«Τόσα πολλά για τον αθλητισμό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2021 20:27

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στον χώρο εποπτείας και ευθύνης του. Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων «μέσα από την ψήφιση τεσσάρων νόμων του κράτους και με δεκάδες

καινοτόμες πρωτοβουλίες, έχουμε αλλάξει ολοκληρωτικά το αθλητικό οικοδόμημα:
- Δημιουργήσαμε το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων». Η εγγραφή τους στην πλατφόρμα συνδέεται με την απευθείας χρηματοδότησή τους, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης από την Πολιτεία, αλλά και με τη διεξαγωγή εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας. Πλέον, ξέρουμε πόσα νόμιμα ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία διαθέτει το κάθε άθλημα.
Ακολουθεί το Μητρώο Προπονητών και Αθλητών.
- Δώσαμε πνοή ανανέωσης στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, με την είσοδο νέων προσώπων, την αύξηση των γυναικών σε διοικητικές θέσεις και τη συμμετοχή των αθλητών.
- Αναπτύξαμε το πρόγραμμα αξιολόγησης Ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ», βασισμένο σε απολύτως μετρήσιμους δείκτες, βάσει του οποίου κατανέμεται η κρατική επιχορήγηση αντικειμενικά.
- Λειτουργεί η πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ», σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, μέσω της οποίας γίνεται για πρώτη φορά πλήρης καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μας.
- Συστήσαμε το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με σκοπό την προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και των Αξιών του Ολυμπισμού στη νέα γενιά και στην κοινωνία.
- Στο ΟΑΚΑ, οι εργασίες συντήρησης είναι εντατικές. Δημιουργούμε ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρο Υγρού Στίβου στην Ευρώπη.
- Υλοποιούμε εργασίες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών μας υποδομών σε όλη τη χώρα.
- Συνεργαστήκαμε με την ΚΑΕ ΑΕΚ για το Κλειστό Άνω Λιοσίων, την πρώτη αξιοποίηση ολυμπιακού ακινήτου από το 2004.
-Προχωρά η κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου.
- Είμαστε απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ, συστήνοντας τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), που θα πρωτοπορήσει στον τομέα της αντιμετώπισης της φαρμακοδιέγερσης.
- Κυρώνοντας τη Σύμβαση Macolin, δημιουργήσαμε την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.). Κάνουμε έτσι ένα άλμα στην καταπολέμηση της χειραγώγησης.
- Με τον τελευταίο μας νόμο ενισχύουμε περαιτέρω το θεσμικό πλαίσιο ενάντια στην οπαδική βία, εφαρμόζοντας στο ακέραιο την Ολιστική Μελέτη UEFA/FIFA για το ποδόσφαιρό μας και παράλληλα εξορθολογίζουμε την αντικειμενική ευθύνη των ομάδων για τις Λέσχες Φιλάθλων τους.
- Μετά από οκτώ χρόνια η καρδιά του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού θα χτυπήσει τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα με τη διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις.
- Αναβιώνουμε και τον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2022.
-Εισαγάγαμε φορολογικά κίνητρα, όπως η μείωση των συντελεστών φορολόγησης των μετεγγραφών (από 55% που ίσχυε) των επαγγελματιών αθλητών και φοροαπαλλαγές των δωρεών και χορηγιών προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.
- Για πρώτη φορά προβλέψαμε τη χρηματοδότηση των ομάδων, μέσω των κερδών από τον νέο τρόπο φορολογίας των τυχερών παιγνίων. Ήδη, μέχρι σήμερα, έχουν καταβληθεί ως προκαταβολή, έναντι μελλοντικών καταβολών, συνολικά 29.450.000€ στις ΠΑΕ Super League 1 και Super League 2, στις ΚΑΕ και στην Α1 Ανδρών Βόλεϊ, ενώ αναμένεται να λάβουν εντός της εβδομάδας και οι ΠΑΕ της Football League προκαταβολή ύψους 1.550.000€. Το φθινόπωρο αναμένεται να λάβουν προκαταβολή και τα ερασιτεχνικά σωματεία.
- Πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Μάρτιο επιμορφωτικά σεμινάρια σε αθλητικά στελέχη ερασιτεχνικών σωματείων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
-Θέσαμε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τους προπονητές την πιστοποιημένη γνώση Πρώτων Βοηθειών και ετοιμάζουμε τις διαδικασίες για την υλοποίησή του. Παράλληλα, όλες οι αθλητικές υποδομές θα διαθέτουν άμεσα απινιδωτές.
-Λάβαμε, πολύ νωρίς, σειρά μέτρων (άμεσα και έμμεσα) για τη στήριξη της αθλητικής οικογένειας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με αποκορύφωμα την εξασφάλιση 13,5 εκατ. ευρώ για την απευθείας ενίσχυση των αθλητικών σωματείων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass