Τα «Τρία Λιοντάρια» δωρίζουν τα πριμ του Euro στο NHS

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (22:00)

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2021 20:35

Το αγγλικό ποδόσφαιρο δεν ξεχνά τους επαγγελματίες της υγείας, τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής» στη μάχη ενάντια στην πανδημία Covid-19, καθώς όπως ανέφεραν οι Times, τα «Τρία Λιοντάρια» θα δωρίσουν τα πριμ από το Euro 2020 στο βρετανικό εθνικό σύστημα Υγείας (NHS).


Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ιταλία στον τελικό του τουρνουά, αύριο το βράδυ (11/07, 22:00) στο «Γουέμπλεϊ». Πιθανή νίκη στον αγώνα θα φτάσει τα έσοδα για την αγγλική ομοσπονδία (FA) σε συνολικά στα 24 εκατομμύρια λίρες ή, διαφορετικά 28 εκατομμύρια ευρώ. Το 40% αυτών, περίπου 11.2 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει θεωρητικά να μοιραστεί μεταξύ των 26 μελών της Εθνικής Ομάδας, αλλά η πρόθεση των παικτών του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ είναι να δωρίσουν το μερίδιό τους στο NHS.
Περαιτέρω συνομιλίες γι’ αυτό το ενδεχόμενο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μετά το τουρνουά, ωστόσο η πρόθεση είναι να υποστηρίξουν την υπηρεσία υγείας, ενισχύοντας τη σχέση που δημιουργήθηκε από την εκστρατεία #PlayersTogether που ξεκίνησε τον Μάιο από τον αρχηγό της Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον.
Η βούληση της ομάδας είχε εμφανιστεί ακόμη και πριν από το Euro 2020, με ανακοίνωση των παικτών: «Μετά από θετικές συζητήσεις με την FA, η Εθνική ομάδα της Αγγλίας επιβεβαιώνει με ικανοποίηση ότι μια σημαντική δωρεά κερδών από διεθνείς αγώνες θα δοθεί στο NHS Charities Together, μέσω της πρωτοβουλίας #PlayersTogether».

 

Το ταξίδι Αγγλίας και Ιταλίας

ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΔΙΡ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Παρά τις διαφορές στο στιλ και την προσέγγιση, υπάρχει μια αξιοσημείωτη συμμετρία στα ταξίδια που έκαναν η Αγγλία και η Ιταλία προς τον τελικό του Euro 2020 και οι δύο εθνικές ομάδες βρέθηκαν σε ιστορικά χαμηλά, δημιουργώντας απογοήτευση στους φιλάθλους με την παρακμή που εμφάνισαν, αλλά στη συνέχεια ανακάλυψαν προπονητές που θα μπορούσαν να φέρουν αλλαγή και να τους οδηγήσουν γρήγορα σε μια πορεία προς την επιτυχία.
Για την Αγγλία, το... ναδίρ ήταν ο αποκλεισμός στους «16» του Euro 2016 από την Ισλανδία, ενώ η... απελπισία της Ιταλίας ήρθε δύο χρόνια αργότερα, όταν οι τέσσερις φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία.
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν ήταν ο άνθρωπος που επιλέχθηκε να ηγηθεί της... αναγέννησης της Αγγλίας. Η ομοσπονδία είχε επιλέξει τον Σαμ Αλαρντάις γι’ αυτόν τον ρόλο, αλλά όταν η «βασιλεία» του συντομεύτηκε από σκάνδαλο που «αποκαλύφθηκε» μπροστά σε μια κρυφή κάμερα, η θέση δόθηκε στον προπονητή της εθνικής ομάδας κάτω των 21 ετών.
Ο Σάουθγκεϊτ κατάφερε να αντλήσει μια συναρπαστική νέα γενιά ταλέντων που «αναδύθηκε» από την εθνική U-21 και από τις ακαδημίες των συλλόγων της Premier League, αλλά η πιο σημαντική απόφασή του ήταν να αλλάξει την κουλτούρα γύρω από την ομάδα της Αγγλίας, κάνοντας, επίσης, επανεκκίνηση στη συχνά αντιφατική σχέση με τα μέσα ενημέρωσης.
Με απομακρυσμένη την πίεση, η Αγγλία έφτασε στα ημιτελικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και στη συνέχεια, με περισσότερα ταλέντα ενσωματωμένα στην ομάδα, προχώρησε μεθοδικά μέχρι το Euro 2020, δίνοντας λίγη προσοχή στις συνεχείς υπενθυμίσεις των αποτυχιών του παρελθόντος.
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε μια διαφορετική ιστορία να αντιμετωπίσει, μετά την αποθαρρυντική διαδρομή της Ιταλίας για τη Ρωσία υπό τον Τζιαν Πιέρο Βεντούρα, η οποία έληξε με την ταπείνωση του αποκλεισμού στα πλέι οφ από τη Σουηδία.
Όπως ο Σάουθγκεϊτ, έτσι και ο Μαντσίνι στράφηκε στους νέους παίκτες, αλλά ο μεγαλύτερος αντίκτυπός του ήταν στο ύφος του ποδοσφαίρου που παρήγαγαν οι «ατζούρι».
Η Ιταλία χρησιμοποιεί έναν σχηματισμό 4-3-3, με δύο πλέι μέικερ στο κέντρο, συνήθως τους Ζορζίνιο και Βεράτι, υποστηρίζοντας δύο ακραίους επιθετικούς που... κόβουν μέσα και φουλ-μπακ που πιέζουν προς τα εμπρός για να προσφέρουν πλάτος. Είναι μία από τις πιο απολαυστικές ιταλικές ομάδες εδώ και χρόνια.
Αλλά η επανάσταση του Μαντσίνι δεν υπονόμευσε τα θεμελιώδη και έτσι διατήρησε την εμπειρία των Τζιόρτζιο Κιελίνι και Λεονάρντο Μπονούτσι στην άμυνα.
Ενώ η Αγγλία έφτασε στο παρελθόν στον τελικό μόνο μιας μεγάλης διοργάνωσης, παίζοντας επίσης εντός έδρας, το 1966, αυτός θα είναι ο 10ος μεγάλος τελικός της Ιταλίας.
Οι αριθμοί σίγουρα ευνοούν την Ιταλία, η οποία δεν έχασε ποτέ εναντίον της Αγγλίας σε τέσσερις συναντήσεις σε μεγάλη διοργάνωση και ηττήθηκε μία φορά σε οκτώ συναντήσεις με την Αγγλία.
Όμως, ξέρει ότι την περιμένουν 60.000 φίλαθλοι, ένα πλήθος συντριπτικά υπέρ της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ, το οποίο σε αυτό το τουρνουά έχει γίνει... εχθρικός χώρος για επισκέψεις ομάδων και είναι ένα περιβάλλον που η ομάδα του Σάουθγκεϊτ απολαμβάνει να παίζει.
Εκεί άλλωστε θα έχει δώσει η Αγγλία τα έξι από τα επτά παιχνίδια της όταν ολοκληρωθεί το τουρνουά, κάνοντας το μοναδικό ταξίδι της στη Ρώμη.
Μπορεί να υπάρχουν λίγα να «κρύψουν» οι δύο αρχικές ενδεκάδες, αλλά σίγουρα η Αγγλία έχει ισχυρότερες επιλογές από τον πάγκο, όπως παραδέχθηκε ο Κιελίνι. Κάτι που μπορεί -με τη σειρά του- να παίξει ρόλο στον αυριανό τελικό. Όπως άλλωστε και τόσα άλλα...

 

Ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στην Ουγγαρία

Η Ουγγαρία θα υποχρεωθεί να παίξει τα επόμενα δύο παιχνίδια της κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τής επέβαλε κυρώσεις για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της, κατά τη διάρκεια αγώνων του Euro 2020 στη Βουδαπέστη, όπως δήλωσε χθες η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.
Τα περιστατικά που ερεύνησε η UEFA, συνέβησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων της Ουγγαρίας εναντίον της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, που φιλοξενήθηκαν στην «Puskas Arena». Η αρχική ποινή που επέβαλε η UEFA προς την ουγγρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ήταν τρεις αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες, ωστόσο το για το τρίτο ματς θα ισχύσει αναστολή για περίοδο δύο ετών. Στην εθνική ομοσπονδία της χώρας, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 100.000 ευρώ για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της και το πανό στις εξέδρες που έγραφε «Anti-LMBTQ». Μάλιστα, η ουγγρική ομοσπονδία καλείται από την UEFA στα δύο ματς που θα παίξει χωρίς κόσμο η Εθνική Ουγγαρίας, να απλωθεί στις άδειες κερκίδες της «Puskas Arena» ένα πανό που θα γράφει «Equal Game».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass