγάλο τελικό του Euro 2020 που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ. Τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν λόγο για ιστορική επιτυχία. Η «Gazzetta dello Sport» έχει τίτλο: «Γιορτή στα πέναλτι στο Γουέμπλεϊ. Πάρα πολύ όμορφο, η Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης» ενώ η «Corriere della Sera» τονίζει: «Οι πρωταθλήτες είμαστε εμείς». Ανάλογο κλίμα και από την «La Stampa» που αναφέρει: «Η Ευρώπη είμαστε εμείς». H «Corriere dello Sport» έχει ως τίτλο: «Είναι δικό μας. Τρελοί ατζούρι στο Γουέμπλεϊ» ενώ η «Tuttosport» γράφει: «Μόνο εμείς. Η Ιταλία είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass